Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

pytanie odnosnie paliwa

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
tomek163
Podróżnik
pytanie odnosnie paliwa

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomek163 » 15.08.2006 18:35

witam mam pytanie czy mozana ze soba wziąsć paliwo do banki 60l do bagarznika? czy moga z tego wyniknaćjakies problemy na granicach?
mirek109
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirek109 » 15.08.2006 18:59

tomek163 napisał(a):witam mam pytanie czy mozana ze soba wziąsć paliwo do banki 60l do bagarznika? czy moga z tego wyniknaćjakies problemy na granicach?

Tomku co zyskasz zabierając "paliwo" z kraju.
Jak tylko przekroczysz granice i zatankujesz to odczuwasz że Twój samochód złapał trzeci oddech :)
Ja jadąc z Bielska nie zwracam uwagę na to by być do pełna zatankowany :) Oby mi starczyło do Austri :) Tam zalewam VPower i wiem że jadę.

Zapomnij o zabieraniu paliwa :) Zabierz w to miejsce coś do jedzenie ale bez przesady. Zabierz raczej napoje (soki, woda miner) Piwa nie bierz :):):)

Powodzenia :)
Szopisko
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Szopisko » 15.08.2006 19:18

Nawet gdyby paliwko było u nas tańsze o 50 groszy (w co jakoś nie wierzę) to na 60 litrach zaoszczędzisz.... 30 zł. Chyba nie warto...
rynioo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rynioo » 15.08.2006 19:21

To chyba jakiś żart.Przecież teraż praktycznie nie ma róznic w cenie paliw.A tak jak napisał Tomek paliwo poza granicami naszego kraju to całkiem inna bajka jeśli chodzi o jakość.
A tu masz aktualne ceny paliw w Europie.Możesz sobie policzyć ile zaoszczędzisz na tych 60 litrach
http://www.psm.pl/auto/paliwa.html

pozdrav
tomek163
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomek163 » 15.08.2006 21:32

chodzi o to, ze w domu mam praktycznie zadarmo dostep do paliwa i duze auto wiec moglbym ze soba toche wziasc, zawsze jakas oszczednosc jest
donia2
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) donia2 » 15.08.2006 22:09

Potwierdzam brak ekonomii w przewozie paliwa.

Jeżeli tak , to bierz i nie pytaj się. Ja nie nie mam dostępu do taniej ropy zatem wolę tankować eurodiesel w Słoweni czy BiH-u a nawet w Chorwacji. Dla mnie to sól zje masło i tyle.
wodnik
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wodnik » 16.08.2006 06:22

A co z przepisami,
Na dziś to chyba w cywilizowanej Europie jest zakaz wozenia paliwa w kanistrach, beczka itp. Ale moze sie mylę

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone