Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pytanie o trasę Włocławek Łódz

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
borys
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) borys » 17.06.2011 10:29

Wyjeżdżam w przyszłym tygodniu do cro .Mam pytanie odnośnie trasy od Włocławka do Łodzi,czy jest już zrobiona .Proszę o pomoc .Jadę z Warmii i Mazur.Pozdrawiam
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 17.06.2011 13:33

borys napisał(a):Wyjeżdżam w przyszłym tygodniu do cro .Mam pytanie odnośnie trasy od Włocławka do Łodzi,czy jest już zrobiona .Proszę o pomoc .Jadę z Warmii i Mazur.Pozdrawiam

OK. Powoli robia, czesc skonczona. Korkow zwykle nie ma. od groma statywow do fotoradarow - pewnie z 20. Wloclawek przy Wzorcowni cal;y czas robia - zwezenie. Wszysko zalezy w jakich godzinach bedziecie jechac
taurus
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) taurus » 17.06.2011 13:46

piotrulex napisał(a):OK. Powoli robia, czesc skonczona. Korkow zwykle nie ma. od groma statywow do fotoradarow - pewnie z 20. Wloclawek przy Wzorcowni cal;y czas robia - zwezenie. Wszysko zalezy w jakich godzinach bedziecie jechac

A jak wygląda odcinek Toruń - Łódź??

Będę w środę po 12 godzinie, startował z Gdańska i oglądam ciągle traffiki i wróżę sobie warunki na drodze z fusów po kawie ;)
Pozdrawiam
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 17.06.2011 14:43

taurus napisał(a):
piotrulex napisał(a):OK. Powoli robia, czesc skonczona. Korkow zwykle nie ma. od groma statywow do fotoradarow - pewnie z 20. Wloclawek przy Wzorcowni cal;y czas robia - zwezenie. Wszysko zalezy w jakich godzinach bedziecie jechac

A jak wygląda odcinek Toruń - Łódź??

Będę w środę po 12 godzinie, startował z Gdańska i oglądam ciągle traffiki i wróżę sobie warunki na drodze z fusów po kawie ;)
Pozdrawiam

Podobnie :) + 10 fotoradarow

Jak masz CB i nedzie koras w Lysomicach to dajesz w lewo na Ostaszewo, jedziesz rownolegle majac po prawe 1-ke i pozniej jeszcze raz w lewo na Zakrzewko. GPS dalej Cie pokieruje. Moze 1km dalej a mozna i godzine zaoszczedzic jak maja koras
taurus
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) taurus » 17.06.2011 14:51

piotrulex

Wielkie dzięki

Pozdrawiam
Mario 1975
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mario 1975 » 17.06.2011 21:49

Niezależnie od pory dnia przejechanie przez Zgierz to prawdziwa droga przez mękę...
taurus
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) taurus » 18.06.2011 11:52

Tego już nie przeskoczę

W zeszłym roku jechałem przez Konin i Kalisz i też różowo nie było.

Pozdrawiam
Stiopa
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stiopa » 18.06.2011 21:16

taurus napisał(a):Tego już nie przeskoczę

Da radę.

Może to pomoże :wink:

forum/viewtopic.php?p=699883&highlight=#699883

pzdr
taurus
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) taurus » 19.06.2011 10:31

Stiopa napisał(a):Da radę.

pzdr

Dziękuję Stiopa

Na pewno rozważę twoją trasę - objazd Torunia mi się podoba.

A jak z tymi Brzezinami??

Czy rzeczywiście wg. twojej propozycji zaoszczędzę czas??

Pozdrawiam
Stiopa
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stiopa » 19.06.2011 11:11

Jechałem tą trasą jakieś 2-3 tygodnie temu.

Po zjeździe z autostrady w Strykowie jedziesz na Brzeziny. Jest ok. 3 km odcinek rozp....ej przez budowniczych A 2 drogi. Ale da się jechać.
Potem masz stół aż do samych Brzezin. Droga jest super.
Jak ja jechałem był ok. 200 m. odcinek zamknięty, by dojechać do trasy Łódź-Rawa Maz. (widać ją było), myślę że albo już jest otwarta albo za chwilę będzie (jak nie to jest oznakowany objazd).

Z Brzezin do Andrespola droga jest w miarę (przed Bedoniem robią kilkaset metrów drogi i jest mijanka - ale pewnie za 2 - 3 tygodnie skończą).

Co do czasu.
Wszystko zależy kiedy i w jakich godzinach jedziesz.

Jak w normalny dzień w godzinach szczytu, to na pewno zaoszczędzisz sporo czasu i nerwów.

Poza tym trudno mi powiedzieć, bo nie wiem jaka jest teraz sytuacja z remontami w Toruniu i Włocławku.

Wiem jedno.
Jadąc <moją> trasą omijasz 3 spore miasta i lądujesz na wylotówce z Łodzi. A tam masz market, stację BP i norauto. Możesz odpocząć, coś bezpiecznie zjeść i uzupełnić płyny w samochodzie.

Po 30 minutach możesz śmiało, w miarę wypoczęty ruszyć do granicy. Cały czas 2 pasmami.

Nikogo na siłę nie chcę namawiać, bo droga ma też swoje wady.
Ale jest alternatywa.

Jeśli o mnie chodzi i kierowców zawodowych u mnie w firmie, którzy latają dość często do Gdańska, jest to w tej chwili jedynie słuszna opcja.

Wybór należy do Ciebie.

pzdr
taurus
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) taurus » 19.06.2011 11:53

Jeszcze raz dziękuję za informacje.

Pewnie tak pojadę bo będę ruszał z Gdańska w środę koło 12 i czas zaoszczędzony na staniu w korkach jest ważny.

Pozdrawiam
Stiopa
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stiopa » 19.06.2011 20:41

Pamiętaj, by ze Strykowa wbić w nawigację dojazd do Brzezin drogą 708. Jest jeszcze jedna, ale ta jest w kiepskim stanie.

Jak wjedziesz do Brzezin (a będzie już ta droga otwarta) na światłach przejedź na wprost (przecinając trasę Łódź-Rawa Maz.). Potem na pierwszym skrzyżowaniu skręcasz w prawo, jedziesz kilkaset metrów i skręcasz w pierwszą w lewo (po prawej stronie masz park) to jeśli dobrze pamiętam ulica Malczewska i dalej jedziesz nią z pierwszeństwem.... aż do Andrespola.

Tam na światłach prosto, będzie Wiśniowa Góra (światła przy szkole), dalej prosto będzie Stróża - zwalniasz aż zobaczysz skręt w prawo przy stacji z LPG (chyba jest drogowskaz na Łódź lub Stróżę - nie pamiętam, jeżdżę tam na pamięć). Skręcasz w prawo i cały czas prosto - nigdzie nie skręcasz, pomimo tego, że pewnym momencie droga straci pierwszeństwo.
Jedziesz tą drogą aż do 1, zobaczysz po prawej stronie Carrefoura.

Skręt w lewo i ognia... :lol:

pzdr
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 21.06.2011 07:16

taurus napisał(a):
Stiopa napisał(a):Da radę.

pzdr

Dziękuję Stiopa

Na pewno rozważę twoją trasę - objazd Torunia mi się podoba.

A jak z tymi Brzezinami??

Czy rzeczywiście wg. twojej propozycji zaoszczędzę czas??

Pozdrawiam

Objazd Torunia sobie daruj. Jak bedziesz tu chwile po 14 to tzw obwodnica przejedziesz moim zdaniem bardzo sprawnie
bodzio_gdańsk
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bodzio_gdańsk » 21.06.2011 13:20

koledzy a jak wyglada dojazd do Włocławka od strony Gdańska ,bo jak ostanio tamtędy jechałem to były zaj.....ste wahadełka
granaux
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) granaux » 25.06.2011 15:02

Moja propozycja dla wszystkich cromianiaków jadących z północy i chcących ominąć moją ukochaną Łódź: przy wyjeździe z Łęczycy skręcić w prawo drogowskaz Parzęczew 16km, dalej za Parzęczewem kierunek Aleksandrów Ł., Konstantynów Ł, Pabianice, Rzgów i wylatuje się na krajową 1 omijając korki w Zgierzu i przejazd przez całą Łódź. Droga od Łęczycy do Aleksandrowa (ok 30 km) nie jest rewelacyjna, ale zysk czasowy pewny. Droga jest pusta a przejazd z Łęczycy do Pabianic nie zajmie więcej niż godzinę, co wobec możliwych korków w Łodzi i Zgierzu zwłaszcza w godzinach szczytu może być rozsądną alternatywą.

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone