natalka_mwo1 napisał(a):Witam wszystkich,
w tym roku zaczyna się nasza rodzinna przygoda z Chorwacją o której tak dawno marzyliśmy. Miejsce wybrane: Rovinj na Istrii, zostałam mi przydzielona rola "poszukiwacza" zakwaterowania i tu moje pytanie: Czy ktoś z Was wie może co nieco na temat Apartamentu Simunović. Właściciel tegoż apartamentu jako jedyny odpisał mi na maila <wysłałam ich z 6> wszystko się ładnie składa, właściciel zatwierdził termin jutro chcę wpłacić zadatek jednak troszkę się boję że nie daj boże zostanę oszukana i nie będziemy mieli się gdzie zatrzymać po przyjeździe. Moje pytanie może wydawać się głupie, ale to będą nasze pierwsze wakacje gdzie sami organizujemy nocleg i może dlatego odrobinę się niepokoję. Dziękuję za wszelkie odpowiedzi i uwagi.
1 odpowiedź na 6 maili to chyba normalny uzysk, zwłaszcza o tej porze roku. Podejrzewam, że już "zajęci" często nie odpisują
Apartamentu nie znam, ale rozumiem niepokój.
Nie słyszałam jeszcze, żeby ktoś wpłaciwszy zadatek nie miał gdzie się podziać po przyjeździe na miejsce. Czasem tylko zdjęcia apartamentu są nieco "podrasowane", a ewentualne minusy przemilczane.
Właściciel, jak widzę, reklamuje się na wielu stronach, wygląda to na typową prywatną ofertę, myślę, że będzie ok.
Można zerknąć na Google street view, popatrzeć, czy dom stoi, czy widać może na nim tabliczkę "apartmani" lub "sobe", czy okolica spełnia Wasze oczekiwania. Trochę to daleko od morza, ale nie znam realiów Istrii.