majeczka napisał(a):mkm napisał(a):Majeczka przeniosła się już na przeciwległy brzeg Korculi Tam znalazła prywatną plażę
mkm, przekazuję pozdrowienia od Ivo...
Puno hvala Resztę szczegółów proszę na priva
mkm napisał(a):Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):mkm napisał(a):Gdy w Prigradicy bura , to w Zavalaticy ledwo bonaca
Bonaca znaczy zupłenie bezwietrznie...Zatem określenie "ledwno" to tu nie bardzo...
Pozdrawiam serdecznie
No to się przejęzyczyłem , a to każdemu może się zdarzyć
Srdacan pozdrav
Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):mkm napisał(a):Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):mkm napisał(a):Gdy w Prigradicy bura , to w Zavalaticy ledwo bonaca
Bonaca znaczy zupłenie bezwietrznie...Zatem określenie "ledwno" to tu nie bardzo...
Pozdrawiam serdecznie
No to się przejęzyczyłem , a to każdemu może się zdarzyć
Srdacan pozdrav
Jasne, że tak.. ja też w swoim poście przecież "walnęłam" jakąś dziwaczną literówkę.
Pozdrówki serdeczne
Ewa Zuber napisał(a):I tu znów mkm masz rację . Prizba, w której dane mi było spędzić wspaniały urlop jest rzeczywiście kameralna i cicha. Liczy tylko 100 stałych mieszkańców. Tłumów turystów też tam nie zastaniesz.
fumarek napisał(a):Pytanie do bywalców Korculi-co warto zobaczyć, do jakiego miasta pojechać, na jaką wyspeke pojechać. Baza noclegowa będzie w mieście Korcula.A zwiedzanie może się dobywać, piechtolotem, komunikacją miejską i rowerkiem.dziękuje za wsazówki.
p.s Czy w mieście Korcula są jakieś ładne zatoczki, gdzie można być w miarę samemu??
mkm napisał(a):Ewa Zuber napisał(a):I tu znów mkm masz rację . Prizba, w której dane mi było spędzić wspaniały urlop jest rzeczywiście kameralna i cicha. Liczy tylko 100 stałych mieszkańców. Tłumów turystów też tam nie zastaniesz.
... po prostu, mkm w sprawach chorwackich jest nieomylny
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne