Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pustki na forum :-(

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
M.Smith
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) M.Smith » 19.09.2003 14:32

mkuba79 napisał(a):
krisb napisał(a):np. w Prizbie na Korculi - tam gdzie byłem.
Ogólnie o cennik mi chodziło, sprawdzałem na www.interhome.pl wybrane pozycje na Korculi, Trogir, Rogoznica...
Proponuje tam wejść na stronę (jest konfigurator) i sie pobawić - można wybrać miejsca do których się chce pojechać.

Za tydzień jadę na Prizbę i właśnie skorzystałem z interhome. Za tydzień w apartamencie trzygwiadkowym za 4 osoby zapłaciłem 873zł . (w tym opłata rezerwacyjna i obowiazkowe ubezpieczenie), 5% zniżki dla studentów. Na osobę wychodzi 218,25zł.

To są ceny po sezonie, ale i tak wydaje mi się, że to nie są duże pieniądze. A wy jak myślicie?

pozdr.

skoro na Prizbe to polecam wydrukowanie dokładnej mapy całej wyspy, strona w necie:
http://www.inet.hr/~eandreis/maps.html
M.Smith
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) M.Smith » 19.09.2003 14:42

ewa.z napisał(a):Po jednej z każdego koloru?

czerwony, biały, niebieski i żółty.
ewa.z
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewa.z » 19.09.2003 14:56

A może rzeczywiście mała naklejka na przedniej szybie? Wstążki też.
ewa.z
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewa.z » 19.09.2003 14:57

A może rzeczywiście mała naklejka na przedniej szybie? Wstążki też.
Skubi
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Skubi » 19.09.2003 15:57

ewa.z napisał(a):A może rzeczywiście mała naklejka na przedniej szybie? Wstążki też.

Mała nalejka, ale dająca się łatwo zuważyć. OK :!: Tylko, jak miałaby wyglądać :?:
krisb
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) krisb » 19.09.2003 16:39

mkuba79 napisał(a):Za tydzień jadę na Prizbę i właśnie skorzystałem z interhome. To są ceny po sezonie, ale i tak wydaje mi się, że to nie są duże pieniądze. A wy jak myślicie?pozdr.

ja za pierwsze 2 tygodnie (pelne) w I połowie września płaciłem 1450PLN za 3 osoby + wszelkie ubezpieczenia (te na 4osoby) i też nie narzekałem.
W którym domu będziesz? Znam Milice (byłem) i Seme (załatwiałem znajomym). Seme lepsze ma wyposażenie, ale ja z Milicy byłem baaaaardzo zadowolony.
Extra, zazdroszczę Tobie że jeszcze przed jesteś.
petris
Cromaniak
Re: Istria fatalnie

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 19.09.2003 19:09

DarekJ napisał(a):
elzka napisał(a):Poznałam Chorwację wzdłuż wybrzeża od samego południa do okolic Opatji, nie zdążyłam poznać Istrii (zastanawiam się czy mam czego żałować). Wrażenia super, choć nie każde miejsce jest godne polecenia. Jestem smakoszem i najmilej wspominam świeże małże ze Stonu, które sami gotowaliśmy na plaży i ostrygi - na surowo rzecz jasna!
Pozdrawiam

I nie żałuj tej Istrii...
Ja też w tym roku przejechałem od Molunatu do Opatiji i właśnie na Istrię pod Pulę dotarłem i to był najwięjszy mój blad podczas wszystkich wyjazdów do HR. W porównaniu z południem Istria robi fatalne wrażenie. Owszem amfiteatr w Puli i kilka miasteczek z ładnymi starówkami, ale reszta beznadziejna - morze jakieś już inne, plaże koszmarne i ten tłok italiańsko-niemiecki :x :x :x
A pod Stonem tak było fajnie, że też coś nas po

kusiło żeby się stamtąd ruszyć....

Przykro mi sluchac jak sie wypowiadacie o Istri. Nie wiem czego szukacie, znam całe wybrzeze i wnetrze Istri .Chorwacje az po granice albanskie , i wnetrze kraju.Wiele razy bylam na Istri na polnocy i na samym koniuszku Kamieniaku.Kampingi bardzo ladne moze do plywania i nurkowania wspaniale roslinnosc cudowna.Mozna wynurkowac wiele ciekawych muszli .Ulubiony camp Indie. miedzy innymi na ktorych bylam.teraz przenioslam sie na makarska i nigdy nie moge nic zarzucic Chorwacji. :idea: Moze dla tego ze jezdze w czerwcu :?:
M.
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) M. » 19.09.2003 20:00

Istria jest O.K.
M.
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) M. » 19.09.2003 20:00

Istria jest O.K.
Midas
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Midas » 20.09.2003 07:12

Temat już był przerabiany,ale jakoś urzeka mnie tylko Dalmacja, czym głębsza tym piękniejsza.
Z pewnością północ w tym Istria tez mają swoje plusy, jednak moim zdaniem choćby krajobrazowo pónocy CRO nie da się porównać z południem na korzyść pd oczywiście.Pogoda na południu także pewniejsza.
:idea:
krisb
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) krisb » 20.09.2003 09:01

no ja też SŁYSZAŁEM (!!!) że np we wrzesniu jest większe prawdopodobieństwo deszczu na Istrze niż w Dalmacji... Istra to już jednak bardziej klimat kontynentalny, i różnice widać też w roślinnosci. A ta nie kłamie przecież.
Ale faktem jest, że trzeba by tam też pojechać i zobaczyć.
Skubi
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Skubi » 20.09.2003 12:00

Nawet nieźle "pusto" jest na tym FORUM :D :D
Pzdr
Midas
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Midas » 20.09.2003 12:45

[quote="Skubi"]Nawet nieźle "pusto" jest na tym FORUM :D :D
Pzdr[/quote]

Dokładnie tak.
Wchodzę a tu często gęsto 1 Gość i max 2-3 zarejestrowanych, bywało i tak ,że byłem sam,więc...... czy musimy czekać na ocieplenie?!?!?!? :papa:
a to ja
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) a to ja » 21.09.2003 13:14

Dla tych, co już wrócili , pozostaną wspomnienia oraz foto-galerie własne i te internetowe...(jak np. ta: http://www.gotocro.com/eng/gal_foto.asp?fotka=0080 )
Miłego oglądanie i...planowania przyszłych wyjazdów!
Dorota
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 21.09.2003 18:22

M.Smith napisał(a):He he he, przyznam się szczerze , ze ten wątek to była trochę prowokacja z mojej strony :twisted: , ale jak widzię osiągnołem zamierzony cel i pare osób zainteresowało się postem, co do ogłaszania końca wakacji to jestem ostatnią osobą która mogła by to powiedzieć, po prostu chciałem trochę rozruszać forumowiczów.
Pozdrawiam. :lol:

"Prowokacja", rozruszanie ludzi na forum - fajne pomysły, ale jednego nie da się ukryć - SEZON PRAWIE JEST SKOŃCZONY :cry: Napisałem "prawie", bo część osób jeszcze teraz wybiera się na wakacje do HR . Jeśli chodzi o rzeczywiste zakończenie sezonu,mam trochę inny pomysł (gdyby wypalił, wymaga na pewno założenia nowego tematu na forum, by większość osób na niego trafiła i mogła się wypowiedzieć): co sądzicie o weekendowym spotkaniu forumowiczów na np. górskiej wycieczce połączonej z ogniskiem i kosztowaniem trunków karlovackopodobnych :?: :?: lub propozycja innych, fajnych, niedrogich, ciekawie położonych ośrodków, gdzie po sezonie można spotkać się i pogadać o wakacjach ...i nie tylko :?:
Jak sądzicie?, czy grupa osób konwersująca za pośrednictwem netu jest w stanie spędzić ze sobą 2 -3 dni dobrze się bawiąc :?:
Napiszcie, co o tym myślicie.
Pzdr :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko