te kiero napisał(a):- dinary na parkingi w SRB
a jeszcze by się chciało zahaczyć o Macedonię...
A gdzie jeszcze internet: SRB, TR, MK
W Serbii i Macedonii w ogromnej większości miejsc zapłacisz w euro, podobnie jak w Albanii.
te kiero napisał(a):- dinary na parkingi w SRB
marekkowalak napisał(a):te kiero napisał(a):- dinary na parkingi w SRB
W Serbii i Macedonii w ogromnej większości miejsc zapłacisz w euro, podobnie jak w Albanii.
marekkowalak napisał(a):https://goo.gl/maps/Sb5cnKdHwKoZ6Hnz8
Tutaj w tej uliczce wiele osób parkuje za darmo. Zarówno w zatoczkach, jak i wzdłuż drogi.
te kiero napisał(a):
Na to liczę i zawierzam, bo co potem z tymi drobnymi "fantami" zrobić.
te kiero napisał(a):
Edit: po wieczornych rozkminach, biorę pod uwagę, że RO chyba musi podlegać osobnej exploracji niż zaliczona po łebkach.
jeszcze się zobaczy jak będzie.
W Skopje w centrum miasta płatność za parkingi od dwóch lat przez apkę lub sms (nie znam szczegółów, hotel mi to opłacał w cenie noclegu).te kiero napisał(a):a jeszcze by się chciało zahaczyć o Macedonię...
piekara114 napisał(a):W Skopje w centrum miasta płatność za parkingi od dwóch lat przez apkę lub sms (nie znam szczegółów, hotel mi to opłacał w cenie noclegu).te kiero napisał(a):a jeszcze by się chciało zahaczyć o Macedonię...
piekara114 napisał(a):W Skopje w centrum miasta płatność za parkingi od dwóch lat przez apkę lub sms (nie znam szczegółów, hotel mi to opłacał w cenie noclegu).te kiero napisał(a):a jeszcze by się chciało zahaczyć o Macedonię...
Sol-Wagon napisał(a):wjeżdżając z Węgier do Rumunii w kierunku Oradei (środa/czwartek w przyszłym tygodniu, godziny popołudniowe) - lepiej kierować się na przejście autostradowe (droga M4), czy na przejście bardziej na południe - na drodze nr 42?
Kiepura napisał(a):Wjeżdżając M4 jest możliwość ominięcia Wielkiego Waradynu w różnych wariantach.
marekkowalak napisał(a): Jeden jest szczególnie polecany: podziemny pod galerią GTC. Całodobowy, strzeżony, bezpieczny. Na nim parkowałem przez całą noc.
Kiepura napisał(a):Dzięki informacjom z forum skorzystałem z parkingu GTC i mogę potwierdzić, że to bardzo dobre rozwiązanie.
te kiero napisał(a):marekkowalak napisał(a): Jeden jest szczególnie polecany: podziemny pod galerią GTC. Całodobowy, strzeżony, bezpieczny. Na nim parkowałem przez całą noc.Kiepura napisał(a):Dzięki informacjom z forum skorzystałem z parkingu GTC i mogę potwierdzić, że to bardzo dobre rozwiązanie.
No jak taki ten parking dobry, to może jednak skuszę się na nocleg w Senigalii.
PS. Sol-Wagon widzę, że zmieniłeś nazwę wątku (albo admin) , nie chciałem tworzyć nowego wątku skoro myślimy o podobnym kierunku.
marekkowalak napisał(a):Sol-Wagon napisał(a):wjeżdżając z Węgier do Rumunii w kierunku Oradei (środa/czwartek w przyszłym tygodniu, godziny popołudniowe) - lepiej kierować się na przejście autostradowe (droga M4), czy na przejście bardziej na południe - na drodze nr 42?
Autostradowe. Dla osobówek tam prawie nigdy nie ma kolejek, a kontrola ogranicza się do pokazania dowodów.Kiepura napisał(a):Wjeżdżając M4 jest możliwość ominięcia Wielkiego Waradynu w różnych wariantach.
A dlaczego omijać? Starówka Oradei jest nieduża, a piękna - warto zobaczyć.
te kiero napisał(a):To ja się podłączę z innym pytaniem:
dla samochodu, w jakim kierunku lepiej na Transalpinie i Transfogaraskiej?
Z Płn na Pd czy na odwrót.
Z planu wychodzi mi, że Aplina byłaby z Płn na Pd, a Fogaraska z Pd na Płn.