Re: Pytania o apartamenty.
napisał(a) Iguana » 27.05.2013 19:08
Witam serdecznie,
chcielibyśmy spędzić 2 tygodnie (15-29.06) w Chorwacji, w związku z natłokiem codziennych obowiązków nie mam zbyt dużo okazji na czytanie forum, czy szukanie ofert w necie. W związku z powyższym proszę o podanie na forum lub e-mail propozycji na udane wczasy
Poniżej podam kilka kryteriów, które w większym lub mniejszym stopniu powinny być spełnione:
- apartament dla 2 dorosłych + 1 x dziecko 6 lat i 1 x 1 rok (łózko 2-osobowe tzw. małżeńskie i tapczan dla 6-latka w tej samej sypialni lub w drugi pokoju), tutaj nie mam wielkich wymagań (z zachowaniem pewnych standardów),
- mała odległość od morza - tzw. 1 linia zabudowy (możliwość szybkiego udania się do apartamentu, przebrania dziecka itp. i w kilka min. powrót nad morze),
- taras z widokiem na morze (i niekoniecznie na jedzących obok śniadanie sąsiadów),
- WiFi w apartamencie,
- może być plaża kamienista lub "beton", ale z płycizną (dzieci) - dopuszczam też czasem chodzenie kilkaset metrów do plaży żwirkowej, ale priorytetem jest miejsce nad morzem do leniuchowania/pływania przy apartamencie.
- wskazany w okolicy jakis plac zabaw lub hustawka itp. lub w ogrodzie przy apartamencie,
- basen.... czemu nie?
- raczej nie Makarska itp. a raczej spokojna mieścina, ale żeby była możliwość wynajmu łodzi, czy skutera wodnego,
- parking dla samochodu na posesji (zadaszona wiata lub garaż - nie lubię jak mi się smażą opony)
- dojazd do posesji bez udziwnień (często w Chorwacji mamy do czynienia z wąskimi uliczkami dojazdowymi do apartamentu, które potrafią się ciągnąc kilometrami, gdzie trzeba się cofać 100m do najblizszej mijanki, parkingami w pełnym słońcu i parkowaniem przy urwisku, zderzak w zderzak),
Rozumiem, że mam pewne wymagania i nie każda oferta mi odpowiada, ale też cena nie będzie pierwszym kryterium wyboru oferty.
Z góry dziekuję za pomoc.
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl