Damian78 napisał(a):Też lubię popływać z maską i powiem Ci, że takich muszli jak na Rabie wyłowiłem, to nigdzie w Cro chyba nie wyłowisz, ....
Będą jakieś zdjęcia tych wyłowionych muszli
Damian78 napisał(a):Też lubię popływać z maską i powiem Ci, że takich muszli jak na Rabie wyłowiłem, to nigdzie w Cro chyba nie wyłowisz, ....
Damian78 napisał(a):Marko66 napisał(a):Podpisuję się pod tym komentarzem - ale zastanawiam się, jak z widocznością pod wodą, bo chyba przy piaszczystych plażach nie jest idealnie...
Dla mnie ma to duże znaczenie, bo w wodzie z maską i rurką, spędzam prawie cały czas przeznaczony na plażing
Też lubię popływać z maską i powiem Ci, że takich muszli jak na Rabie wyłowiłem, to nigdzie w Cro chyba nie wyłowisz, piaszczyste dno nie zmienia widoczności a ma dużą zaletę, jeżeli morze przyniesie coś z głębi to zostaje to na pisku i jest dobrze widoczne, przy kamienistym dnie ruch wody sprawia, że kamienie działają jak młynek i "mielą" to co jest miększe od nich. Rab jest chyba ewenementem w Cro bo znajdują się tam plaże zbudowane z trzech rodzai materiałów skalnych, oczywiście piasek, tradycyjna kamienista i rejon plaży Pudarica, gdzie jest coś w rodzaju bardzo drobnych kamyczków po których można wygodnie chodzić gołymi stopami a na tyle dużych, ze nie kleją się jak mokry piasek, tam to dopiero można nazbierać różnokolorowych skorupek po jeżowcach, których są gigantyczne kolonie na dnie.
Damian78 napisał(a):te kiero napisał(a):dziś przyglądaliśmy się Rabowi na żywo z lądu i od tej strony wygląda bardzo księżycowo jak Pag
Z lądu widać tą niezamieszkałą część wyspy, czyli pasmo górskie Kamenjak, życie jest od strony południowej
Powrót do Nasze relacje z podróży