napisał(a) tgniw » 10.07.2009 13:55
nowalijka napisał(a):Czy naturystami są tylko ludzie bez kompleksów na temat urody swego ciała?
Czy naturysta na plaży "ocenia" wygląd innych plażowiczów?
Czy spotkaliście naturystów, co do których uważaliście, że są zdecydowanie nieatrakcyjni fizycznie, np. wzbudzili niesmak?
Proszę o szczere odpowiedzi, "od siebie".
1. Mysle ze naturystami sa luzie ktorzy sie przekonali jak fajnie jest wypoczywac nago a jednoczesnie nie robiac z tego jakiejkolwiek sensacji. Nagosc w lecie w miejscu do tego przeznaczonym, w gronie innych naturystow i
przy respektowaniu zasad naturyzmu zapewnia maksymalne odprezenie fizyczne i psychiczne.
2. Po sobie mowie, ze nie. Ja sie serdecznie zaprzyjaznilem z ludzmi, ktorzy mogliby byc nie tylko moimi rodzicami, ale i dziadkami
Tutaj serdecznie wspominam Pania narodowosci wloskiej, ktora miala 85 lat i poruszala sie za pomoca... balkonika.
Ale jej wiek, ulomnosc i inne defekty nie byly w zaden sposob wazne. Najwazniejsze to, ze ona i cala jej rodzina byli dla mnie serdecznymi przyjaciolmi
I na odwrot
3. Szczerze? Takich jest wiekszosc. Ale oni nie pojawiaja sie tam po to aby wzbudzac moj podziw czy tez przeciwnie - niesmak dla ich urody. Oni sa tam po to by wypoczywac. Uwazam, ze oni maja takie same prawo do wypoczynku jak ja lub piekne dziewczyny i przystojni chlopcy w wieku 16-20 lat.
Jedna z zasad naturyzmu glosi, ze
Naturyzm jest aseksualny. To oznacza, ze nie dopatrujemy sie w drugim czowieku obiektu naszych zainteresowan seksualnych. Dlatego obecnosc nagich, nieatrakcyjnych fizycznie osob nam kompletnie nie przeszkadza z jednej strony, a osoby fizycznie atrakcyjne nie wzbudzaja w nas niekontrolowanego pozadania.