Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pytanko o ocenę drogi przez Węgry

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 24.08.2005 21:12

uuhhhh ... :(
M.Smith
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) M.Smith » 25.08.2005 06:47

KRIS_WLKP napisał(a):
Ivcia napisał(a):Ja jechalam z Bratyslawy na Gyor droga E65/E75, przez Mosonmagyarovar, potem przez Veszprem i nad Balatonem.

TO CO TERAZ PROPONUJESZ TO JEST ZBĘDNE NADDAWANIE DROGI ....

PROŚCIEJ I KRÓCEJ JEST OD RAZU WJECHAĆ NA 86 (SZOMBATHLEY)
ale po co krzyczysz ? jak chcesz wrzeszczeć to przez okno. Trochę kultury.
Ivcia
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ivcia » 25.08.2005 10:23

KRIS_WLKP napisał(a):
Ivcia napisał(a):Ja jechalam z Bratyslawy na Gyor droga E65/E75, przez Mosonmagyarovar, potem przez Veszprem i nad Balatonem.

TO CO TERAZ PROPONUJESZ TO JEST ZBĘDNE NADDAWANIE DROGI ....

PROŚCIEJ I KRÓCEJ JEST OD RAZU WJECHAĆ NA 86 (SZOMBATHLEY)

A Ty najmadrzejszy z calej wsi...dajze ludziom jezdzic jak chca - chcialam nadlozyc to nadlozylam (i tak nie uwazam, zebym nadlozyla, to juz Twoja interpretacja).
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 25.08.2005 10:33

Ivciu ... taki malutki kawaląteczek chyba ... nadłożyliście ...
ale za to co zabaczyliśćie to Wasze ...
Ivcia
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ivcia » 25.08.2005 11:48

bjur napisał(a):Ivciu ... taki malutki kawaląteczek chyba ... nadłożyliście ...
ale za to co zabaczyliśćie to Wasze ...

Nawet jesli, to co komu do tego? :roll: Taka droge wybralismy jako najlepsza i juz.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 25.08.2005 11:59

no to się oczywiście rozumie ... :D :D
jacek77
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacek77 » 25.08.2005 12:46

Kochani!
Cos mieszacie z tą drogą przez Wegry. Od trzech lat jeżdże tą samą drogą tzn. od Zwardonia przez Bratysławe,w Bratysławie kieruje się na przejscie w Rajce dalej kilkanascie km autostradą (bezpłatną). Zjazd z autostrady w prawo na Csorna,Szombathely(dobre oznakowanie)droga nr.E 65. W Kormend w lewo na Zalaegerszeg (cały czas E 65) i dalej do granicy z Cro.Nie bawie się po drodze w odczytywanie nazw miejscowości po Węgiersku, tylko E 65 i tego sie trzymam.Jade przez Węgry w nocy wiec droga pusta,rodzina drzemie to mam spokój.ok 3 do 3,5 godz. od granicy do granicy nie licząc przerwy w Szombathely.
Wyruszamw sobote(ok Primostenu)
Pozdrowienia
Jacek
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 25.08.2005 12:51

pozdrawiamy również ... życzymy miłej podróży ... :D

pomijają różnie niepotrzebne wtrącenia ... to samo co kolega żeśmy w wątku napisali ...
piotr62
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotr62 » 25.08.2005 22:09

[quote="bjur"]eee ... kolego to nie chodzi o to aby omijać inne kraje ... tylko właśnie je odwiedzać ... :lol:
w Słowenii tanie paliwko ... w Mursko Sredisce można walnąć kawę, cuś zjeść, ewentualnie wymienić kilka drobnikaów po niezłym kursie ...

Słowenie odwiedziłem z powrotem (przez Wiedeń) - 2 godziny na granicy Cro/Slo, cudem uniknąłem tego samego na Slo/A (pojechałem na boczne przejście, nie autostradą i było ok.), a paliwko? płaciłem kartą ON wyszedł 3,78 zł, żadna rewelacja. Poza tym Słowenia jest super, naprawdę mi się podobała.

P.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 25.08.2005 23:18

jeśli po 3.78 ON się koledze nie podoba ... musu nie ma ...
mam z tym ON nadzieję, że ma kolega filtr cząstek stałych a nie dym z rury ... to też żadna rewelacja ...

rozumiem, że to Wiedeń został odwiedzony przez Słowenię a nie odwrotnie ...

kolega odwiedził Słowenię ... ale stał w korkach ... więc nie rozumiem
znaczyłoby to, że trzeba było sobie jechać na Mursko Sredisce ...
a jeśli kolega woli do końca jechać autostradą ... i potem więcej w HUN nie ma problemu ...

kolegi argument, znaczy wariant jest po prostu taki nijaki ... jak szybko to przez Austrię ... jak skrótem to przez HUN i Lendavę - i po co tak ujeżdżać przez HUN do Gorican jak ten kawałek przez Słowenię jest taki przyjemny ...
a warianty tego można robić do bólu ...
inna sprawa, że wariant kolegi jest tym jednym z najznaczniejszych z wariantów tzw. krótkich ... bo wariant trans BiH zaliczamy do tzw. wariantów długich ...
piotr62
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotr62 » 30.08.2005 21:01

Witam,

Nie mówie, żę mi se nie podoba ale w Cro wychodziło po 3,90 zł/l, czyli w moim przypadku różnica jakieś 6 zł na baku - szkoda zawracania głowy i ciągnięcia tego tematu.

Nie wiem o co koledze chodzi z tym filtrem - to mój pierwszy Diesel i w dodatku służbowy więc za bardzo w nigo nie wnikam.

W Słowieni byłem w drodze powrotnej (przez Maribor) a potem do Wiednia więc droga przez Mursko Sredisce raczej nie pasuje. Stałem na granicy w Dobovecu (kierowalio z głównego).

Ten mały kawałek Słowenii niektórzy b. źle wspominają (również na tym forum) - jechałem I raz słuchałem doświadczonych. Ponad to "moja" część drogi przez Hun była super luźna, na granicy 2 samochody i faktycznie autostrada od początku - kolegi nie zamierzam przekonywać na siłę ale gdyby kolega przypadkiem miał dusze eksperymentatora to może moje informacje się przydadzą.
Poprzednia strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Pytanko o ocenę drogi przez Węgry - strona 5
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone