Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pytania na pierwszy raz Płock-Peljesac

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
maniut
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniut » 28.06.2011 10:02

Witam wszystkich.

To mój pierwszy raz! Planuję wyjazd z Płocka na Peljesac o 4 rano w poniedziałek 4 lipca i mam prośbę do bardziej doświadczonych o odpowiedź na nurtujące mnie pytania:
1. Czy na pierwszy raz trasa: Płock - Łódź - Bielsko Biała - Cieszyn
Ołomuniec - Brno - Wiedeń - Maribor - Zagrzeb i dalej autostradą będzie OK?
2. Gdzie realnie wypadnie mi nocleg? Czy dotrę w okolice Graz czy może dalej. Zależy mi na dojechaniu pierwszego dnia jak najdalej bo jadę w ciemno i do wtorkowego wieczora chciałbym znaleźć lokum na miejscu.
3. Czy w tym terminie grożą mi jakieś "stale występujące" korki np. przejścia graniczne itp.
4. Czy w Viganji i Kuciste (windsurfing) znajdę jakiś sensowny apartament dla 3 osób na miejscu we wtorek po południu/wieczorem.
5. Na co zwracać uwagę szukając kwater w tych miejscowościach (jak z możliwością trzymania otaklowanego pędnika)?
6. Wieje tam coś :) ?
bl
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bl » 28.06.2011 10:48

Na pytanie pierwsze nie odpowiem, gdyż jeżdziłem tylko przez Żylinę i Bratysławę.
Na pytanie drugie - w ubiegłym roku wyjechałem z Warszawy ok. 6.30, w Grazu byłem ok. 17.00. Prawie 950 km z jednym dłuższym (śniadanie) i kilkoma krótszymi (tankowania, winietki, siusiu) przystankami. Pewnie gdybym się zmusił, przejechałbym jeszcze trochę, ale po co się zmuszać? Aby paść ze zmęczenia?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 28.06.2011 11:19

Z Cieszyna ja bym jechał na Bratysławę dalej masz wybór via Węgry lub Wiedeń (ja skłaniam się do trasy via Węgry, omijasz Słowenię). Co do przechowywania masztu to nie powinno być problemów, a wiać to potrafi mocno :!: tak że namioty fruwają :lol:
maniut
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniut » 28.06.2011 12:25

Wieje. To najważniejsze...

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone