Witam Was! W tym roku postanowiliśmy jechać wreszcie na Peljesac i po przeglądnięciu forum wybrałam Orebic.Chcemy jechać 13.07.
Trochę już czasu zajęło mi czytanie o tej miejscowości, już mi się śni on po nocach i nie mogę się po prostu doczekać....
Wysłałam kilka zapytań, ale nie mam zbyt wiele odpowiedzi, mam wrażenie, że generalnie mniej adresów jest na Peljesac niż np. na Makarską czy inne regiony. Zastanawiam się nad jazdą w ciemno, chyba ze jeszcze uda się coś ciekawego znależć (może ktoś coś poleci??)
teraz moje pytanie dla tych co znają Orebic. Już wyczytałam, że w różnych częściach Orebica są bardziej lub mniej zaludnione plaże. Gdzie najlepiej byłoby szukać jeśli chciałabym mieć dobre dojście do mniej zaludnionej plaży, z cieniem i żwirkiem (jedziemy z dzieckiem). Czy pomiędzy Orebicem a Kuciste, nawet bliżej Kuciste, jest dużo apartamentów? Czy tam są ładne plaże? Przy jakich ulicach szukać apartamentu żeby było dobre dojście do plaży żwirkowej, z cieniem i nie za bardzo zaludnionej?