Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

pytanie dla Cromaniaków z pomorskiego którzy przez Polskę

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Madzik68
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Madzik68 » 23.07.2012 19:50

Kochani, jak jeździcie ? Pytam, bo dwa lata z rzędu przeprawialiśmy się przez Cieszyn z racji postoju w Będzinie, tym razem mapa google pokazuje przez Chałupki ... poprzednią trasę mamy obcykaną tym razem google inaczej prowadzi stąd pewien " niepokój " :D poza Czechami lecimy przez Austrię ( nocleg w Mikulovie ) i Słowenię słynnym objazdem :D i mam cichą nadzieję, że wyruszymy z początkiem września :) wszelkie rady mile widziane :)
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 23.07.2012 20:03

Ja jeżdze tak :

Gdańsk - Cieszyn - Zilina - Bratysława - Wiedeń - Graz - ....i słynny objazd.......
hatatitla
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) hatatitla » 25.07.2012 21:40

Jeśli znasz dobrze trasę przez cieszyn to tak bym jeszcze w tym roku jechał. A1 na razie jest oddana do świerklan k. rybnika a potem trza kombinować żeby dostać się do chałupek i dalej bohumin > ostrava > brno. Na A1 trwają prace nad uzdrowieniem słynnego już mostu na węźle mszana i na razie nie zapowiada się żeby oddali całą drogę do granicy a jest już de facto gotowa tylko ten most. :twisted:
Madzik68
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Madzik68 » 25.07.2012 21:55

dzięki chłopaki :) ale jak wbiję w targeo przez Cieszyn czyli prawie non stop A1 to od znaków z robotami drogowymi aż żółto i ciekawe na ile to spowolni jazdę ?? chociaż pewnie wyruszymy w pierwszą wrześniową niedzielę nad ranem ( o ile wogóle :( ) więc może nie będą " psuć " :lol: no i w zasadzie to Targeo pokazuje że jednak przez A1 i Cieszyn krócej godzinowo .. czyżby ?? ehhh no dlaczego my nie mamy autostrad mając taką a nie inną topografię terenu ??
pasażer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasażer » 25.07.2012 22:09

Madzik68 napisał(a): ehhh no dlaczego my nie mamy autostrad mając taką a nie inną topografię terenu ??

do Torunia masz a dalej jak chcesz przez Chałupki, to możesz kierować się > Inowrocław - Strzelno - Konin - Kalisz - Ostrów Wielkopolski....

więcej szczegółów w temacie > BYDGOSZCZ - OMIŚ - jaka trasa?
macvw
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) macvw » 26.07.2012 02:30

maniust napisał(a):Ja jeżdze tak :

Gdańsk - Cieszyn - Zilina - Bratysława - Wiedeń - Graz - ....i słynny objazd.......

Ja tak jechałem w ub. i w tym roku, ale bez objazdu i zamiast z Gdańska, "startuję":) z Gniewu. Aha! I zamiast przez Cieszyn, jadę na Zwardoń, więc omijam Czechy.
darekd
Autostopowicz
korki Łódź

Nieprzeczytany postnapisał(a) darekd » 26.07.2012 06:30

Witam czy macie sposób na ominięcie Łodzi i Rzgowa bo tam teraz korki
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 26.07.2012 07:14

maniust napisał(a):Ja jeżdze tak :

Ja ostatnimi latami podobnie tylko za Bratysławą na Rajkę, potem Węgry i "86" Gorican lub tak jak ostatnio przez Redics-Lendavę i Mursko S.

Pozdrawiam
skywalker_01
Cromaniak
Re: pytanie dla Cromaniaków z pomorskiego którzy przez Polsk

Nieprzeczytany postnapisał(a) skywalker_01 » 26.07.2012 07:54

Madzik68 napisał(a):tym razem google inaczej prowadzi stąd pewien " niepokój " wszelkie rady mile widziane :)

W internecie są filmiki jak nawigacje prowadzą samochody wprost do..... oceanu, a nie celu.

Postaw sobie globusik na stole lub mapę papierową weź do ręki i popatrz logicznie. A jak google wyznaczy trasę do piekła ? To co ? Pojedziesz ?

:roll:
Madzik68
Croentuzjasta
Re: pytanie dla Cromaniaków z pomorskiego którzy przez Polsk

Nieprzeczytany postnapisał(a) Madzik68 » 26.07.2012 08:19

skywalker_01 napisał(a):W internecie są filmiki jak nawigacje prowadzą samochody wprost do..... oceanu, a nie celu.

Postaw sobie globusik na stole lub mapę papierową weź do ręki i popatrz logicznie. A jak google wyznaczy trasę do piekła ? To co ? Pojedziesz ?

:roll:

Jasne że pojadę :D a tak serio to nie raz nas navi prowadziła w np. pole kukurydzy w Słowenii ;) toteż zawsze oprócz nawigacji mam papierową mapę pod ręką a mąż w pamięci od dwóch lat słynny objazd :D
hatatitla
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) hatatitla » 26.07.2012 19:16

Madzik68 napisał(a):dzięki chłopaki :) ale jak wbiję w targeo przez Cieszyn czyli prawie non stop A1 to od znaków z robotami drogowymi aż żółto i ciekawe na ile to spowolni jazdę ?? chociaż pewnie wyruszymy w pierwszą wrześniową niedzielę nad ranem ( o ile wogóle :( ) więc może nie będą " psuć " :lol: no i w zasadzie to Targeo pokazuje że jednak przez A1 i Cieszyn krócej godzinowo .. czyżby ?? ehhh no dlaczego my nie mamy autostrad mając taką a nie inną topografię terenu ??

Madzik akurat ostatnio (19 czerwiec) robiłem trasę gdańsk - zebrzydowice i zwężenia były na wysokości ciechocinka i włocławka gdzie w samym mieście wyłączyli jeden pas. Reszta trasy jazda wzorowa. Podobno teraz są problemy pod łodzią na wysokości tuszyn - rzgów gdzie są prowadzone prace przy A1. Dalej za częstochową wbijasz się w s1 na pyrzowice i dalej na a1 kierunek gliwice>żory.
kanarowski
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kanarowski » 27.07.2012 08:48

Ja jechałem Gdańsk- łódź- Bielsko Biała - Zwardoń - żlina - Bratysława - przed Gyor odbicie nad Balaton i dalej autostradą, aż w okolice Makarskiej.

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone