witam i z góry sory jeżeli taki wątek już był...
w drugiej połowie lipca wybieram się pod namiot do Chorwacji, czas 10 dni na miejscu, najchętniej Dalmacja oraz najchętniej nie na wyspie, aby mieć swobodę wypadów na zwiedzanie..oczywiście chyba, że wyspa będzie miała most:)
interesują mnie pola namiotowe z wygodnym sanitariatem lub niedrogie kwatery, ale nie o to chciałbym zapytać.
ponieważ to mój pierwszy wyjazd w tym kierunku pod namiot oraz pierwszy tak daleki samochodem prosiłbym doświadczonych kempingowców o odpowiedź na pytania:
1. chciałbym wydać na spanie ok 30zł za osobę (wliczając w to wszelkie kempingowe koszty - samochód, namiot, podatek), jakiego standardu mogę się spodziewać oraz, czy korzystanie z sanitariatów, kuchni jest dodatkowo płatne?
2. czy jadąc w ciemno, bez rezerwacji do Chorwacji ok 14-15 lipca uda mi się bez większych problemów znaleźć dobre miejsce na fajnym kempingu?
3. czy płacimy za kemping całą kasę z góry i targujemy się o zniżki, czy to nie ma sensu?
4. jak wygląda czas, który poświęcić należy na drogę z centralnej Polski do Dalmacji, nie chciałbym sie przeliczyć i dotrzeć na miejsce o 2 w nocy:)
biorę pod uwagę wyjazd z Polski wieczorem.
5. pytanie o kasę jaką należy przygotować na tego typu wyjazd, bardziej chodzi mi o minimum, które mieć trzeba, na sam pobyt, jedzenie i wieczorny napitek:), nie mówię tu o wycieczkach, czy codziennym żywieniu się w restauracjach..
Słyszałem o samochodowych wyjazdach do Chorwacji, w 4 osoby, pod namiot, na 10 dni, bez jakis ogromnych wyrzeczeń i wydatkach po 1000zł na osobę i ciekawi mnie ile w tym prawdy
z góry dzięki za odpowiedzi, temat jest dla mnie bardzo ważny, pozdrawiam