napisał(a) viltob08 » 17.06.2013 09:31
jurow napisał(a):Witam - w tym roku jedziemy do Rogoznicy w rejon Lozicy w kierunku Zleceva mam parę pytań
- gdzie można zjeść dobrą i tanią pizze , owoce morza , kalmary
- tani supermarket w okolicy , owoce
- dobre wino , oliwę
1. Mijając Marinę idziesz dalej i jest po lewej stronie taka całkiem przyzwoita knajpka z baaaardzo dobrą pizzą
2. przechodząc przez most w stronę starówki idziesz prosto i dochodzisz do takiego choćby ryneczku z pomnikiem, naprzeciwko którego jest tzw.fish food. Dostajesz danie na plastikach, ale kalmary naprawdę wysokich lotów:-) i to w dodatku za niewielkie pieniądze
3. wino i oliwę kupowaliśmy u sąsiada
wypiliśmy mu cały zapas
( czyli najlepiej pytać w gospodarzy, z pewnością coś polecą)
4. Targ rybny jest rano w okolicach ronda przed wejściem na most obok Studenaca ( tam też można kupić warzywa i owoce, aczkolwiek często jeździliśmy do Primosten i tam też się zaopatrywaliśmy w te produkty), a wieczorami przypływają kutry i wtedy można kupić świeżuteńkie ryby i owoce morza. Dopływają w okolicę właśnie tego fish foodu. My owoce morza i ryby przyrządzaliśmy sami więc trudno mi powiedzieć, gdzie są dobre. Chwalą sobie konobę tuż po zejściu z mostu po lewej stronie, a widziałam też, że przy tym fish foodzie też jest całkiem fajna i przyjemnie pachnąca knajpka.