Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

APARTAMENTY - DALMACJA POŁUDNIOWA

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
arb
Cromaniak
Re: Dom na 10 osób - Dalmacja Południowa i Środkowa

Nieprzeczytany postnapisał(a) arb » 24.03.2014 22:43

Zapomniałaś o dacie?

Podałaś więcej danych niż inni ale i tak mało. Czy w domu ma być klimatyzacja? Czy w grę wchodzi dyganie po schodach?
Rozumiem że miejsce mniej was interesuje tzn. konkretna miejscowość. Odległość od plaży też bez znaczenia?
To jak kto będzie spał? Też bez znaczenia? Może być jeden wieeeelki pokój jak w schronisku? Musisz być bardziej konkretna

Być może będę mógł podać Ci namiar na sprawdzony apartament w ładnej miejscowości z dużym tarasem na którym zmieści się i 30 osób, ale bez danych podstawowych nic nie zdziałam, nawet nie sprawdzę czy apartament jest wolny!!! a nie będę rzucał na lewo i prawo namiarów na przyjaciół na miejscu.

Mikromir napisał(a):Poczytaj forum, relacje z podróży, zastanów się, czego oczekujesz bardziej konkretnie, a potem zadaj szczegółowe pytanie. Inaczej jakiś pośrednik podsunie Ci apartament w przypadkowym rejonie przy wysypisku śmieci kilometr od morza.

Chyba, że sama jesteś pośrednikiem i za chwilę sprzedasz namiary po 50PLN innym naiwniakom, co już też było.

Już ćwiczyliśmy odpowiadanie na takie posty - większość forumowych odpowiedzi jest wysyłana na daremno, bo delikwent po kolei je odrzuca: bo za daleko od morza, bo nie chce na wyspie, bo tam nie ma gór / są góry, bo nie ma klimy / zmywarki, bo sobie wybrał szczyt sezonu a jest marzec i się dziwi, że już zajęte wszystko, bo chciał po 5E za osobę a mu przysłali po 15E....... :roll:
KONKRETY!

1. Wybierz miejscówkę. (na podstawie relacji, zdjęć, czegokolwiek, najpierw poczytaj posty, znajdź swoje ukochane, oczekiwane miejsce w Chorwacji - nie zdawaj się na osądy innych, to co podoba się Tobie niekoniecznie musi podobać się pośredniowi który zaraz będzie ci wciskał apartamenty: patrz wyżej)
2. Podaj termin przyjazdu/odjazdu +/2 dwa dni (napisz czy termin jest sztywny czy nie)
3. Podaj swoje wymagania - klimatyzacja/balkon/prysznic/parking przed domem/widok na morze/widok na góry i tak dalej (my, jeśli już mamy pomagać z własnej nieprzymuszonej woli to nie będziemy myśleć za Was, żeby potem nie było płaczu że niby sprawdzona miejscówka ale klimy nie było, albo parking daleko od domu)
4. Podaj konfigurację łóżek, wiek dzieci - czy dziecko może spać z rodzicami, albo czy np. dwoje dzieci może spać w jednym łóżku (czym innym jest apartament 2+2 a czym innym 2+1+1), czy dzieci mogą spać w jednym pokoju z rodzicami, czy np. dziecko mógłoby spać na materacu do spania (często ciekawa opcja - przywieźć materac i nocować w apartamencie 2+1 na przykład)
5. Podaj inne ważne informacje na przykład: mamy chore dziecko i w związku z tym..., będziemy mieli wózek/łódkę....., nie chcemy chodzić po schodach bo....., potrzebujemy kuchnię bo, w kuchni potrzebujemy...., i tak dalej.
6. CO TO ZNACZY BLISKO DO MORZA? (możesz mieć miejscówkę 10 metrów do morza i 100 metrów w dół schodami - czy to też się liczy?)
7. Podaj zakres cenowy apartamentów, budżet.
marekmarecki
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekmarecki » 24.03.2014 23:45

HEj, w zeszłym roku byliśmy w Sutivanie, głównie ze względu na psa i wybór uważam za bardzo trafiony, z boku miejscowości są urocze zatoczki w których my i nas pies czuliśmy się swobodnie i nie było jakichkolwiek problemów. Smiało to miejsce mogę polecić. Z kwaterami na przełomie Sierpnia i Września też nie było problemów, w zasadzie sporo domów stało juz pustych, można też mocno ponegocjować ceny. Polecam, jeśli potrzebowałbyś pomocy związanych z tym miejsce odezwij się na pw.
Arky69
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arky69 » 25.03.2014 10:08

Witam
Szukam Apartamentu w Okrug Gornji lub w innym ciekawym miejscu na wyspie Ciovo, na 7 osób ( 5 dorosłych +2 dzieci), z 3 sypialniami, tarasem, jak najbliżej morza, w rozsądnej cenie. W terminie 13.07-26.07.2014 r.
Mój mail: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl.
Dziękuję i pozdrawiam.
robertm
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) robertm » 25.03.2014 15:35

Witam wszystkich,

Poszukuję jakiejś przyjemnej kwatery ( nie musi to być high standard, wystarczy, że będzie czysto i będzie sie gdzie umyć i coś ugotować, klimatyzacja też się przyda) dla 5 osób ( konieczne dwa pokoje) na pierwsze dwa tygodnie lipca 2014( 11 dni). Nietypowo przyjazd w poniedziałek. Rejon jaki mnie interesuje to okolice Seline. Może Starigrad . W ostateczności Karlobag.:). Trochę chcemy poleżeć na plaży( a więc kwatera nie za daleko od morza), trochę pojeździć po okolicy( wyspy, parki narodowe, Szibenik, może Trogir). Cena, wiadomo jak najniższa, myślę, że ok 50-60 Euro będzie optymalnie. Jeśli ktoś może się podzielić ze mną informacjami w tym temacie, byłbym bardzo wdzięczny i prosiłbym o maila na adres: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl.
Dziękuję z góry i pozdrawiam.:)
Tsarina
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tsarina » 27.03.2014 20:31

Witam!
Poszukuję:
Najchętniej domku tzw. Villi - ewentualnie apartamentow w domu dla 4 rodzin: 8 dorosłych, 2 dzieci - potrzebne 4 sypialnie

Okolica:
Riwiera Makarska: Pakostane , Primosten, Rażanj, Pisak, Brela...

Czas: 10 noclegów w drugiej połowie sierpnia

Ważne, żeby nocleg był blisko plaży - max 500metrów
(choć jeśli macie jakieś ciekawe propozycje to postaram się namówić resztę grupy)

Cena: rozsądna ;)

mail:
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Costus
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Costus » 28.03.2014 19:01

Witam poszukuję kwatery/apartament dla 4 osób (dwie pary ) lub 6 osób ( trzy pary ) plus dziecko. Data podana w temacie jest elastyczna + - dwa dni w każdą stronę, to zależy od urlopów. Pełne ofert proszę przesyłać na maila : adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

Przepraszam za brak precyzji, chodzi oczywiście o Chorwację, najlepiej Dalmacja :D

Pozdrawiam
Ostatnio edytowano 28.03.2014 19:32 przez Costus, łącznie edytowano 1 raz
mervik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 28.03.2014 19:14

Costus napisał(a): Pełne ofert proszę przesyłać na maila

Coś mi się wydaje ,że niektórzy mylą to forum z biurem podróży :roll: :oczko_usmiech:

..a tak dla przypomnienia ,pierwszym postem zaczynamy tu :wink:

nowy-uzytkownik-tu-sie-witamy-z-nowymi-cro-forumowiczami-t9747-8985.html
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 28.03.2014 19:19

mervik napisał(a):

Coś mi się wydaje ,że niektórzy mylą to forum z biurem podróży :roll: :oczko_usmiech:

Jakoś też nie mogłam oprzeć się takiemu wrażeniu...
Cóż, jeśli ktoś formułuje wypowiedź jak w biurze podróży, to i "pełną ofertę" otrzyma pewnie odpowiednią... i jakoś mi go nie żal... :roll:
arb
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) arb » 28.03.2014 19:21

Costus napisał(a):Witam poszukuję kwatery/apartament dla 4 osób (dwie pary ) lub 6 osób ( trzy pary ) plus dziecko. Data podana w temacie jest elastyczna + - dwa dni w każdą stronę, to zależy od urlopów. Pełne ofert proszę przesyłać na maila : adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

Pozdrawiam

Mam mniamniuśne miejscówki w Mielnie i Koszalinie, moja ciotka w Hamburgu ma duży dom, pewnie możnaby wynająć. Kuzynka wynajmuje domki na Mazurach. Co Ciebie interesuje?

Co za społeczeństwo... Nie mam słów!
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 28.03.2014 19:23

Nie marudź, przesyłaj pełne oferty :lol:
arb
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) arb » 28.03.2014 19:24

Bocian napisał(a):Nie marudź, przesyłaj pełne oferty :lol:

A bo jestem trochę rozdrażniony dzisiaj. Ale spoko otworzę mojego magicznego excela z ofertami, w kolejnej kolumnie dodam do ceny +80% i wyślę cały plik, a co.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 28.03.2014 19:25

To już krucjata :) Ja spadam, miłej zabawy ;)
Costus
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Costus » 28.03.2014 19:36

mervik napisał(a):

Jak komuś nie odpowiada mój post to niech zgłosi go do moderatora aby go usunął, a tak to komentarze proszę zachować dla siebie.
mervik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 28.03.2014 19:44

Costus napisał(a):
mervik napisał(a):

Jak komuś nie odpowiada mój post to niech zgłosi go do moderatora aby go usunął, a tak to komentarze proszę zachować dla siebie.

Chyba pomyliłeś fora :roll:
Costus
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Costus » 28.03.2014 19:45

Jeśli pomyliłem to do kasacji
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

APARTAMENTY - DALMACJA POŁUDNIOWA - strona 89
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone