Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pytanie do Poznaniaków

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Grzegorzra
Odkrywca
Pytanie do Poznaniaków

Nieprzeczytany postnapisał(a) Grzegorzra » 26.03.2006 16:53

Moi drodzy ZIOMALE, wskażcie mi adresy kantorów w naszym mieście, gdzie można wymienić PLN na Kuny. :?: :?: :?:
Pozdrav
Jareksz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jareksz » 26.03.2006 17:16

:D Witaj...a po co Ci kuny??? :lol: :lol: :lol:
Najbardziej się opłaca...(czytaj najtaniej) mieć euro tyle tylko co na noclegi
plus 7,6 na winietkę w austrii plusdo 100E rezerwy (...rezerwa wraca z Tobą jako zaczyn na następne wakacje...)
A na miejscu w kantorach lub bankach wymieniasz polskie złote na kuny.
Jeszcze lepiej wyciągasz z bankomatu jednorazowo większą sumkę na cały pobyt ze względu na prowizję rzędu 10 -15 zł...cosik tak mi świta w pamięci.
A na miejscu płacisz kartą wszędzie gdzie możliwe....wrócisz do kraju, dostaniesz wyciąg z banku i sam stwierdzisz, że nie warto płacić gotówką.
Jarek
Kristov
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kristov » 26.03.2006 17:49

Tak, rzeczywiście w całej Chorwacji można bez problemu płacić kartą kredytową. Jest też dużo bankomatów. Jeżeli masz euro, to lepiej je zabrać ze sobą i wymienić na miejscu- o wiele lepszy kurs niż byś wymienił u nas złotówki na kuny. Ja nawet bez problemu zamieniłem euro na kuny u gospodarzy, u których mieszkałem. Wierz mi bez żadnych przebitek czy niekorzyści po mojej stronie. :)
Pozdrav!
Puszcza41
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Puszcza41 » 26.03.2006 19:32

Potwierdzam, dużo bardziej opłaca się wymienić euro na miejscu. A za autostradę zapłacić kartą. Ten przelicznik kuny - złotówki w Polsce jakiś taki bandycki :(
Jurek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jurek » 26.03.2006 21:34

Teraz chcesz kupić kuny ?! Nie rób tego u nas. One szybko biegają i zawsze w kierunku Chorwacji. Niezłą farmę byś musiał postawić, aby taką ilość utrzymać na miejscu. :lol:
Najlepiej i bezpieczniej kupuje się je w Cro, a to obojętnie za co ( złotówki, euro,
dolary czy karta). Tam kupisz je na pewno taniej !!! :wink:
VOID
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) VOID » 26.03.2006 21:38

Jurek ma racjękuny to sprytne zwierzaki :lol: i biegają szybko .....

a tak przy okazji: tylu kolegów poznaniaków sięodezwało a na spotkanie to nikt się nie kwapi ??bo co krzyżak zaprasza 8)
dla pamięci forum/viewtopic.php?t=9938

pzdr

Karol
beniu11
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) beniu11 » 26.03.2006 21:40

Jeśli ci bardzo na tym zależy to widziałem w Tesco na Piątkowie i w Starym Browarze. Mowa oczywiście o kantorach.Pozdrawiam.
Jareksz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jareksz » 27.03.2006 07:27

:o :lol: :o
Karol ja nie piłem a dwie pszczółki widzę :lol: :lol: :lol: :lol:
A spotkanie...widać z lewej jak Was wyglądam... :lol: :lol: :lol:
Jarek
Grzegorzra
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Grzegorzra » 27.03.2006 10:05

No to wszysko wiem. Wszystkim "Pyrusom" dziękuję, a co do spotkania to niestety nie będe miał możliwości wzięcia dnia wolnego,na środę. Szkoda bo to na pewno będzie bardzo udane spotkanie. Liczę, że w Cro spotkam jakiegoś forumowicza z logo na samochodzie. (też będę oklejony). Choć z Kalendarza
SIERPIEŃ
01.08-13.08 KiKi Kraków-Omiš(do wyboru, do koloru)
07.08-xx.xx kris_25 Bochnia-?(VW Passat)
08.08-31.08 shtriga Bielsko-Biała-Durmitor;Albania
12.08-26.08 cerber Wrocław-Baška Voda(Mitsubishi Carisma-czarne)
13.08-02.09 jacek gryczewski Olsztyn-Orašac(Alfa Romeo-czerwona)
15.08-xx.xx zygmunt Rybnik-ok.Trogiru(Opel Astra/k.-czerwony)
23.08-01.09 Grzegorzra Poznań-Jelsa(Citroen C3- czerwony)
25.08-16.09 petris Sieradz-Orebić (Toyota Corolla-piasek pustyni)
25.08-08.09 slawek66 Kraków-Drašnice(Fiat Marea Weekend-granatowy)
26.08-18.09 mayorbien Katowice-Podgora;Hvar(Opel Astra/k.-zielony)
26.08-09.09 mama_Kapiszonka Kielce-Makarska;ok.Dubrovnika(VW T4-czarny)
28.08-12.09 BożenaS Piaseczno-Makarska Riviera(Toyota Avensis/k.-srebrna)
28.08-10.09 Sonti Warszawa-ok.Trogiru
na razie wynika że nie za bardzo :cry:

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Pytanie do Poznaniaków
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone