Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pytanie dla bywalców Korculi

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
aga2
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) aga2 » 18.12.2009 07:44

Majeczko, ja będę bronić Iva, bo z tego co kojarzę, byłyśmy u niego dokładanie w tym samym czasie, tylko my w Kuriji a Wy w drugim domu, więc nasze wrażenia pochodzą z tego samego czasu...
Ivo i jego rodzina to bardzo sympatyczni i otwarci ludzie, kazdego dnia słyszeliśmy pytanie czy wszystko oki, czy niczego nam nie trzeba, mieliśmy okazję poznać smak ich wina, oliwy i rakiji "produkowanej" przez mamę Iva. Opowiadaliśmy o naszym forum, o życiu w Polsce, a on o sobie, swojej rodzinie, uprawach oliwek i winogron...
Myśle że wyjeżdzając gdziekolwiek trzeba pamiętać o jednym...ludzie są dla Ciebie tacy, jak Ty dla nich...
Bądź jak przyjaciel a nie jak roszczeniowy turysta, a poznasz przyjazną twarz Chorwacji :)
zoohha
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) zoohha » 18.12.2009 12:23

:D .
Podsłuchiwałaś nas Agusiu?
pozdrowionka ZoOle
aga2
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) aga2 » 18.12.2009 15:28

:) to telepatia ;)
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 18.12.2009 18:29

aga2 napisał(a):Myśle że wyjeżdzając gdziekolwiek trzeba pamiętać o jednym...ludzie są dla Ciebie tacy, jak Ty dla nich...
Bądź jak przyjaciel a nie jak roszczeniowy turysta, a poznasz przyjazną twarz Chorwacji :)

Niestety nie przebywałam u Ivo sama, bardzo chętnie podam Ci adres naszych przyjaciół z Wrocławia, którzy zajmowali wraz z nami drugi apartament /ten dolny/. Janek jest bywalcem forum, ale mogę Ci podać również Jego adres emailowy.
Z naszej strony nie było absolutnie, absolutnie żadnych roszczeń, oprócz uśmiechu oraz chęci wspólnej konwersacji... :lol: :lol: :lol:

Co do Twojej dygresji wierz mi, że zawsze jestem sobą... Tym bardziej w kontaktach z ludźmi, niestety taki mam zawód i na pewno nie muszę się czerwienić za samą siebie /szkoda, że nie znamy się osobiście/...
Z uwagi również na to, że dość dobrze oboje z Jankiem znamy prawdziwą twarz Chorwacji, /swoje urlopy spędzamy tu już od dobrych, dobrych kilku lat/ zaskoczyło nas, podkreślam nie tylko mnie postępowanie Ivo.
Nie bez przyczyny, Chorwaci u których mieszkaliśmy 10 dni wcześniej odwieźli nas osobiście na nową kwaterę i odwiedzali co drugi, trzeci dzień dla swojej własnej przyjemności przebywania z nami...
Być może ten fakt uraził ambicję Ivo i Jego nastawienie do nas... :papa:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 18.12.2009 18:50

Być może ujawniłaś swoje podejście do niektórych spraw i dlatego taka reakcja gospodina?? Może miał tatuaż...
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 18.12.2009 21:10

Bocian napisał(a):Być może ujawniłaś swoje podejście...

Przykro mi ale niestety nie zdążyłam... W przyszłym roku nieco bardziej się jednak wychylę i ujawnię swoją osobowość oraz moje specyficzne podejście co do niektórych szczególnie mnie drażniących aspektów.
Spróbuję być również gościem Kuriji... :papa:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 19.12.2009 13:46

Nie zdążyłaś, a tu taka reakcja... Co będzie jak zdążysz? Może lepiej nie warto...
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 19.12.2009 21:36

mkm jak tam Twój katar? Jedyne lekarstwo to chusteczki i krople do nosa... Czy już wszystko okey? :papa:
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 19.12.2009 21:55

Aaaa ... Psik :!: :!: :!:
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 19.12.2009 22:10

Szczerze Ci współczuję... Jednak ważniejsza od kataru jest tu Twoja pogoda ducha... Jaka szkoda, że klimat u nas jest co nieco inny niż na Korculi, zwłaszcza w ostatnich dniach... :papa:
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 19.12.2009 22:38

Klimat Śląska też jest OK :D
:papa:
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 19.12.2009 23:23

mkm napisał(a): :papa:

Świetna improwizacja, odtwarzałam kilka razy... Ogólnie mówiąc macie coś z Polaków, Czechów i Niemców... Dodatkowo niesamowite, niesamowite poczucie humoru. Wracaj do zdrowia mkm... :papa: :papa: :papa:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 20.12.2009 11:22

Myślałem mkm że Ty Polak jesteś...
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 20.12.2009 18:15

...Wiktor synek ze Śląska :D

... Ale po polsku trocha poradza godać :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 20.12.2009 21:51

mkm napisał(a):... Ale po polsku trocha poradza godać :wink:

Gorol,hanys dwa bratanki
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Pytanie dla bywalców Korculi - strona 10
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone