Mam nietypowe, bo trochę historyczne pytanie do weteranów
Czy pamiętacie, jaką standardowo drogą jechało się na trasie Graz-Maribor-Zagrzeb w roku 2006 ? Chodzi mi konkretnie, gdzie przekraczało się wtedy granicę austriacko-słoweńską
Z tego, co moja słaba pamięć zakodowała, autostrada w Słowenii już była, ale krótka raczej i moim zdaniem nie była od granicy tylko bliżej Mariboru. Na pewno wtedy nią jechałam i był to naprawdę krótki odcinek, więc go z pewnością nie omijałam ze względu na oszczędność kosztów. Nie jestem pewna, czy ten odcinek nawet wtedy nie był darmowy.
Ale mniejsza o autostradę, próbuję sobie przypomnieć, gdzie przekraczało się granicę austriacko-słoweńską. Jak przez mgłę pamiętam, że były to raczej góry (w sensie wyższe niż niższe ) Sama granica była moim zdaniem malutka, droga wąziutka, górska a po bokach na samej granicy były strome skały, jakby takie półki skalne. A potem za jakiś czas wjeżdżało się w bardzo wiejskie klimaty między pola i łąki, gdzie konkretnie zewsząd czuć było obornikiem
Wtedy miałam już cyfrówkę ale to nie były czasy, kiedy człowiek nawalał zdjęcia co minutę, a zdjęcia pokazywały lokalizację itp. Z trasy przez Słowenię mam tylko jakąś jedną fotkę z tych wiejskich okolic i to wszystko...
Chciałam to jakoś rozkminić, bo ta trasa była bardzo ładna, ale ni huhu nie pamiętam, którędy jechaliśmy 13 lat temu...