Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Puławy - Zadar

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
bukmacher3
Croentuzjasta
Puławy - Zadar

Nieprzeczytany postnapisał(a) bukmacher3 » 15.04.2011 18:41

Witam wszystkich, piszę w imieniu znajomego, który będzie jechał po trasie Puławy-Zadar i mam pytanie którą trasą najlepiej jechać, żeby dojechać do Redics na Węgrzech.

Może ktoś jechał i ile około będzie się jechać. Na pewno jazda będzie w nocy. Chodzi o najszybszą trasę.

Pozdrawiam
szeryfek
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) szeryfek » 15.04.2011 20:03

Z Puław przez Redics (przejście SLO -Węgry) przecież to nadrabianie drogi :D Pozdrav
TOMEK_R-m
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) TOMEK_R-m » 15.04.2011 20:58

Ja jechałbym tak:
Puławy-Kraśnik-Nisko-Rzeszów-Barwinek-SK-Presov-Kosice(odcinek Presov-Kosice nie ekspresówką tylko obok i nie trzeba na Słowację winiet)-H-Miskolc (od teraz tyko autostrada - winietę na Węgry kupujesz na pierwszej lepszej stacji paliw przed wjazdem na autostradę)-Budapesz(jeśli w nocy to polecam przejechać przez miasto jest ładnie oświetlone i dobrze oznakowane)-wzdłuż Balatonu-Letenye i teraz przy samej granicy z CRO z autostrady musisz zjechać na północ.
Nie moja sprawa (jeśli nocleg no to jeszcze rozumiem - jedź jakimikolwiek wiejskimi drogami, ale jeśli masz się tam z kim spotkać po drodze to szczerze Ci powiem nie warto), ten Redics przemyśl jeszcze.

Jechałem tak tyle, że ruszałem z Radomia i złego słowa o tej trasie powiedzieć nie mogę.
bukmacher3
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bukmacher3 » 15.04.2011 21:45

Dziękuję za wszystkie podpowiedzi. Napisałem Redics bo myślałem że tam się spotkamy, ale miejsce spotkania może być inne, także szukam dla niego najszybszej trasy bo ja na pewno będę jechał przez Redics ale ja jadę z innej strony od Rajki.
bukmacher3
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bukmacher3 » 15.04.2011 21:47

TOMEK_R-m napisał(a):Ja jechałbym tak:
Puławy-Kraśnik-Nisko-Rzeszów-Barwinek-SK-Presov-Kosice(odcinek Presov-Kosice nie ekspresówką tylko obok i nie trzeba na Słowację winiet)-H-Miskolc (od teraz tyko autostrada - winietę na Węgry kupujesz na pierwszej lepszej stacji paliw przed wjazdem na autostradę)-Budapesz(jeśli w nocy to polecam przejechać przez miasto jest ładnie oświetlone i dobrze oznakowane)-wzdłuż Balatonu-Letenye i teraz przy samej granicy z CRO z autostrady musisz zjechać na północ.
Nie moja sprawa (jeśli nocleg no to jeszcze rozumiem - jedź jakimikolwiek wiejskimi drogami, ale jeśli masz się tam z kim spotkać po drodze to szczerze Ci powiem nie warto), ten Redics przemyśl jeszcze.

Jechałem tak tyle, że ruszałem z Radomia i złego słowa o tej trasie powiedzieć nie mogę.

Dziękuję za wszystkie podpowiedzi. Napisałem Redics bo myślałem że tam się spotkamy, ale miejsce spotkania może być inne, także szukam dla niego najszybszej trasy bo ja na pewno będę jechał przez Redics ale ja jadę z innej strony od Rajki.
szeryfek
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) szeryfek » 16.04.2011 09:19

Ja jechałem z Puław tą samą drogą co Tomek- R_m tylko że miałem winietkę na Słowację, a co do Budapesztu to nawet w nocy bym się nie pchał, teraz otwarty jest odcinek nowej autostrady M31 która łączy M3 i ring M0 i przecinając zjazdy na M5 i M6 wyskakujemy na M7 i prosto do CRO. A na spotkanie się proponuje jakąś stację benzynową na M&. POZDRAV :D

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone