Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pytanko o ocenę drogi przez Węgry

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
binkowskig
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) binkowskig » 24.08.2005 10:57

M.Smith napisał(a):
binkowskig napisał(a):
WITAM Wybieram się tą drogą już w niedzielę i...pytanko czy granice slowacko-wegierską przekraczać autostradą i gdzieś już po węgierskiej stronie skręcać na Rajke czy jechać równoleglę, normalną drog? Różne są opowieści odnośnie opłat za ten króki odcinek autostrady, a nie chciałbym być uświadamiany przez jakiegoś gorliwego węgierskiego stróża porządku. Pozdrawiam.

http://www.autopalya.hu/text/images/Szo ... YEL_04.jpg patrz odcinki bezpłatne, iformacja ze strony State Motorway Management Co. Ltd. - czyli źródła

Dzięki za info.
Ivcia
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ivcia » 24.08.2005 12:51

bjur napisał(a):a kolega KRIS_WLKP niech tak nie lekceważy wypowiedzi koleżanek ... ja wiem, że teraz kulczykówka do Was dochodzi .. ale żeby aż tak wzrósł stopień pewności siebie ... :D
kobiety przeważnie szczegółami trasy się nie interesują .. wyjątki potwierdzają regułę ... a gdyby tak okazało się, że koleżanka Ivcia ma dwa fakultety i jest byłą Miss Polonii, ... ale by było łyso, co ...
kolega by nie wyrobił finansowo na kwiaty ... już pomijając, że kwiaty by nie wystarczyły .. a takie bmw1 jest drogie ... także ... :D

Bez obaw ;)

Co nie zmienia faktu, ze kolega Kris moglby nie krzyczec, zwlaszcza, ze wiem co mowie.
KRIS_WLKP
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) KRIS_WLKP » 24.08.2005 12:53

bjur napisał(a):
a kolega KRIS_WLKP niech tak nie lekceważy wypowiedzi koleżanek ... ja wiem, że teraz kulczykówka do Was dochodzi .. ale żeby aż tak wzrósł stopień pewności siebie ... :D
kobiety przeważnie szczegółami trasy się nie interesują .. wyjątki potwierdzają regułę ... a gdyby tak okazało się, że koleżanka Ivcia ma dwa fakultety i jest byłą Miss Polonii, ... ale by było łyso, co ...
kolega by nie wyrobił finansowo na kwiaty ... już pomijając, że kwiaty by nie wystarczyły .. a takie bmw1 jest drogie ... także ... :D

Ale pleciesz bzdury i :lejesz wodę" człowieku po co z ta polemiką..... ;)
Ivcia
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ivcia » 24.08.2005 12:57

KRIS_WLKP napisał(a):
bjur napisał(a):
a kolega KRIS_WLKP niech tak nie lekceważy wypowiedzi koleżanek ... ja wiem, że teraz kulczykówka do Was dochodzi .. ale żeby aż tak wzrósł stopień pewności siebie ... :D

Wyglada na to, ze wszyscy plota bzdury, tylko Ty jestes jedyny nieomylny :roll:
KRIS_WLKP
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) KRIS_WLKP » 24.08.2005 13:02

binkowskig napisał(a):
KRIS_WLKP napisał(a):
Ivcia napisał(a):Droga jest w porzadku ale wezcie dobra, dokladna mape - na naszej nie bylo mniejszych miejscowosci i w pewnym momencie nie wiedzielismy gdzie jestesmy, bo zniknely wszelkie drogowskazy i oznaczenia drog.

TOTALNY BEZSENS CO PISZECZ O TEJ MAPIE!!!

Jechałem tam 6.08 z Bratysławy po wieździe do węgier od razu skręcaj na Rajkę a potem na drogę nr 86 i smigasz bez problemów, jak jechałem to padało momentami lało- jechałem tam pierwszy raz i bez problemów, ale uwaga na policjantów trochę ich stało ;-))

Węgry sa bardzo dobrze oznaczone!!!!!

a po za tym trasa jest prosta, 90% jedziesz drogą nr 86!! a reszta to przejazd od granicy do miejscowości rajka.

Dlaczego rajka, ponieważ jak nie skręcisz od razu po przekroczeniu granicy na tę miejscowość to wiedziesz na płatny odcinek autostrady - zbędne koszty!!!

WITAM Wybieram się tą drogą już w niedzielę i...pytanko czy granice slowacko-wegierską przekraczać autostradą i gdzieś już po węgierskiej stronie skręcać na Rajke czy jechać równoleglę, normalną drog? Różne są opowieści odnośnie opłat za ten króki odcinek autostrady, a nie chciałbym być uświadamiany przez jakiegoś gorliwego węgierskiego stróża porządku. Pozdrawiam.

Ja jechałem pierwszy raz tą trasą.
Granicę przekraczałem ne autostradzie o od razu skręcałem na rajkę!! Droga nie jest zła, jedzie się super to nie jest długi odcinek, a ponetm wjazd na drogę nr 86 i prosto do chorwacji!! Bardzo jestem zadowolony z tej trasy!!
KRIS_WLKP
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) KRIS_WLKP » 24.08.2005 13:05

Ivcia napisał(a):
KRIS_WLKP napisał(a):
bjur napisał(a):

zbaczasz z tematu!!!!
WIEM CO PISZĘ O TEJ TRASIE BO JECHAŁEM OSOBIŚCIE!!!! I ZGUBIĆ SIĘ NIE MOŻNA.
KAŻDA DROGA W KIEUNKU NA HR JEST LEPSZA OD POLSKIEJ!!!!!!
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 24.08.2005 13:06

no też tośmy już to napisali powyżej ... :D

doceniamy informacje kolegi i czekamy na dalsze ...

teraz czekamy na podpowiedź, gdzież to zaczyna się słowacka autostrada ... a nie cytowanie ...
Ivcia
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ivcia » 24.08.2005 13:14

KRIS_WLKP napisał(a):
Ivcia napisał(a):
KRIS_WLKP napisał(a):
bjur napisał(a):

zbaczasz z tematu!!!!
WIEM CO PISZĘ O TEJ TRASIE BO JECHAŁEM OSOBIŚCIE!!!! I ZGUBIĆ SIĘ NIE MOŻNA.
KAŻDA DROGA W KIEUNKU NA HR JEST LEPSZA OD POLSKIEJ!!!!!!

Nie wrzeszcz.

Jestes w ogole pewien na 100%, ze mowimy o tej samej drodze?
atma
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) atma » 24.08.2005 13:30

PYTANKO:

Czy po przekroczeniu tej słowacko-węgierskiej granicy, natychmiast należy skręcić na Rajkę, czy można (tam jeszcze jedzie się dwupasmówką) jechać te ponad 10km i skręcić bezpośrednio na moson-magyarowar? oczywiście za darmo, bez opłat i ryzyka.
patrzę na stronę viamichelin i się zastanawiam, czy to sie jedzie przez:
Bezenye, czy Level?
M.Smith
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) M.Smith » 24.08.2005 13:34

atma napisał(a):PYTANKO:

Czy po przekroczeniu tej słowacko-węgierskiej granicy, natychmiast należy skręcić na Rajkę, czy można (tam jeszcze jedzie się dwupasmówką) jechać te ponad 10km i skręcić bezpośrednio na moson-magyarowar? oczywiście za darmo, bez opłat i ryzyka.
patrzę na stronę viamichelin i się zastanawiam, czy to sie jedzie przez:
Bezenye, czy Level?
odpowiedz na twoje pytanie padła już co najmnie dwa razy, popatrz wyżej.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 24.08.2005 13:35

hmm .. no tego to ja już nie kumam ...
kolejny, który słabo czyta ze zrozumieniem ...

oba warianty podane przez kolegę są błędne ... wjeżdżamy co koń wyskoczy bezpośrednio na M1 ... :D

za darmo, bez opłat i ryzyka to ... co to za wakacje ... :D

proszę dokładnie przeczytać ten wątek .. dla ułatwienia dodam, że kompletnej i wyczerpującej podpowiedzi udzielił M. Smith ...
M. Smith przy okazji nie wiesz jak to jest z tą Słowacją ..?
Ostatnio edytowano 24.08.2005 13:45 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 3 razy
Ivcia
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ivcia » 24.08.2005 13:36

Ja jechalam z Bratyslawy na Gyor droga E65/E75, przez Mosonmagyarovar, potem przez Veszprem i nad Balatonem.
dawid__77
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) dawid__77 » 24.08.2005 13:53

Witam wszystkich,
Jestem wlasnie w Makarskiej w kafejce int. i czekam az naprawia moj samochod:( wiec w wolnej chwili odpowiem na postawione pytanie:
mianowicie droga przez Shombathely i Vraz<din jest prosta jak drut i ciezko tam zbladzic jest opisane kazde skrzyzowanie. Jesli chodzi o zjazd na rajke to ja jechalem autostrada az do zjazdu na mosomm...... i nic nie placilem, policji tez nie widzialem. Jechalem przez wegry po polnocy i jedzie sie dosc szybko. Ja uczepilem sie jakiegos knedla :) ktory przepisy drogowe mial gleboko w powazaniu. Gazik tankowalem w Bratyslawie i we Vrazadinie.A zatem droga fajna na pewno nia bede wracal niestety juz w sobote :(
Pozdrawiam wszystkich forumowiczow wiecej napisze jak wroce.
Sorry za pisownie ale dziwna tu maja klawiaturke :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 24.08.2005 13:56

dziękujemy Dawidowi za wyjaśnienie ... co prawda to wszystko już napisaliśmy powyżej ... ale, jak rozumiemy, w kafejce brak czasu tak dokładnie wszystko czytać ...

jaka pogoda w Makarskiej ? ... coś poważnego z autem ?
M.Smith
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) M.Smith » 24.08.2005 14:00

bjur napisał(a):M. Smith przy okazji nie wiesz jak to jest z tą Słowacją ..?
nie wiem, ale znajdę . Ten ubiegłoroczny wjazd przypominał mi raczej wjazd na teren budowy niż na autostradę
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Pytanko o ocenę drogi przez Węgry - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone