Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Rab czy Pag???

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
maciej1976
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) maciej1976 » 15.05.2011 10:25

Też miałem podobny dylemat. Jednak po przeczytaniu relacji Nero i Helen wybór mógł być tylko jeden: w tym roku PAG :D
helen
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) helen » 15.05.2011 20:06

maciej1976 napisał(a):Też miałem podobny dylemat. Jednak po przeczytaniu relacji Nero i Helen wybór mógł być tylko jeden: w tym roku PAG :D

:) milo mi, mam nadzieję, że Pag na żywo również się spodoba.
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 15.05.2011 21:09

Rab czy Pag :?: Trudny wybór . Jednak z dzieciakiem który nie lubi kamieni i skał , lepszy będzie Rab . Plaże na płw Lopar są niesamowite ... Stolac , Sarunic , Dubac, Podsilo ,Stojan, Sice ,itd... trzeba się jednak sporo namęczyć aby je zdobyć . Ale warto , bo to co ukaże się waszym oczom , jest bezcenne :D No i oczywiście stolica wyspy ... bezwątpienia jedno z najpiękniejszych miasteczek Cro :D
radkoski
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) radkoski » 15.05.2011 21:23

mkm napisał(a):Rab czy Pag :?: Trudny wybór . Jednak z dzieciakiem który nie lubi kamieni i skał , lepszy będzie Rab . Plaże na płw Lopar są niesamowite ... Stolac , Sarunic , Dubac, Podsilo ,Stojan, Sice ,itd... trzeba się jednak sporo namęczyć aby je zdobyć . Ale warto , bo to co ukaże się waszym oczom , jest bezcenne :D No i oczywiście stolica wyspy ... bezwątpienia jedno z najpiękniejszych miasteczek Cro :D

Sporo namęczyć :wink:
Już się boję co za tym stoi :wink:
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 16.05.2011 08:11

radkoski napisał(a):Sporo namęczyć :wink:
Już się boję co za tym stoi :wink:

Za tym stoi tyle że trzeba dojść bo autem nie dojedziesz do samej plaży. Różnie 300, 500, 700 metrów w zależności od tego którą plażę wybierzesz. Tak czy inaczej trafisz na mułopiach i potem dzieciaka będziesz wężem ogrodowym płukał, chyba że se tego g... w oczy nawtyka, to będzie grubszy problem i kupa ryku 8)
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 16.05.2011 20:56

Rysio napisał(a):
Za tym stoi tyle że trzeba dojść bo autem nie dojedziesz do samej plaży. Różnie 300, 500, 700 metrów w zależności od tego którą plażę wybierzesz. Tak czy inaczej trafisz na mułopiach i potem dzieciaka będziesz wężem ogrodowym płukał, chyba że se tego g... w oczy nawtyka, to będzie grubszy problem i kupa ryku 8)

TAK JEST PANIE GENERALE :!:
radkoski
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) radkoski » 16.05.2011 21:25

Muszę zobaczyć ile jest 700m :wink:
Na muło-piach się nie piszę, miałem nad Balatonem :wink:

Zaczynam się zastanawiać nad wymianą piasku na kamyczki :wink: bo na skały za mały :wink: Ale się rymnęło :P
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 16.05.2011 21:30

Na Pagu znajdziesz taki mix kamyczków i piasku:
zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 16.05.2011 21:31

Radkoski , jedżcie sobie lepiej do tej Bułgarii :D
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 16.05.2011 21:33

e tam.... za dużo Bułgarów :)
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 16.05.2011 21:46

radkoski napisał(a):Na muło-piach się nie piszę, miałem nad Balatonem :wink:

To chociaż rzuć okiem na rapski muło - piach :wink:
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 16.05.2011 22:02

Bardziej na gliniok to wygląda niż Jadran. Całe szczęście jeszcze z bliska tego nie pokazali :wink:

Ale jest jedna rzecz której wypoczywający na Pagu mogą pozazdrościć tym wypoczywającym na Rabie :lol:

Widoku na Pag :wink:
Bianco
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bianco » 16.05.2011 23:42

Rysio, jesteś jakoś dziwnie uprzedzony i trochę mi tu fermentem zalatuje... jeśli miałeś same złe skojażenia bo miałeś akurat zły humor, cóż nic na to nie poradzimy po fakcie...
Ja byłem dwa razy na Pagu i trzy na Rabie.
Na obu wyspach znajdziesz wiele miejsc do zwiedzania i plażowania. I Rab i Pag mogę z całą świadomością polecić na wyjazd!
Plaże z małym dzieckiem są fajniejsze na Rabie, a te jak na filmie Sahara itd.... po prostu bajka!!!
Trzeba trochę trudu by na nie dotrzeć i z nich wrócić na piechotkę po około 15 - 20 minut spaceru od parkingu - ale po stokroć warto!
Płytka na dużej przestrzeni woda, to rajdla dzieci! Dorośliznajdą super miejsca do pływania i nurkowania. No a te widoki ... bajka.
Plaża w miejscowościLopar przy kampingu taka sobie, ale woda jakw wannieprzez jakieś 50m po kostki a później powoli opada, aby jakieś 20 metrów trzeba było przepłynąć wpław namalutką wysepkę.
Mojedzieci potrafiły nie wychodzic z wody po kilka godzin prawie!
Pag, to krajobraz prawie księżycowy.
również wiele plaż,małych kameralnych, takichna kilkanaście rodzin każda, z otoczaków a nie piasku.
Jeśli wypoczywać to wPagu, piękne miasteczko, moizliwośc wielu wycieczek...

Najlepiej zaplanuj dwa lub więcej wyjazdów na obie wyspy - ja POLECAM!!!
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 17.05.2011 07:58

Nie jestem uprzedzony, po prostu zarówno klimat jaki panuje na Rabie jak i plaże które można tam znaleźć zupełnie mi nie odpowiadają i jest to oczywiście tylko i wyłącznie moja opinia.

Co do plaż i dzieci, to moja córa od 5 roku życia regularnie ze mną snurkuje i woli bardziej wypłynąć tam gdzie można się cieszyć prawdziwym "deep blue sea" np zatoczki Cresu z pionowo opadającymi skałami, niż taplać się w błotku. Oczywiście rozumiem, że nie każde dziecko będzie miało podobne upodobania ale o tym to już każdy rodzić sam musi wiedzieć.

Plażę w Loparze opuściliśmy bez najmniejszego żalu bez zamoczenia stopy. Sama plaża jak i kolor wody rozbełtanej przez setki nóg bardziej przypominały wspomniany wcześniej gliniok niż to po co jadę nad Jadran. Podobnie Kampor. Tyko dzięki temu że miałem ponton udało mi się dotrzeć do kilku ciekawszych zatoczek gdzie nie było ludzi przez co woda nie była tak rozbełtana.
kulka53
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kulka53 » 17.05.2011 09:41

Rysio napisał(a):Nie jestem uprzedzony, po prostu zarówno klimat jaki panuje na Rabie jak i plaże które można tam znaleźć zupełnie mi nie odpowiadają i jest to oczywiście tylko i wyłącznie moja opinia.

Jest to również i moja opinia :cool:

Oprócz super miasteczka jakim jest Rab i ewentualnie widoków z najwyższego szczytu wyspy Kamenjaka właściwie nie ma tam po co jechać :roll:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Rab czy Pag??? - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone