Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

APARTAMENTY - DALMACJA POŁUDNIOWA

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Mikromir
Koneser
Re: Apartament Šimunović

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 12.05.2013 21:24

natalka_mwo1 napisał(a):Witam wszystkich,

w tym roku zaczyna się nasza rodzinna przygoda z Chorwacją o której tak dawno marzyliśmy. Miejsce wybrane: Rovinj na Istrii, zostałam mi przydzielona rola "poszukiwacza" zakwaterowania i tu moje pytanie: Czy ktoś z Was wie może co nieco na temat Apartamentu Simunović. Właściciel tegoż apartamentu jako jedyny odpisał mi na maila <wysłałam ich z 6> wszystko się ładnie składa, właściciel zatwierdził termin jutro chcę wpłacić zadatek jednak troszkę się boję że nie daj boże zostanę oszukana i nie będziemy mieli się gdzie zatrzymać po przyjeździe. Moje pytanie może wydawać się głupie, ale to będą nasze pierwsze wakacje gdzie sami organizujemy nocleg i może dlatego odrobinę się niepokoję. Dziękuję za wszelkie odpowiedzi i uwagi.

1 odpowiedź na 6 maili to chyba normalny uzysk, zwłaszcza o tej porze roku. Podejrzewam, że już "zajęci" często nie odpisują :)
Apartamentu nie znam, ale rozumiem niepokój.
Nie słyszałam jeszcze, żeby ktoś wpłaciwszy zadatek nie miał gdzie się podziać po przyjeździe na miejsce. Czasem tylko zdjęcia apartamentu są nieco "podrasowane", a ewentualne minusy przemilczane.
Właściciel, jak widzę, reklamuje się na wielu stronach, wygląda to na typową prywatną ofertę, myślę, że będzie ok.
Można zerknąć na Google street view, popatrzeć, czy dom stoi, czy widać może na nim tabliczkę "apartmani" lub "sobe", czy okolica spełnia Wasze oczekiwania. Trochę to daleko od morza, ale nie znam realiów Istrii.
Fatamorgana
Koneser
Re: Apartament Šimunović

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fatamorgana » 12.05.2013 21:31

natalka_mwo1 napisał(a):Witam wszystkich,

w tym roku zaczyna się nasza rodzinna przygoda z Chorwacją o której tak dawno marzyliśmy. Miejsce wybrane: Rovinj na Istrii, zostałam mi przydzielona rola "poszukiwacza" zakwaterowania i tu moje pytanie: Czy ktoś z Was wie może co nieco na temat Apartamentu Simunović. Właściciel tegoż apartamentu jako jedyny odpisał mi na maila <wysłałam ich z 6> wszystko się ładnie składa, właściciel zatwierdził termin jutro chcę wpłacić zadatek jednak troszkę się boję że nie daj boże zostanę oszukana i nie będziemy mieli się gdzie zatrzymać po przyjeździe. Moje pytanie może wydawać się głupie, ale to będą nasze pierwsze wakacje gdzie sami organizujemy nocleg i może dlatego odrobinę się niepokoję. Dziękuję za wszelkie odpowiedzi i uwagi.

Temat wałkowany do znudzenia przez kolejnych nowych.
Kupę razy wyjaśniane tu było, że nie ma tam zjawiska oszukiwania na zaliczkach. Jedyne kłopoty jakie występują dotyczą innego standardu niż obiecywany (dotyczy to zwłaszcza klimy) ale i to jest rzadkie.
Na zdrowy rozum- w dobie internetu, for i szybkiej wymiany opinii- jedna taka wpadka kosztuje Chorwata o wiele więcej niż ów zadatek...

Czy ktoś kto podaje tyle danych o sobie, na stronie www cały wygląd pokoi, dwa numery telefonu (w tym stacjonarny), pełne dane konta bankowego i jest obecny publicznie w sieci jako wynajmujący pokoje będzie takim idiotą, żeby z powodu paru niewielkich zaliczek spiep...ć sobie na lata opinię i spalić się jako oszust oferujący tylko wirtualny apartament???
No sorry, ale to utopia. Wałki i wyłudzenia to prędzej w handlu się spotyka, ale szybciej zostaniecie zrobieni w wała przez Polaka niż przez Chorwata!
Druga rzecz- poza opinią są jeszcze metody bardziej skuteczne- mając w ręku dowód wpłaty zgłasza się do najbliższego biura turystycznego i przede wszystkim- do lokalnych władz, które kontrolują kwatery prywatne i hotelarzy (pobierają dzięki nim taksę turystyczną) taki fakt, co może skutkować odebraniem "licencji" na wynajmowanie turystom i pozostanie wtedy takiemu chciwemu albo podziemie albo...kary.
Mając wszystkie dane na papierze (włącznie z potwierdzeniem wpłaty na podane konto)- a o to przecież dziecinnie łatwo dzisiaj- macie zawsze rację i nikt wam nie odmówi pomocy.
Musiałby ktoś albo na łeb upaść albo mieć kompletne zaniki pamięci, żeby zapomnieć o tych, co dokonali rezerwacji- ale że Chorwaci też rozumni ludzie to przecież sobie w kajet wpiszą KTO, OD KIEDY- DO KIEDY, ZA ILE I GDZIE. Prawda?

Widzę stronę i opisy tego apartmana i nie mam żadnych ale co do tego miejsca.
Jechać i cieszyć się słońcem a nie szukać bez sensu powodu do niepokoju!
witia
Cromaniak
Re: Pytania o apartamenty.

Nieprzeczytany postnapisał(a) witia » 12.05.2013 21:42

Święte słowa :)
Udanych wakacji :)
agus87
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) agus87 » 12.05.2013 22:18

witam
szukam apartamentu dla 5 osób, 2 oddzielne pokoje.
3 dorosłych oraz 2 dzieci
Chcemy jechac pod koniec lipca lub w sierpniu.
Szukam apartamentu blisko plaży lub przy niej, mam 2 letnie dziecko.
w zeszłym roku byliśmy w Podgórze - 200 metrów w linii prostej do plaży z górki, na plażę pod góóórę...
odechciało się po południu schodzić z dzieckiem na rękach...makabra

bardzo proszę o namiary
obojętnie jakie miasteczko, ale zależy mi na tym by ceny były w miarę...
chociaż szukając noclegów przy samej plaży domyślam się, że trochę zabulę...
Osilek
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Osilek » 13.05.2013 11:17

Marek358 napisał(a):
Osilek napisał(a):Witam.
Poszukuję apartamentu dla 4 dorosłych osób i 2 dzieci (5 i 7 lat) w okolicach makarskiej od połowy lipca (13-15) na 10-12 noclegów i oczywiście w rozsądnej cenie. Do tej pory jedyne aparamęty jakie znalazłem to okolice 7-8 tysięcy.

To ile to za dzień? 150e?

Wiekszość wyszukiwarek pokazuje mi już końcową cenę za cały okres w zł. Ale jak sie wszystko podzieli to na tyle wychodzi a nawet wiecej. Jak czytam opinie forumowiczów to wiekszoć podaje dużo niższe ceny. Gdzie wy je znajdujecie :D
SławekZG
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) SławekZG » 13.05.2013 11:33

Witam !
To mój pierwszy post na forum. Byłem już dwukrotnie w Chorwacji pod namiotem, raz na Virze a raz w Orebic . Tym razem poszukuję sprawdzonej kwatery/apartamentu dla rodziny 2+2 ( z oddzielną sypialnią ) w okolicach :Brelo , Vodice , Srima ,Trogir. Blisko morza , cena powiedzmy do 70 Eur , przełom lipca i sierpnia ( 25.07 - 8.08 ). namiary ew. oferty proszę na pw.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
No i dzięki pomocnym osobom a zwłaszcza jednej kwatera jest . Dziękuję wszystkim za pomoc, po powrocie postaram się zamieścić jakąś relację. :D
Ostatnio edytowano 16.05.2013 15:38 przez SławekZG, łącznie edytowano 1 raz
Osilek
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Osilek » 13.05.2013 15:25

Mikromir napisał(a):
Poszukuję apartamentu dla 4 dorosłych osób i 2 dzieci (5 i 7 lat) w okolicach makarskiej od połowy lipca (13-15) na 10-12 noclegów i oczywiście w rozsądnej cenie. Do tej pory jedyne aparamęty jakie znalazłem to okolice 7-8 tysięcy. Szczerze mówiąc myślałem że wyjdzie mnie to troche taniej. Jesli ktoś może polecić mi jakiś godny uwagi apartament w tym terminie i okolicy i za odrobinę niższą cenę :D to proszę o namiar.
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

Tańsze apartamenty można znaleźć na końcu Riwiery Makarskiej: Podaca, Brist. Dla mało wymagających ap. 2+2 już od 45/50 euro za dzień. Dla całkiem niewymagających: studio bez osobnej sypialni można i taniej. Zależy co oznacza "jakiś godny uwagi apartament".

Dzieki za podpowiedz, poszukam i w tych miejscowościach. A godny uwagi tz. dla mie sprawdzony bo ktoś tam był i mu sie podobało lub w jakiś szczególny sposób sie wyróżnia (lokalizacja, widoki, mili gospodarze czy cena).
Jeszcze raz dzięki za wszelkie sugestię i pozdrawiam :)
Marek358
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marek358 » 13.05.2013 15:56

Osilek napisał(a):
Marek358 napisał(a):
Poszukuję apartamentu dla 4 dorosłych osób i 2 dzieci (5 i 7 lat) w okolicach makarskiej od połowy lipca (13-15) na 10-12 noclegów i oczywiście w rozsądnej cenie. Do tej pory jedyne aparamęty jakie znalazłem to okolice 7-8 tysięcy.

To ile to za dzień? 150e?

Wiekszość wyszukiwarek pokazuje mi już końcową cenę za cały okres w zł. Ale jak sie wszystko podzieli to na tyle wychodzi a nawet wiecej. Jak czytam opinie forumowiczów to wiekszoć podaje dużo niższe ceny. Gdzie wy je znajdujecie :D

Ja szukałem apartamentu 2+2 i ceny przy morzu były w widełkach 50-100e. W przypadku 4+2 może być to oczywiście więcej. Ale 150e to już prawie kosmos. Oczywiście przyznaję - bliskie okolice Makarskiej to raczej top cenowy.
Sprawdzałeś (mailowo!) oferty na "zbiorówkach" brela.hr, brela.com, baskavoda.hr, tucepi.net?
wloczykijziom
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) wloczykijziom » 13.05.2013 21:01

Szukam pokoju z łazienką dla 2 osób:
- okolica Zadaru do 20 km
- okolica Splitu do 20 km
- okolica Dubrownika
chcemy trochę zwiedzić Chorwację. Jeśli ktoś może mi polecić sprawdzony kontakt to poproszę adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Z góry dziękuję :)
Osilek
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Osilek » 15.05.2013 10:09

Wiekszość wyszukiwarek pokazuje mi już końcową cenę za cały okres w zł. Ale jak sie wszystko podzieli to na tyle wychodzi a nawet wiecej. Jak czytam opinie forumowiczów to wiekszoć podaje dużo niższe ceny. Gdzie wy je znajdujecie :D[/quote]
Ja szukałem apartamentu 2+2 i ceny przy morzu były w widełkach 50-100e. W przypadku 4+2 może być to oczywiście więcej. Ale 150e to już prawie kosmos. Oczywiście przyznaję - bliskie okolice Makarskiej to raczej top cenowy.
Sprawdzałeś (mailowo!) oferty na "zbiorówkach" brela.hr, brela.com, baskavoda.hr, tucepi.net?[/quote]

Do tej pory sprawdzałem tylko przez booking.com i adriatic.com, maili jeszcze nie rozsyłałem.
A gdzie te apartamety przy morzu do 100e widziałeś?
yarod77
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) yarod77 » 15.05.2013 10:19

Kochani moi bardzo proszę was o sugestie w sprawie wyboru apartamentu w Baśka Voda (dla 3 dorosłych i 2 dzieci -wiek 6 i 7 lat w terminie od 28.07.2013 do 08.08.2013, najlepiej z dwoma sypialniami). Dotychczas (3 razy ;-)) wybierałem Primosten i teraz rodzinka domaga się nowych wrażeń. Czy macie swoje sprawdzone i ulubione apartamenty w tej miejscowości? Proszę o waszą pomoc i z góry dziękuję za wasze zainteresowanie.
Jacek
propozycje proszę na email adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

Jeszcze raz wielkie dzięki :D
Asiula1
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Asiula1 » 15.05.2013 10:32

Szukam apartamentu 2+1

- okolica Splitu do 20 km
- okolica Dubrownika

połowa sierpnia
adil
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) adil » 15.05.2013 10:34

Witam,
Czy możecie zaproponować fajny, sprawdzony apartament w miejscowości Brela, albo okolice w terminie 1 - 8 czerwca dla 3 os. rodziny ? (Żona w 7 m-cu ciąży, oraz 3,5 letnie dziecko). adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

Ps. czy możecie coś powiedzieć o tym apartamencie? zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
Był ktoś tam? Zależy mi na niedalekiej odległości do morza, ze względu na żonę w ciąży, a będzie to nasz pierwszy wyjazd do Chorwacji.

Pozdr.
mihal
Odkrywca
Szukam sprawdzonego apartamentu dla rodziny 2+3 - HVAR

Nieprzeczytany postnapisał(a) mihal » 15.05.2013 11:39

CROnarodzie !.....rodzinę mam 2 + 3 dzieci (4.7.13) i czy ktokolwiek moze polecić sprawdzony apartament najlepiej w Zavala, Ivan Dolac lub gdzie indziej na tej części wyspy najchętniej.
Nie mówie nie drugiej części wyspy HVAR , ale szukam spokojnego miejsca , bez setek knajp, straganów i tłumów
Jadę lipiec (wiem ,... niestety nie jest to poza sezonem).
Dajcie namiary CROludziska
M.
christopher1983
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) christopher1983 » 15.05.2013 12:08

Witam serdecznie

Ponieważ będzie to nasz pierwszy wypad na CRO w związku z tym poszukuję apartamentu w Brela lub Baska Voda dla 2 osób w terminie od 22.07 - 29.07.
Kto życzliwy proszę info na adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

APARTAMENTY - DALMACJA POŁUDNIOWA - strona 30
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone