Witam, znalazłem podobne wątki na forum, jednak może dowiem się jeszcze czegoś ciekawego?
Wybieram się do Chorwacji w lipcu 2013 . Planuję obozować w 2 miejscach. Najpierw okolice Puli - Rijeki - Tieste (chcę zwiedzać wszystkie trzy), potem przemieszczam się na Murter, w okolice miejscowości Jezera. Na Murter mam fajny kameralny camping, byłem tam już. Jednakże, jeżeli chodzi o okolice Puli - Rijeki - Trieste, nic nie wiem, podrzucicie coś?
Moje kryteria:
1. NAJWAŻNIEJSZE: kameralny, cisza, spokój, niezatłoczony (odpada gwarne miejsce na setki namiotów, jeden przy drugim, nawet jeżeli cena jest dobra i widoki też, MUSI być spokojnie)
2. Nad samym morzem (plaża może być kamienista)
3. Dalej od drogi/ulicy
3. Cena w miarę (3 dorosłe osoby+sam.+1 namiot = do 30-40 euro za całość, taniej - jeszcze lepiej)
4. Widoczki.
5. Lokalne miasteczko w okolicy kilku km (żeby można było podjechać rano po świeżą rybkę, wieczorem do jakiejś przytulnej restauracji czy na spacer)
6. Sanitariaty (nie muszą być cuda, ważne że czyste, prysznic, miejsce do mycia naczyń, ciepła woda nie musi być 24 h)
7. Prądu nie musi być, jakieś gniazdko przy sanitariatach do doładowania telefonu wystarczy.
I to chyba tyle. Pomóżcie (i nie narzekajcie, że są podobne wątki). Pozdrawiam forumowiczów/cromaniaków i dziękuję z góry.
PS. Proszę o nie wklejanie linków do stron zawierających ogólne zestawienie campingów (wiem do czego służy Google ) Interesują mnie najbardziej Wasze doświadczenia, jeżeli proszę o linki to tylko z konkretnymi miejscami.