Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pytanie o kamping Valalta

Plaże, kempingi, ośrodki FKK i wszystkie inne nietekstylne sprawy.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
StaryMarek
Croentuzjasta
Pytanie o kamping Valalta

Nieprzeczytany postnapisał(a) StaryMarek » 01.10.2024 17:48

Najlepiej jak ktoś był.
Ponieważ Koversada w przyszłym 2025 roku wysiada. Likwidują, remontują lub coś tam, przenosimy się na Valalta.
Nie bardzo mogę rozszyfrować ten cennik
https://valalta.hr/uploads//9cb253f6-2c52-03c3-9042-f0e883ea6983_Prices%20FKK%20Camping%20Valalta_EUR_2025%20Bungalow%20S.pdf

Czy podana cena w wariancie "S" która wynosi 70 Euro to za osobę czy za lokal? W tym wypadku za dwie osoby.
I druga sprawa z wyżywieniem H&B w wariancie "S" jest podane 77 euro.
Czy to jest dodatkowe 77 euro za wyżywienie czy całość pobytu z lokalem i wyżywieniem?
Za osobę czy dwie osoby za lokal.
I jak ktoś był, to jak wygląda rezerwacja? Na stronie jest tylko "Zapytaj o rezerwacje"
Zapytałem, wysłałem, wysłało się i nie mam żadnej odpowiedzi. I jak z tą rezerwacją? Kiedy się płaci? Czy rezygnacja jest przewidziana?
Jak ktoś może, to bardzo proszę. Tylko bez filozof. Chcesz pomóc to pomóż.
Będziesz na Valaltie to piwo postawię, a dobre wino też nie wykluczone.
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 01.10.2024 19:56

W cenniku jest
Price per person daily - czyli cena za osobę za dzień
Załączniki:
IMG_20241001_205523.jpg
velo_12
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) velo_12 » 01.10.2024 20:20

Klikasz "booking request", wypełniasz wszystkie pola, wysyłasz, czekasz na odpowiedź, czy wybrany bungalow/apartament/mobile home jest dostępny w wybranym terminie, wpłacasz zaliczkę 300 euro na przesłany w mailu nr konta i otrzymujesz potwierdzenie rezerwacji. W przypadku rezygnacji, zatrzymują 100 euro. Interesujący Cię wariant bungalow typu S wynosi 77 euro od osoby za dzień + 4 euro za widok na morze od osoby za dzień (można zrezygnować z tego dodatku pisząc o tym w rubryce formularza zgłoszeniowego "komentarze i pytania") + 1,60 euro od osoby dziennie za taksę klimatyczną + 3 euro od osoby za jednorazową rejestrację. W razie pytań pisz śmiało.
StaryMarek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) StaryMarek » 01.10.2024 21:55

velo_12 napisał(a):Klikasz "booking request", wypełniasz wszystkie pola, wysyłasz, czekasz na odpowiedź, czy wybrany bungalow/apartament/mobile home jest dostępny w wybranym terminie, wpłacasz zaliczkę 300 euro na przesłany w mailu nr konta i otrzymujesz potwierdzenie rezerwacji. W przypadku rezygnacji, zatrzymują 100 euro. Interesujący Cię wariant bungalow typu S wynosi 77 euro od osoby za dzień + 4 euro za widok na morze od osoby za dzień (można zrezygnować z tego dodatku pisząc o tym w rubryce formularza zgłoszeniowego "komentarze i pytania") + 1,60 euro od osoby dziennie za taksę klimatyczną + 3 euro od osoby za jednorazową rejestrację. W razie pytań pisz śmiało.

Rozumiem, ale co do cennika.
77 euro jest od osoby.... i tu wątpliwość. Jest napisane "half board", co jak rozumiem jest śniadanie i obiadokolacja.
Czy 7 euro to za wyżywienie całe? Na moje rozumienie to zdecydowanie za tanio. Samo śniadanie na Koversadzie to 9 euro.
To 7 euro (różnica miedzy 70 a 77 euro) to może za obiad, a śniadanie jest w cenie tej pierwszej ceny.
W każdej opcji "S", "VA" i "LA" różnica jest 7 euro. Bo chyba ta cena 77 euro to nie dodatek do tych 70 euro (?)
Na Koversadzie-Villas pokój był ze śniadaniem w cenie. Dopłata była do objada.
W opisach trochę skomplikowanie jest napisane.
Ps. Widok na morze to mnie nie interesuje.
No nic, jak nie przeszkadza to jeszcze raz :-)
StaryMarek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) StaryMarek » 01.10.2024 22:01

piekara114 napisał(a):W cenniku jest
Price per person daily - czyli cena za osobę za dzień

Dzięki, fakt, za osobę :-)
Tylko ta druga cena. 77 euro. To 7 euro to za pełne wyżywienie, też jest napisane "hatf board". Czyli śniadania i obiad.
Co nawet na moje rozumowanie to zdecydowanie za mało :-)
velo_12
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) velo_12 » 02.10.2024 21:15

77 euro od osoby/dzień w wariancie HB, czyli śniadanie i obiadokolacja;
70 euro od osoby/dzień w wariancie BB, czyli samo śniadanie.

Różnica niewielka, więc bardziej się opłaca wariant HB zważywszy, że kolacja odpłatnie kosztowała w minionym sezonie bodajże 25 euro.
StaryMarek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) StaryMarek » 03.10.2024 08:43

velo_12 napisał(a):77 euro od osoby/dzień w wariancie HB, czyli śniadanie i obiadokolacja;
70 euro od osoby/dzień w wariancie BB, czyli samo śniadanie.

Różnica niewielka, więc bardziej się opłaca wariant HB zważywszy, że kolacja odpłatnie kosztowała w minionym sezonie bodajże 25 euro.

Dzięki. Już chyba wszystko wiem.
Problem w tym że nadal nie mam żadnej odpowiedzi na "Prośbę o rezerwacje".
Nie wiecie jak to działa?
velo_12
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) velo_12 » 03.10.2024 21:29

Zazwyczaj szybko odpisują, czasem nawet tego samego dnia co poszło zgłoszenie. Możesz ewentualnie napisać ponownie.
StaryMarek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) StaryMarek » 29.10.2024 19:37

Już wiem wszystko. Rezerwacja dokonana, kaucja wpłacona.
Wybiera się ktoś?

Powrót do Naturystyczna Chorwacja