Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

pytanie o trasy po plitvickich.

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
chelepperro
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) chelepperro » 16.07.2009 10:26

Mam do wszystkich jedno pytanko :roll: Chodzi mi o wybór trasy po Plitvickich nie tak uciążliwej dla dwuletniej dziewczynki.Czy można ją przejechac wózkiem ,czy pozostają mi tylko moje silne barki i nosidełko. :oops:
Ze straszą córą problemu nie będzie.Ma 9 lat.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.07.2009 10:30

Witam, z tego co pamiętam to z wózkiem nie ma szans przejść całej trasy, są fragmenty gdzie wózek da radę ale to raczej pierwszy fragment, dalej są drewniane kładki, wysokie(strome) podejścia lub zejścia.Raczej radzę przygotować się kondycyjne do noszenia małej :lol:
CinnamonGirl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CinnamonGirl » 16.07.2009 10:41

Wybierając ULAZ 2 większość prowdzi w dół (dlatego warto to wejscie wybrać) ja wybierając trasę H 4-6h jedyne podejscie jakie miałam to pod sam koniec trasy aby dojsc podejsc Ulaz 1. Pozostała trasa wiodła w dół. Opis jest u mnie w relacji forum/viewtopic.php?t=24054&start=75

Faktycznie na tych kładkach - szerokosc ok 1,5m moze trząść wózkiem ;) co niekoniecznie moze byc przyjemne dla dziecka wiec lepiej to nosidełko i nozki dziecka na bezpiecznych odcinkach przez las.

Kojarze że ktos chyba opisywał przejscie z wózkiem w którejs z relacji.

Jak ja byłam mijalismy czesto rodziny z dziecmi ok 3 letnimi (wiec troche starsze) szły same.
chelepperro
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) chelepperro » 16.07.2009 11:25

Dzięki za informacje.Doszukałem się przejścia trasy z wózkiem w ralacji PAP-a.Chyba jednak wybiorę nosidełko.Czy znacie jakieś linki do stron z mapami tras po Plitvickich :?: :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.07.2009 11:28

..wszystkie trasy będziesz miał wydrukowane na bilecie + bardzo czytelne plansze na parkingach...
aniaCi
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) aniaCi » 16.11.2009 22:58

Zwiedzanie Plitvickich Jezior jest tak dobrze zorganizowane jak niewielu innych atrakcji tej wielkości. Na miejscu wszystko czytelnie oznaczone. Dostępne jest kilka tras w zależności od czasu jaki się chce przeznaczyć i w zależności od kondycji. Zgadzam się, że rozpoczynanie zwiedzania od wejścia nr 2 jest dużo lepszym pomysłem, zwłaszcza jeśli chcemy ambitnie do tego podejść, bo rzeczywiście dużą część trasy schodzimy w dół. My byliśmy w październiku i ludzi było full, więc nawet nie chce myśleć jak jest w sezonie, a kładki sa bardzo wąskie i czasami ciężko się wyminąć. Sposób zwiedzania jest kombinowany: pieszo, kolejką i statkiem. Jedyne co mnie zraziło (oprócz ceny biletu:) ale to można zrozumieć) to cena za parking! Na szczęście pojechaliśmy troszkę dalej i zaparkowaliśmy pod hotelem.

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone