Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

APARTAMENTY - DALMACJA POŁUDNIOWA

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kiniuś
Plażowicz
Re: Pytania o apartamenty.

Nieprzeczytany postnapisał(a) kiniuś » 17.06.2013 17:17

witam,
jestem tu nowa i troszkę zielona;/ próbowałam znaleźć nocleg w Tribunjie, szukam apartamentu z kuchnią, łazienka dla dwóch osób..małżenstwa, najgorsze że chcemy jechać już w sobote, a nadal nie mamy noclegu, albo wszystko drogie hotelowe (booking) albo dla całej gromadki ..a nas tylko 2:)
będę wdzięczna za namiary, na maila adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
pozdrawiam i dzięki z góry
Marek358
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marek358 » 17.06.2013 18:28

kiniuś napisał(a):witam,
jestem tu nowa i troszkę zielona;/ próbowałam znaleźć nocleg w Tribunjie, szukam apartamentu z kuchnią, łazienka dla dwóch osób..małżenstwa, najgorsze że chcemy jechać już w sobote, a nadal nie mamy noclegu

W tę sobotę?!
czarnyradek
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) czarnyradek » 17.06.2013 18:42

Dzień dobry.
Po czterech latach chcę znowu odwiedzić Chorwację :) Wybór padł na wyspę Pag. Termin około 03.08 do 10.08 ( nie muszą być te konkretne dni chodzi o 7 noclegów blisko tej daty). Nie ma ustalonego konkretnego miasta (chociaż lepsze mniejsze niż większe). Trudność polega na tym że jedziemy w trójkę (para plus kolega na przyczepkę) więc apartament musi mieć jedną oddzielną sypialnię i jedno łózko dodatkowo w drugim pomieszczeniu.
Jeśli ktoś może coś doradzić lub polecić to z góry dziękuję.
Pozdrawiam.
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Maglor
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Maglor » 17.06.2013 19:09

Marek358 napisał(a):
Maglor napisał(a):Mała miejscowość mi odpowiada. Jakieś rady, gdzie?

Gotowca Ci niestety nie podrzucę. Sam musiałem wysłać ponad 100 maili nim znalazłem lokum dla siebie.
Ja akurat najlepiej znam tę środkowo-północną Dalmację od Trogiru do Sibenika więc zachęcam do tego rejonu, ale na północ do Sibenika też są fajne miejscowości (np. Tribunj, Murter, Pag).
Moim zdaniem w rejonie Sibenik-Trogir można coś bezpośrednio przy morzu znaleźć w miejscowościach (zwłaszcza tych bardziej rozciągniętych wzdłuż morza):
Żaboric,
rozciągnięta wzdłuż morza Grebastica,
ewentualnie także rozciągnięte Sparadici,
Primosten, który jest trochę większy ale ma niezłe opinie
Lozica
ewentualnie Rogoznica ale tam już gęstsza zabudowa i miejscami trochę "betonowo"
rozciągnięte Zatoglav / Kalebowa Luka
Rażanj
Kanica
Zaglavice
nieco rozciągnięty Sevid
Vinisce
ewentualnie Marina
i okolice Trogiru

Wybór padł na Rozgoznice lub Grebastice ( priorytet cena ). Dwie rodziny, szukamy wspólnego lokum z dwoma sypialniami, 4 osoby dorosłe, 2 dzieci 3 latka i 1 Panna 13 lat. Jakieś 4+1 nam wystarczy (dzieciaki śpią z nami ) może ma ktoś namiar na fajną miejscówkę do 70 € ? Termin 13-20.07.2013.

Dzięki Marek za podpowiedzi :papa:
Z góry dziękuję.
kiniuś
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) kiniuś » 17.06.2013 19:19

Marek358 napisał(a):W tę sobotę?!
tak w tę:) już niekoniecznie tribujn, ale szukałam miasteczka z dobrą bazą wypadową,( statki wycieczkowe), ale też zależy mi na plażowaniu, nie chciałabym trafić na plaże betonową, żwirek, kamyki ok - ale nie strome zejscie i beton. Szukałam na krk Baśka, ale cienko..same hotele,..bardziej środkowa i pólnocna dalmacja, albo wyżej, ale nie niżej..bo za daleko..
może zaproponujecie dobrą stronkę z wyszukiwarką i kalendarzem, te z wątku "pokoje i apartamenty" z 2007 roku nie wchodzą wszystkie..
z góry dzięki
Marek358
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marek358 » 17.06.2013 19:37

kiniuś napisał(a):
Marek358 napisał(a):W tę sobotę?!
tak w tę:) już niekoniecznie tribujn, ale szukałam miasteczka z dobrą bazą wypadową,( statki wycieczkowe), ale też zależy mi na plażowaniu, nie chciałabym trafić na plaże betonową, żwirek, kamyki ok - ale nie strome zejscie i beton. Szukałam na krk Baśka, ale cienko..same hotele,..bardziej środkowa i pólnocna dalmacja, albo wyżej, ale nie niżej..bo za daleko..
może zaproponujecie dobrą stronkę z wyszukiwarką i kalendarzem, te z wątku "pokoje i apartamenty" z 2007 roku nie wchodzą wszystkie..
z góry dzięki

Skoro czerwiec to dlaczego nie "w ciemno"? Nie powinno być żadnych problemów ze znalezieniem lokum na miejscu.
A skoro szukasz rezerwacji to oczywiście nigdy w życiu hotele tylko apartmany. Nie unikniesz pomejlowania do Chorwatów. W czerwcu za dzień w wypasionym 2-osobowym apartmanie nie powinnaś zapłacić więcej niż 30-35e nawet przy samym morzu.
Przejrzyj oferty: apartmani-hrvatska.com, chorwackie.pl, apartmanija.hr, seecroatia.com, apartamentychorwacja.pl
kiniuś
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) kiniuś » 17.06.2013 19:48

Marek358 napisał(a):
Skoro czerwiec to dlaczego nie "w ciemno"? Nie powinno być żadnych problemów ze znalezieniem lokum na miejscu.
A skoro szukasz rezerwacji to oczywiście nigdy w życiu hotele tylko apartmany. Nie unikniesz pomejlowania do Chorwatów. W czerwcu za dzień w wypasionym 2-osobowym apartmanie nie powinnaś zapłacić więcej niż 30-35e nawet przy samym morzu.
Przejrzyj oferty: apartmani-hrvatska.com, chorwackie.pl, apartmanija.hr, seecroatia.com, apartamentychorwacja.pl

W ciemno ? kurcze trochę mam stresa, to nasz pierwszy wyjazd na południe,wolałabym coś mieć, oczywiście szukam apartamentów:)i meiluje, ale bez skutku narazie, dzięki za stronki, . A co polecasz z fajną plażą w dalmacji/?lub wyżej?
Marek358
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marek358 » 17.06.2013 20:47

kiniuś napisał(a):
Marek358 napisał(a):

W ciemno ? kurcze trochę mam stresa, to nasz pierwszy wyjazd na południe,wolałabym coś mieć, oczywiście szukam apartamentów:)i meiluje, ale bez skutku narazie, dzięki za stronki, . A co polecasz z fajną plażą w dalmacji/?lub wyżej?

W Cro prawie wszędzie są ładne plaże tylko nie zawsze przy samym apartmanie. Zazwyczaj najgorzej gdy jest skarpa czy inna stromizna. Bo wtedy albo startujesz z głazów lub betonu w głębię, albo w ogóle nie ma wejścia w wodę. Wiele ci nie polecę bo na północ od Sibenika nie byłem.
Ostatnio edytowano 17.06.2013 21:45 przez Marek358, łącznie edytowano 1 raz
Walker86
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Walker86 » 17.06.2013 20:51

kiniuś napisał(a):
Marek358 napisał(a):

Jeżeli chciałabyś namiar na wolne apartamenty to podaj maila. Mam kontakt do człowieka z miejscowości Zecevo koło Primosten. Ma w domu 2 odzielne apartamenty dwuosobowe. Nam nie pasuje ta miejscówka bo potrzebujemy jeden 4 osobowy ze względu na koszta (więcej info na priv). Ostatecznie też jedziemy w ciemno już jutro w tamte rejony i to też jest nasz pierwszy wyjazd. Zobaczymy co z tego wyjdzie :P
kiniuś
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) kiniuś » 17.06.2013 21:15

Walker86 napisał(a):Jeżeli chciałabyś namiar na wolne apartamenty to podaj maila. Mam kontakt do człowieka z miejscowości Zecevo koło Primosten. Ma w domu 2 odzielne apartamenty dwuosobowe. Nam nie pasuje ta miejscówka bo potrzebujemy jeden 4 osobowy ze względu na koszta (więcej info na priv). Ostatecznie też jedziemy w ciemno już jutro w tamte rejony i to też jest nasz pierwszy wyjazd. Zobaczymy co z tego wyjdzie :P
troszkę juz znalazłam dzięki Markowi,ale chętnie napisze i tu , wiec poproszę namiary: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
dzięki bardzo :smo:
Marek358
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marek358 » 17.06.2013 21:54

kiniuś napisał(a):troszkę juz znalazłam dzięki Markowi,ale chętnie napisze i tu

Ogólne porady gdy szukasz apartmana:
-pytaj o parking przy budynku (bo nie zawsze jest, albo nie zawsze jest bezpłatny)
-nie pytaj, ale zwróć uwagę, czy chcą dopłatę za klimę
-odległość do morza i odległość do plaży to są dwa różne pojęcia (czaisz różnicę? może być, że do morza jest 20m, a do używalnej plaży np. 100m, bo te 20m jest do portu, albo do urwiska)
-pytaj nie tylko o odległość do morza, ale i do Jadranskiej Magistrali (w przypadku miejscowości, przez które przebiega), bo jak jest blisko to może nieźle uprzykrzyć pobyt
Cromaniak66
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Cromaniak66 » 17.06.2013 21:57

Walker86 napisał(a):
kiniuś napisał(a):
Marek358 napisał(a):

Jeżeli chciałabyś namiar na wolne apartamenty to podaj maila. Mam kontakt do człowieka z miejscowości Zecevo koło Primosten. Ma w domu 2 odzielne apartamenty dwuosobowe. Nam nie pasuje ta miejscówka bo potrzebujemy jeden 4 osobowy ze względu na koszta (więcej info na priv). Ostatecznie też jedziemy w ciemno już jutro w tamte rejony i to też jest nasz pierwszy wyjazd. Zobaczymy co z tego wyjdzie :P

Zecevo jest spoko jeśli ktos szuka ciszy i spokoju. Ja tam jeżdzę od 3 lat.Mam kilka fajnych,sprawdzonych miejscówek, dla 2 osób, 4 osób oraz większej grupy. :papa:
Marek358
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marek358 » 17.06.2013 22:07

Cromaniak66 napisał(a):Zecevo jest spoko jeśli ktos szuka ciszy i spokoju.

kiniuś napisał(a):szukałam miasteczka z dobrą bazą wypadową (statki wycieczkowe),

Ona chyba nie szuka Zeceva :)
maximus1777
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) maximus1777 » 18.06.2013 01:11

Witam. Czy mógłby mi ktoś polecić fajny apartament dla 2 osób w terminie 5-18.08 ? Rok temu byliśmy w Tribunju i jesteśmy zachwyceni Dalmacją. Moja Miła nie chce się zgodzić na wyjazd w ciemno więc proszę o pomoc :)
Z góry dziękuję i pozdrawiam wszystkich :)

mixtype
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) mixtype » 18.06.2013 06:39

Hej
Proszę o pomoc w znalezieniu apartamentu dla 2 osób plus dziecko 3-letnie. Wyposażenie klima,aneks, taras/balkon oraz żeby było dość blisko morza do 300m -500m. Ważne aby plaża była łagodna dla dziecka. Rejon Dalmacja. Termin 14.07 do 27.07. Nie ukrywam, iż liczy się dla nas cena.
lukasz.filipiak[at]gmail.com

Jest to nasz pierwszy wyjazd na Cro. co polecacie ?? Wiem że to nie ten wątek ale chodzi mi o krótkie kilka słow :papa:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

APARTAMENTY - DALMACJA POŁUDNIOWA - strona 45
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone