Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Punkty napelniania butli TURYSTYCZNYCH w Dalmacji.

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mariusz nowak
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz nowak » 02.03.2007 10:30

witam.
w zeszłym roku zabrakło mi gazu w butli turystycznej produkcji polskiej.
myślałem że napełnienie jej to mały problem, pojadę do najbliższego
punktu i po problemie.przejechałem 130 km od punktu do punktu,od stacji
do stacji i nic.takich butli/inny gwint/nigdzie nie napełniają.byłem nawet
w 'gazowni'facet by napełnił ale nie miał takiej końcówki.nie miałem
wyjścia kupilem chorwacki palnik/kuchenkę jedno palnikową/ na butan.
czy ktoś z was miał podobne doświadczenia z gazem chorwacji.
proszę o opinie. pozdrawiam mariusz
velo_12
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) velo_12 » 02.03.2007 18:44

W czasie pierwszego pobytu w cro przywiozłem napełnioną butlę z Polski, starczyło na ponad 2 tygodnie 8) To były te stare czerwone butle,co się jeszcze z nimi jeździło na Węgry i do Bułgarii, nie miałem pewności czy da się je nabić w cro więc nabiłem ją w Polsce.
Hadson
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Hadson » 03.03.2007 19:36

Stare czerwone butle są najlepsze. Tylko trzeba je przemalować na niebieski kolor. Bo czerwony kolor wg UE jest zarezerwowany dla urządzeń do gaszenia pożarów. Więc ktoś bardzo inteligentny mógłby próbować taką butlą gasić pożar.
Oszkliwiec
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Oszkliwiec » 30.03.2007 01:43

Razu pewnego podczas przejazdu z kampingu na kamping jadąca w przyczepie butla po prostu się odkręciła i po przyjeździe na miejsce była prawie pusta.Butlę bez najmniejszego problemu napełniłem na stacji LPG i jednocześnie punkcie napełniania butli koło Baśka Voda.

Powrót do Kempingi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone