Hmmm odbiornik mam jeden ale dziala ze smartphonem i z pda no i do tego nawigacja w aucie (ale bez plyty z mapa)bjur napisał(a):co trzy gps-y to nie 2-a ...
także jeśli kolega nie ma chipsetu SiRF Star III to i tak za tunelem będzie chwilę rozterka ...
Ivcia napisał(a):Droga jest w porzadku ale wezcie dobra, dokladna mape - na naszej nie bylo mniejszych miejscowosci i w pewnym momencie nie wiedzielismy gdzie jestesmy, bo zniknely wszelkie drogowskazy i oznaczenia drog.
Andrzej_Krak napisał(a):Sorry - czy ta droga ma oznaczenie E65 czy 86 ?? - dla ścisłości bo też się tamtędy wybieram.
Poza tym mam pytanko - czy ktoś nie wie gdzie można nad ranem zatankować gaz na trasie pomiędzy Varazdinem a Zagrzebiem - wzgl. Karlovac
KRIS_WLKP napisał(a):Andrzej_Krak napisał(a):Sorry - czy ta droga ma oznaczenie E65 czy 86 ?? - dla ścisłości bo też się tamtędy wybieram.
Poza tym mam pytanko - czy ktoś nie wie gdzie można nad ranem zatankować gaz na trasie pomiędzy Varazdinem a Zagrzebiem - wzgl. Karlovac
jakieś 5-8 kilometrów przed Varazdinem jadąc od strony węgier jest stacja FORMULA GT (charakterystyczna czerwona stacja) ona będzie po towjej lewej stronie
nie pamiętam jaka to miejscowość, bo nie mam teraz mapy pod ręką
ale ona jest czynna 24 h!!!
tankowałem tam 2 razy jak jechał do i z HR
akurat ten odcinek kilku km jest bezpłatny i nie ma potrzeby tłuc sie przez Rajke http://www.autopalya.hu/text/images/Szo ... YEL_04.jpg sprawdz samKRIS_WLKP napisał(a):a po za tym trasa jest prosta, 90% jedziesz drogą nr 86!! a reszta to przejazd od granicy do miejscowości rajka.
Dlaczego rajka, ponieważ jak nie skręcisz od razu po przekroczeniu granicy na tę miejscowość to wiedziesz na płatny odcinek autostrady - zbędne koszty!!!
podrawiam
KRIS_WLKP napisał(a):Ivcia napisał(a):Droga jest w porzadku ale wezcie dobra, dokladna mape - na naszej nie bylo mniejszych miejscowosci i w pewnym momencie nie wiedzielismy gdzie jestesmy, bo zniknely wszelkie drogowskazy i oznaczenia drog.
binkowskig napisał(a):
WITAM Wybieram się tą drogą już w niedzielę i...pytanko czy granice slowacko-wegierską przekraczać autostradą i gdzieś już po węgierskiej stronie skręcać na Rajke czy jechać równoleglę, normalną drog? Różne są opowieści odnośnie opłat za ten króki odcinek autostrady, a nie chciałbym być uświadamiany przez jakiegoś gorliwego węgierskiego stróża porządku. Pozdrawiam.
bjur napisał(a):to może się spotkamy ... jeśli w niedzielę ...
tzn. w Bratysławie to już nie jest autostrada .. tylko taka sobie dwupasmówa ... podążamy odważnie .. w prawo odchodzą kolejne odnogi na Wiedeń/Austrię .. dalej podążamy odważnie ... i przejście ... za nim rozpędzamy się odważnie ... a co ...
niech M.Smith doprostuje ... ale z tego co ja pamiętam .. dwupasmówa przechodzi w taki łącznik (z lewej i prawej szykany) ... dojeżdżamy do M1 na Budapeszt ... nie rozpędzać się za mocno ... uwaga .. skręt w prawo na E65 (Csorna albo jakaś dalsza miejscować jest też napisana)
proszę wstukać map24.de ... trochę cierpliwości i klikać + ile się da ...
myśmy nic nie płacili i nie zamierzamy płacić ...
??? ???bjur napisał(a):zgubić to się bardziej można przy wjeździe na autostradzę słowacką ... czy ktoś wie czy coś podciągneli na północ czy wjazd jest tam gdzie był w zeszłym roku ... ?
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi