Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

pytanie o camp Daniel w Ruskamen

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mońcia
Globtroter
pytanie o camp Daniel w Ruskamen

Nieprzeczytany postnapisał(a) mońcia » 04.08.2006 20:53

Witam serdecznie wszystkich Cromaniaków. Od dłuższego czasu przeglądam forum, które jest prawdziwą skarbnicą wiadomości o Chorwacji. Co prawda podróż moich marzeń planuję dopiero na przyszły rok, jednak marzę i planuję już w tym roku...
Tak jak w temacie mam pytanie o camp Daniel w Ruskamen. Czy może ktoś miał okazję tam pobyć? Jakie wrażenia? I jak kształtują się ceny? Jak wygląda sprawa z łazienkami?
Strona internetowa jest raczej skromna www.dalmacija.net/omis/autocamp_daniel.htm , ale fotka na dole zachęca.
Dzięki serdeczne za pomoc. Pozdrawiam Wszystkich!

Muszę jeszcze dodać, że Ruskamen zaciekawiło mnie dzięki fotkom znajdującym się na forum Chorwacja/Chorwacja w Naszym obiektywie/Ruskamen
velo_12
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) velo_12 » 05.08.2006 15:12

Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 05.08.2006 15:27

Polecam kamp "Sirena" 1km.dalej,jadąc pod namiot porównałem obydwa kampy i Sirena sprawił korzystniejsze wrazenie,czystszy,lepsza lokalizacja,miła obsługa ,super atmosfera,na Danielu do gustu nie przypadły mi toalety,plaża i budowa Hotelu tuż za siatką. :!:
mońcia
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) mońcia » 06.08.2006 08:44

Dziękuję serdecznie za odpowiedź. Strona autocamp Sirena zainteresowała mnie. Ceny też przyzwoite. Czy na tym campie parkuje się samochód gdzieś blisko namiotu czy tak jak na Daniel'u nie ma szans?
Może ktoś ma jakieś prywatne fotki z autocamp Sirena i campu Danjel?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 08.08.2006 21:22

Witam,samochód parkujesz na drodze która biegnie wzdłuż kamp.lub przy namiocie w zależności gdzie się rozbijesz,generalnie auto jest pod ręką.
mońcia
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) mońcia » 11.08.2006 05:37

szaki17 Dziękuję serdecznie za odpowiedź i pozdrawiam.
W raze gdyby komuś coś jeszcze światało w głowie na temat kampów Danjel i Sirena, a mogłyby to być informacje przydatne dla tych, którzy jeszcze ich nie odwiedzili, proszę pisać. Miejsca jest sporo :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 11.08.2006 07:06

Raz w tygodniu właściciel(Milan) organizuje darmowe "fish party" tj.ryba z grila + muzyka (zespół),a jak jest fajne towarzycho na kampie to robi się ciekawa impreza(domowe wino szybko działa).Można się targować o cenę,powiedz że kamp poleca Sylwia i mają pozdrowienia, Pozdrawiam
waldemort
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) waldemort » 16.08.2006 13:35

witam
Spędziłem w tym roku 17 dni na kempingu Danijel.
Ocena ogólna w skali od 1 do 6, 3+.
Plusy:
fajne położenie
jak będzie miejsce można namiot rozbić prawie na plaży
bardzo dobrze zacieniony
ładna plaża
Minusy:
bardzo kiepskie zaplecze sanitarne
samochodem nie stoisz przy namiocie (nie da się dojechać więc auto zostaje na parkingu)
wycieczki Czechów maszerujących do ok. 22.00. ścieszką wzdłuż brzegu, obok kempingu są Bungalowy oraz Hotel opanowany przez tą nację zresztą na samym kempingu również jest kilka namiotów Ceskiego biura pod wynajem
ceny
osoba 33 kuny
dziecko do 12 lat 15
auto 21
namiot 21
klimatyczne 6

Skoro kemping oceniam nie najlepiej to zapytasz dlaczego byłem tam aż 17 dni po prostu z lenistwa.
Oglądałem również Sirene i jakoś mi się nie spodobał mimo lepszych sanitariatów.
Jutro jak jesteś zainteresowana wkleję kilka zdjęć.
mońcia
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) mońcia » 16.08.2006 16:37

Dzięki serdeczne waldemort za odpowiedź. Podoba mi się opcja rozbicia namiotu blisko plaży, jednak latać kawał do samochodu, a nie "mieć go pod ręką" to już mi się mniej podoba.No i twierdzisz, że sanitariaty kiepskie... :? Poza tym skoro spędziłeś tam 17 dni - nawet jeżeli było to z lenistwa (słodkie lenistwo - w końcu urlopik) to nie mogło być aż tak źle. A cena przyzwoita, nie? Jeszcze jedno pytanie do Ciebie waldemorcie jako najbardziej "na czasie" - a jak z prądem na campie? Jest możliwość podłączenia się? A ogólnie miejsce - jak oceniasz Ruskamen?
Zdjęcia z miłą chęcią pooglądam - możesz słać na adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Pozdrawiam
waldemort
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) waldemort » 17.08.2006 07:21

witam
Prąd jest ale nie pamietam ceny.
Kemping jest rzeczywiście niedrogi.
Oczywiście, że w sumie było OK. Szczególnie, że właśnie udało mi się rozbić na tych super miejscach przy plaży i to głównie mnie tam trzymało. Widok na morze non stop.
Ruskamen to bardzo mała miejscowość. Jest restauracja, a na przeciwko sklep Studenac jakieś 300 metrów od kempingu. Poza tym niewiele mogę powiedzieć. Z kempingu do Omisa jest 5 km i tam wszystkie rozrywki, autobus jak wspominałem ma przystanek przy kempingu.
mońcia
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) mońcia » 19.08.2006 16:37

dzięki serdeczne waldemort za udzielanie się w tym temacie! Na fotki nadal oczekuję jakby co :wink:
waldemort
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) waldemort » 21.08.2006 10:01

Zdjęcia wysłane.
Jedno wkleję aby pokazać to co mnie tam trzymał, czyli namiot praktycznie na plaży.
pozdrawiam
Obrazek
mońcia
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) mońcia » 21.08.2006 21:45

Dzięki waldemorcie za fotki - powiem tak - suuuuper!!! Naprawdę się zachwyciłam - strasznie podobają mi się te tarasy - przynajmniej jeden drugiemu do namiotu nie zgląda :wink: Naprawdę świetna opcja rozbicia namiotu " z widokiem"... Myślę,że ten kamp zostanie poddany przemyśleniom.
Jeszcze mam pytanko o te łazienki - co w nich było "nie tak"? (brzydkie, brudne?)
Jeszcze raz dzięki i pozdrawiam!
waldemort
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) waldemort » 22.08.2006 06:57

Całe zaplecze sanitarne czyli ubikacje, natryski, umywalki, miejsce do zmywania jest z kilku epok wstecz. A czy brudno to nawet trudno powiedzieć własnie ze względu na ich wiek. Powiem tylko, że każdy z kim rozmawiałem nie był sanitariatami delikatnie mówiąc zachwycony. Faktem jest, że były sprzątane napewno rano i wieczorem.

pozdrawiam
mońcia
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) mońcia » 23.08.2006 09:43

A czy na Sirene też jest mozliwość rozbicia namiotu tak blisko wody? A może znacie inne małe przytulne campy, gdzie jest taka możliwość?
Następna strona

Powrót do Kempingi