Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pula -Poznan

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
zborcio
Podróżnik
Pula -Poznan

Nieprzeczytany postnapisał(a) zborcio » 02.06.2011 17:00

Witam
Jaka proponujecie trasę z Puli do Poznania?
Chciałbym wracać przez Niemcy,ale gdzieś wyczytałem ze trzeba w Austrii płacić za tunele czy mosty?

Zna ktoś tą trasę oraz jakie koszta się z nią wiążą?

pozdro
transporter0
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) transporter0 » 03.06.2011 10:30

Jeżeli masz zamiar wracać przez Monachium to w Austrii masz dwie opłaty 9.50 i 6.5 euro o ile dobrze pamiętam. Ja zawsze jeździłem tą trasą (bardzo dobra, szybka i komfortowa) do Cro w tym roku będę testował przejazd przez Czechy.
zborcio
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) zborcio » 03.06.2011 16:52

a mógłbyś napisać dokładnie jak jechałeś?(
-przez slowenie z wineta czy bez?
- czy we Włoszech jest potrzebna winieta czy płaci sie za przejazd a możne jest za darmo?
-w Austrii wineta + 2 oplaty?

pozdro
transporter0
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) transporter0 » 03.06.2011 17:20

Akurat na Istrię jechałem do Rabaca. Nie jechałem przez Włochy tylko: Monachium-Salzburg-Villach-Ljubljana-Ilirska Bistrica-Rabac.
Przez Słowenię jechałem z winietą. We Włoszech płacisz za autostradę na bramkach. Austria - winietka plus 16euro opłat za tunele.
Polecam tą trasę. Pokonywałem ją za każdym razem jak śmigałem do Cro. Dopiero w tym roku pierwszy raz śmignę przez Czechy. Gdybyś miał jeszcze jakieś pytania jestem do dyspozycji.
zborcio
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) zborcio » 03.06.2011 17:29

ok dzięki za info

pozdro

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone