Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pytanie o campingi Adriatic, Basko Polje i camp w Jezera.

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
monika2277
Croentuzjasta
Pytanie o campingi Adriatic, Basko Polje i camp w Jezera.

Nieprzeczytany postnapisał(a) monika2277 » 26.03.2010 18:12

Witam wszystkich po długiej przerwie. Dawno tu nic zagladałam.
Kochani tak czytam i czytam i coraz mniej wiem.
Oświedcie mnie.
Mam ochote wybrac sie w tym roku do Primosten na camp adriatic.
Jade z dzieckiem 6 lat. Mam pare pytań.
1) Czy z campingu mozna piechotka wybrac sie do maisteczka- jest tam jakaśpromenda?
2) Czy w maisteczku jest jakis targ ze świeżą rybka owocami i rakją?
3) Jaka plaż czy bardzo kamienista - skały poprostu kamienie?
4) Co byście polecili do zwiedzania w okolicy?
To taki zestaw co to Primosten, następnie planuje przenieść sie na Makarska.
I tutaj dużo jest na forum, ale zapytam czy ktoś poleca lub odradza camp BaskoPolje, bo jego położenie jest ciekawe na wypady ale mało nowych wiadomości o tym polu.
Napiszcie jak tam jest?
No jescze 3 pole Vilage Jezera Lovisca.
Takie pytanie standardowe, odnośnie pola miejscowości czy można cos blisko pozwiedzać. Czy polecacie ten camping?
Wszystkim z góry dziekuje za odpowiedzi.
byczkins
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) byczkins » 27.03.2010 01:12

monika 2277 - byłem 2 lata temu dokladnie na tym kempingu, w tym roku jade znowu, tym razem z dzieckiem 3letnim.

1- kiepski pomysł szczególnie nocą, 2 lata temu tak się wlasnie wybralismy i mijalismy wypadek, yaris strzelił kogoś i niestety RIP... droga straszna, idzie sie praktycznie z samochodami a miejscowi chyba przyzwyczajeni do tych wąskich zakrętów bo cisną strasznie. Dodatkowo w 1 miejscu urwisko takie ze heeeeejjj...
2- nie wiem ;)
3- plaza 99% kamienista, skały a i owszem, praktycznie na całej szerokości
4- podobnie jak o Makarskiej znajdziesz sporo na forum
monika2277
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) monika2277 » 27.03.2010 01:49

byczkins - dzieki
podoba mi sie to pole ale szkoda ze nie mozna pospacerowac do miasteczka, my sporo chodzimy. Teraz trzeba jescze raz przemyśleć sprawe. I obawiam sie ze 3 raz wylądujemy w naszym ulubionym Biogradzie.
A tych innych polach ktoś coś wie?
monika2277
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) monika2277 » 07.04.2010 17:50

widze ze mój post umarł śmiercia nauralną, trudno. Poprostu nikt nie odwiedza basko polje. Będe pierwsza i posatnowiłam ze zajrze na to pole w tym roku, najwyrzej jak bedzie okropnie to wrócimy to Omisa. Improwizacja i jazda w ciekno to juz chyba nasz specialność wiec co ma byc to bedzie.
A jak wróce to napisze jak wyglada to pole.
ziomek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ziomek » 07.04.2010 18:51

nie będziesz pierwsza Basko Polje dosyć duży camping w lesie piniowym
ok 300 m może więcej do plaży camp raczej mało zaludniony sanitariaty da się wytrzymać deptakiem można dojść do centrum baski a tu oszałamiający tłok na temat campu są różne opinie nam się podobało
Adriatic Primosten camp bardzo ładny ale nie ma dojścia do Primostenu
monika2277
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) monika2277 » 07.04.2010 21:18

Dzięki ziomek, bo juz myślałam ze nikt tam nie zaglada. Czy masz moze jekies zdjęcia z tego pola, które mógłbys mi podesłać. Albo napisz cos więcej na temat tego campu. Czy ma bezposrednie dojście do plaży czy trzeba przez jakąs ulicą przechodzić, jak z samitriatami czy woda ciepła była cały czas no i czy czysto. Moze są jakies place zabaw dla dzieci.
Wiem ze na temat campu sa różne opinie ale jakos mnie tam ciągnie, więc jak możesz to napisz coś więcej.
ziomek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ziomek » 16.04.2010 11:36

Camp nie leży bezpośrednio nad morzem trzeba się przejść kawałek przez ulicę nie ruchliwą którą można dojść też do centrum
Camping dosyć duży byliśmy w środku sezonu i nie było tłumów,cały zalesiony
Zjazd z jadranki za baśka Voda nie trzeba wjeżdżać do centrum miasta
hałasu od drogi nie słychać
Sanitariaty były ok według mnie chyba po remoncie woda ciepła była 24 h
Plaża do której można dojść z campu dosyć wąska
W centrum Baśki plaża szersza ale nie położysz się tyle ludu
My byliśmy zadowoleni nikt nam do gara nie zaglądał spacer do plaży przyjemny i ten super zapach pinii
Ale wiem że są też głosy na nie zawsze będą zwolennicy i przeciwnicy
Campy mająto do siebie że nie musisz rezerwować niepodoba ci sięzwijasz manele i szukasz dalej :cry:
mk.mika
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) mk.mika » 20.04.2010 12:55

Basko Polje - kamp nie jest najgorszy, ale my trafiliśmy na okropnie zachowujacych się czechów, od obsługi dowiedzieliśmy się, że bardzo często tak się zachowyją.
Plusem jest plaża fajna z prysznicami, ciepła woda w morzu, a do Baski Vody blisko promenadą a tam kilka fajnych knajpek z rewelacyjnym jedzeniem.
przemol74
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) przemol74 » 04.06.2010 07:52

Cześć.Byłem w Basko Polje w 2008 pod koniec czerwca.Bardzo przyjemnie było choć trafiliśmy na fale upałów i pożary lasów.W tym roku też się tam wybieramy i moje pytanie : jakie ceny obecnie na tymże kempie za dobę.Ktoś wie :?: :?: Z góry dzięki
przemol74
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) przemol74 » 04.06.2010 08:08

Już znalazłem cennik Basko Polje.Strona www.club-adriatic.hr/hoteli-i turisticka-naselja.Sorry ale nie kumam wklejania linków :oops: :oops:
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 04.06.2010 08:21

Czy o to chodziło :?: ;)

Przemol... coś dla Ciebie ;)

Pozdrav :papa:
przemol74
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) przemol74 » 04.06.2010 08:29

SUPER :lol:.Dzięki Leszku, o to chodziło :!: :!:
Już 25 .06 wypad na prawie 3 tygodnie właśnie na tenże kamp. :D

Powrót do Kempingi