Właśnie jestem na etapie wybierania miejsca na wakacyjny urlop (14 dni - przełom czerwiec-lipiec 2009 - 2 osoby dorosłe + dziecko).
Do Chorwacji jeździmy już od kilku lat, ale teraz to będzie nasz pierwszy wyjazd z dzieckiem (2 latka) i to właśnie z uwagi na dziecko jako cel podróży wybraliśmy Istię (najbliżej bo tylko ok. 950km od miejsca zamieszkania).
Do chorwacji jedziemy własnym samochodem, ale noclegi będziemy rezerwować przez biuro podrózy (np. Adriatyk).
W ofercie biura Adriatyk jest Ośrodek Punta Verudela. Poczytałam o nim trochę w internecie, znalazłam zdjęcia i mapę - jak dla mnie już z tych informacji wydaje się być dobrym wyborem - szczególnie lokalizacja przy morzu. Nie znalazłam jednak zbyt wielu opinii na temat tego ośrodka (apartamentów).
Z oferty biura podróży Adriatyk (zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link) widzę że są tam dwa różne ośrodki: Apartamenty Verudela Beach (3 gwiazdkowy i droższy - w opisie pisze, że od strony morza) oraz Apartamenty Punta Verudela (2 gwiazdkowy - od strony parku - przede wszystkim tańszy).
Mnie osobiście interesował by ten tańszy ośrodek (zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link) i w związku z tym mam prośbę - czy mogłabym prosić o jakieś bliższe informacje i opinie o tych ośrodkach oraz jeżeli jest to możliwe o jakieś zdjęcia żebym zobaczyła z bliska jak wygląda ośrodek i jego otoczenie.
Ciekawa jestem równiez jak wyglada plaża (i dojście do niej) - czy jest tam plaża z małymi kamyczkami - taka dla dzieci?
jeżeli ktoś tam był prosze o informacje jakie są warunki w pokojach i ogólne oraz czy jest szansa na pokój z widokiem na morze (w tym tańszym 2 gwiazdkowym ośrodku).
Prosze o opinie czy to dobry wybór - a także o inne ciekawe propozycje na Istrii - koniecznie dogodne dla dzieci i nad samym morzem.
Będę wdzięczna za opinie i przydatne informacje i rady.
mój e-mail: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Z góry dziękuję za pomoc
Magda