Witam
Byłam na Chorwacj kilkakrotnie w tym roku po raz pierwszy wybraliśmy wyspę a dokładnie Korculę.W związku z tym moje pytanie co przemawia za spędzaniem tam wakacji a co przeciw
sija26 napisał(a):Witam
Byłam na Chorwacj kilkakrotnie w tym roku po raz pierwszy wybraliśmy wyspę a dokładnie Korculę.W związku z tym moje pytanie co przemawia za spędzaniem tam wakacji a co przeciw
Wojciech napisał(a):Cześć, w ubiegłym roku bylismy z rodzinką na Korculi( w Lumbardzie). Wrażenia z pobytu na wyspie pozytywne. Piękne plaże , spokój , mało turystów (byliśmy na początku lipca), same miasto Korcula przepiękne. Osobiście polecam. To że droga troszeczkę uciążliwa, niestety im bardziej na południe tym więcej gór , zakrętów i koniec autostrady. Ale pocieszam ,że w tym roku autostrada dochodzi aż do okolic Ploce więc na Korculę już blisko.Plaże jako nieliczne w Lumbardzie piaszczyste, ale też w okolicy wiele zatok np. Pupnatska Luka, Vaja koło Rasic godne odwiedzenia. Polecam Korculę jak najbardziej .Do zobaczenia.
majeczka napisał(a):Wojciech napisał(a):Cześć, w ubiegłym roku bylismy z rodzinką na Korculi( w Lumbardzie). Wrażenia z pobytu na wyspie pozytywne. Piękne plaże , spokój , mało turystów (byliśmy na początku lipca), same miasto Korcula przepiękne. Osobiście polecam. To że droga troszeczkę uciążliwa, niestety im bardziej na południe tym więcej gór , zakrętów i koniec autostrady. Ale pocieszam ,że w tym roku autostrada dochodzi aż do okolic Ploce więc na Korculę już blisko.Plaże jako nieliczne w Lumbardzie piaszczyste, ale też w okolicy wiele zatok np. Pupnatska Luka, Vaja koło Rasic godne odwiedzenia. Polecam Korculę jak najbardziej .Do zobaczenia.
Jeśli możesz wklej kilka zdjęć... Szczególnie interesuje mnie w tym roku Zavalatica... :papa:
sija26 napisał(a):Jak najlepeij dostać się na wyspę, słyszałam o opcji Drvenik-Korcula
ktoś płynął z Drvenika?
Sysia_86 napisał(a):Mnie też interesuje kwestia dostania się do miasta Korczula - może lepiej Split-Vela Luka na Korculi i potem samochodem przez wyspę?
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne