Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pytanko do rodzin z małymi dziećmi....

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Malenna
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Malenna » 12.07.2005 08:35

Kochani, czy w Chorwacji są w sklepach Danonki???? A jeśli nie ma to jakie można dostać jogurty? Czy są jakies soki dla dzieci? Czy muszę to wszystko brać z Polski?

pozdrawiam :P
faziolot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) faziolot » 12.07.2005 10:09

aneta_jacek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) aneta_jacek » 12.07.2005 10:59

Malenna napisał(a):Kochani, czy w Chorwacji są w sklepach Danonki???? A jeśli nie ma to jakie można dostać jogurty? Czy są jakies soki dla dzieci? Czy muszę to wszystko brać z Polski?

pozdrawiam :P

Bez problemu w wiekszych marketach kupisz ichniejsze odpowiedniki naszych serkow, soczkow, jourtow. Na pewno widzialam jogobelle wydaje mi sie ze cos danone takze. o ile dziecko nie jest za wybredne to spokojnie zje.
Nie widzialam tylko marchewkowych kubusow takich rzaczy ale te zabrane z Polski byly omijane przez naszego smerfa.... w upale wiele dzieci woli zwykly pomaranczowy sok a tego jest dostatek tak wiec .....ja bym wziela cos w lodowke tylko na pierwsze 3, 4 dni .

Pozdrawiam
Aneta
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 14.07.2005 22:24

Pełen asortyment. Moje dzieci w kraju nie zjadły w miesiąc tyle, ile tam w 2 tygodnie.
A owoce chorwackie to co! Nie smakują? Kup melona, arbuza, to popędzisz po następny.
Pozdr
Fux
Jacunio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacunio » 14.07.2005 22:41

FUX napisał(a):Pełen asortyment. Moje dzieci w kraju nie zjadły w miesiąc tyle, ile tam w 2 tygodnie.
A owoce chorwackie to co! Nie smakują? Kup melona, arbuza, to popędzisz po następny.
Pozdr
Fux

Nie do końca bym się zgodził z tym "pełnym asortymentem"...
Może w naprawdę dużych supermarketach (a jest ich niewiele) nie jest jeszcze tak źle, ale już w tych mniejszych jest zdecydowanie gorzej. U mnie, w małym sklepiku osiedlowym jest 2-3 razy bogatsza oferta jogurtów niż w chorwackim markecie.
Generalnie powiedziałbym, że zaopatrzenie w polskich sklepach bije na głowę "zawartość" tych chorwackich.

PozdraV
J.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 14.07.2005 22:46

Jacunio napisał(a):
FUX napisał(a):Pełen asortyment. Moje dzieci w kraju nie zjadły w miesiąc tyle, ile tam w 2 tygodnie.
Pozdr
Fux

Nie do końca bym się zgodził z tym "pełnym asortymentem"...
Może w naprawdę dużych supermarketach (a jest ich niewiele) nie jest jeszcze tak źle, ale już w tych mniejszych jest zdecydowanie gorzej. U mnie, w małym sklepiku osiedlowym jest 2-3 razy bogatsza oferta jogurtów niż w chorwackim markecie.
Generalnie powiedziałbym, że zaopatrzenie w polskich sklepach bije na głowę "zawartość" tych chorwackich.

PozdraV
J.

Z 10 smaków to chyba można coś wybrać....
dg
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dg » 15.07.2005 07:40

Znajdziesz, znajdziesz i soki i jogurty jak nie danonki to inne. Ale te rzeczy są w HR bardzo drogie (w porównaniu do PL) A jak nie dostaniesz to kup Kiselo mljeko kup brzoskwinie, banany itd... i rozmieszaj w miseczce widelcem - i będzie bez konserwantów i witamin z grupy E
aneta_jacek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) aneta_jacek » 15.07.2005 07:58

No Jacunio ma troche racji ze patrzac "polskim" zaopatrzeniem to nie bedzie to samo w Cro na pewno, tym bardziej ze dominuja male, czesto jeszcze pamietajace "dawne" czasy sklepiki . Ale bez przesady .....zawsze cos mozna wybrac z nabilu choc zdecydowanie tego mniej jest. Za to warto wziasc polska wode niegazowana i gazowana.....ichniejsza jest slona dla mnie osobiscie nie-do-wypicia.
Warto tez cos z polskich gotowych rzeczy typu sos, gulasz bo co prawda widzialam Knorra ( osobicie nie polecam ;) ) i Potravke to jednak tez wybor jest duzo mniejszy niz u nas. Nie widzialam tez zupek chinskich tych z makaronem ktore czesto dzieci bardzo lubia ( no .....na wakacjach to mozna )
Pozdr. Aneta

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone