Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pstryki z wycieczki i nie tylko...

Rozmowy na tematy fotograficzne. Porady odnośnie techniki fotografowania, wyboru sprzętu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
jan_s1
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jan_s1 » 15.07.2011 14:26

To tak, jak sklep: wszystko za 5 zł. i nie tylko. :lol:

Myślę, że robimy trochę zdjęć, które nie bardzo pasują do istniejących wątków. Nie każde zdjęcie jest martwą, lub żywą naturą, nie każde może pretendować do dumnego miana pejzażu.
To wątek dla tych, którzy gdzieś tam pstryknęli parę zdjęć, które nie są materiałem na osobną relację, a zdjęcia z krótkim opisem mogą kogoś zainteresować.

Przedwczoraj byłem w okolicach Ślęży - bardzo ciekawe tereny. Coś więc spróbuję pokazać, jak zdążę, to jeszcze dziś.
jan_s1
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jan_s1 » 15.07.2011 17:28

Od jakiegoś czasu noszę się z zamiarem spędzenia całego dnia w okolicy Ślęży łącznie z wejściem na szczyt (dla niektórych szczycik :lol: ). Jest to klasyczne dwa w jednym, gdyż znalezienie ciekawych miejscówek mógłbym połączyć ze sprawdzeniem własnej kondycji. :wink:

Ostatnio byłem w tamtych okolicach, spróbowałem więc nieco się rozejrzeć. To był tylko rekonesans, ponieważ pora dnia była nieodpowiednia, światło słabe i widoczność marna, stąd też zdjęcia są, jakie są.

Na początek parę widoczków Ślęży z nad Zalewu Sulistrowickiego.

1.
Obrazek

2.
Obrazek

3.
Obrazek
jan_s1
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jan_s1 » 15.07.2011 17:53

Podjechałem trochę w kierunku zachodnim, aby zatrzymać się na parkingu przy Przełęczy Tąpadła. Znajduje sie tu najwyższy punkt w okolicy, gdzie można dojechać samochodem. Stąd na Ślężę można już dojść żółtym szlakiem w ciągu jednej godziny. Tu mała poprawka: dla mnie będzie to 1,5 godziny, a z aparatem (zdjęcia) może być i trzy. :lol:

4. Żółty szlak.
Obrazek

Kilka obrazków, w których starałem się oddać klimat otoczenia.
5.
Obrazek

6.
Obrazek

7.
Obrazek
jan_s1
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jan_s1 » 15.07.2011 18:24

Wkół panował niezły bałagan. :wink:

8.
Obrazek

9.
Obrazek

10.
Obrazek

Od czasu do czasu między drzewami coś prześwitywało.

11.
Obrazek

Po pokonaniu blisko 1/3 drogi uznałem, że tak naprawdę wybiorę się przy lepszych warunkach już na cały dzień. Zrobiłem więc zwrot o 180 stopni. Żeby nie było wątpliwości - z kondycją było całkiem nieźle. :D

12. Żółtym szlakiem w dół.
Obrazek

Nietypowy brzozowy lasek.
13.
Obrazek

I ostatni widoczek z dołu.
14.
Obrazek

I to już koniec tej mini-wycieczki.
:sm:
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 15.07.2011 18:30

Widzisz jakie to cudne :lol:
Ludzie do orientu jadą, cierpią, płaczą i płacą a tu takie cudne widoki.
Dla mnie - bardzo ładnie.
jan_s1
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jan_s1 » 16.07.2011 08:09

woka, dzięki za komentarz.

Okolica rzeczywiście piękna. Nadaje się doskonale na weekendowe wypady. Na dłużej przyjadą tu jednak tylko zapaleńcy, bo jeśli ktoś ma alternatywę spędzenia urlopu w Sobótce (lub podobnym miejscu), ewentualnie w Chorwacji (we Włoszech, w Grecji...), to jak myślisz, gdzie pojedzie? I ja mu się specjalnie nie dziwię.
mariusz-w
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz-w » 16.07.2011 14:29

Mnie najbardziej się podobają pstryki [1] [2] i [11] [14] ! 8)

... aczkolwiek brzózki [13] też ciekawe ! :)
jan_s1
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jan_s1 » 16.07.2011 18:21

Mnie trochę podobnie, z tym że jedenastkę zastępuję dziesiątką.
Zdjęcia, jak już napisałem to zwykłe pstryki, ale jak by się tam pokręcić od świtu do zmierzchu... Jest potencjał, ale raczej nie na samej górze, a w jej otoczeniu.
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 16.07.2011 19:24

Ja jestem jakiś dziwak. (chyba).
Dla mnie podobają się: 4; 5; 10; 14. Dlaczego ... nie wiem. Coś w sobie mają, tzn. ten obraz w sobie coś ma.
Jakbym miał wybierać miejsce to wybrałbym przez siebie wskazane. :lol:
Jolanda
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jolanda » 11.09.2011 01:04

O,kolejny fajny temat
trochę wycieczkowych pstryków i u mnie by się znalazło :)

Obrazek
jan_s1
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jan_s1 » 29.09.2011 16:20

Jolanda napisał(a):
trochę wycieczkowych pstryków i u mnie by się znalazło :)

Ja widzę tylko jeden. :wink: Będzie coś jeszcze?

W międzyczasie pojechałem sobie zlustrować Stawy Milickie. Uznałem, że ambon na razie wystarczy - czas poszukać łódek. Jeszcze nigdy nie pstryknąłem żadnej łódki, mam tu więc spore zaległości. :lol:

Na początek wybrałem okolice Krośnic. Muszę Wam powiedzieć, że tam jest pięknie (nawet bez łódek). Tereny hodowlane, oraz rezerwat ptaków powodują, że ciekawskich straszą tablice o zakazie wstępu, ale ja na taką okoliczność miałem czapkę-niewidkę. Są również miejsca dostępne dla wszystkich, jest nawet szlak rowerowy.

Coś na początek:

1.
Obrazek

2.
Obrazek

3.
Obrazek
longtom
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) longtom » 29.09.2011 16:49

Pierwszy raz tu jestem :!: :!: :!:
Ale jestem wytłumaczony, w czasie Twojej wycieczki na Ślężę byłem na Pasmanie.

W Miliczu możesz sobie karpia na Święta upatrzyć i zarezerwować. ;)
A ze stawów to jednak Ślęża znad Zalewu Sulistrowickiego najbardziej mi się podoba.

pzdr :wink:
jan_s1
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jan_s1 » 29.09.2011 17:13

longtom napisał(a):W Miliczu możesz sobie karpia na Święta upatrzyć i zarezerwować. ;)

Tylko jednego? :lol:

longtom napisał(a):A ze stawów to jednak Ślęża znad Zalewu Sulistrowickiego najbardziej mi się podoba.

I ze Stawów Milickich mam jeszcze troszkę. Coś tam chyba pokażę w pejzażach - mam nadzieję, że bardziej Ci przypadną do gustu. :)
jan_s1
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jan_s1 » 30.09.2011 12:02

Teren między stawami przypominał nieco dżunglę. Człowieka chyba nie było tam od dawna, bo i po co ktoś normalny miałby się tam pętać? :lol:
Zryta ziemia wskazywała na dużą ilość dzików - na szczęście bliskich spotkań III stopnia nie było. :wink:

4.
Obrazek

5.
Obrazek

6.
Obrazek

7.
Obrazek

8.
Obrazek

9.
Obrazek

10.
Obrazek
longtom
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) longtom » 03.10.2011 10:11

Piąteczka na piątkę :!:
podoba mi się.
Niby mroczna a dzięki tym plamom słońca pogodna.
Następna strona

Powrót do FotoCroClub - dyskusja

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone