Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Przyszłe mamy

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
szon
Odkrywca
Przyszłe mamy

Nieprzeczytany postnapisał(a) szon » 07.04.2004 17:24

Witam!
Marzymy już od lipca zeszłego roku o ciepłej, czystej wodzie, białym winie na każde zawołanie i "słodkim nicnierobieniu", no i oczywiście robimy wszystko, by to marzenie się spełniło, ale tym razem pojedziemy w sładzie, powiedzmy, "lekko powiększonym" o brzuszek. Może macie, szczególnie Panie, jakieś rady i uwagi na temat ubezpieczeń, kobiecych lekarzy itp., wszystkiego, czego może spodziewać sie "ciężarówka" :wink: w trakcie podróży do celu marzeń - Chorwacji?
Pozdrawiam i życzę udanych wakacji! :D
Żona Szona - Kinia
Bozena Kljaković
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bozena Kljaković » 07.04.2004 17:59

szon napisał(a):Witam!
Marzymy już od lipca zeszłego roku o ciepłej, czystej wodzie, białym winie na każde zawołanie i "słodkim nicnierobieniu", no i oczywiście robimy wszystko, by to marzenie się spełniło, ale tym razem pojedziemy w sładzie, powiedzmy, "lekko powiększonym" o brzuszek. Może macie, szczególnie Panie, jakieś rady i uwagi na temat ubezpieczeń, kobiecych lekarzy itp., wszystkiego, czego może spodziewać sie "ciężarówka" :wink: w trakcie podróży do celu marzeń - Chorwacji?
Pozdrawiam i życzę udanych wakacji! :D
Żona Szona - Kinia

:D :D Witaj :D :D
Narazie niejest potrzebne zadne ubezpieczenie w Chorwacji do obywateli Polski.
Podczas pobytu macie prawo skorzystania z opieki medycznej w przychodnich dzielnicowych,gabinetach lekarskich i szpitalach w tychze samych cenach jakie płaca obywatele Chorwacji.
W razie potrzeby najlepszy sposob jest pojscia na pogotowie -niezapomniec o paszporcie :!: ,badanie bedzie całkiem bezpłatne.
Napisałam narazie dlatego ze niejestem pewna czy sie to zmieni z wejsciem Polski do uni.Do teraz Polska i Chorwacja ma podpisana konwencje zdrowotna.
Ubezpieczyc na podruz trzeba sie obowiazkowo poniewarz jestescie w tranzycie przez drugie kraje.
Pozdrowienia ze Splitu :!: :!: :!:
Bozena
SNIPER
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) SNIPER » 07.04.2004 19:45

Cześć Kinia i Szon.
Po pierwsze gratulacje :!: :P

Też byliśmy w podobnej sytuacji, ale mieliśmy lekarza ze sobą, na wszelki wypadek.
Oczywiście ważne jest który to miesiąc KinioSzonowca...Ja zwiad w miejscowości przeprowadziłem, ot tak, na wszelki wypadek :wink: , jakies pogotowie, szpital, lekarz...Oczywista nie było potrzeby.
Hoć...ciekawe czy przyznają obywatelstwo.... cromaniackie :lol:

Więcej uwagi na skałkach i nie przesadzać z pływaniem bez "zabezpieczenia".
8)
ches
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ches » 07.04.2004 20:18

nie zawadzi np.Warta Travel to 0.6 Eur dzień ,kwota ubezpieczenia to 10000 Eur ,nieszczęsliwe wypadki i koszty leczenia ,
na razie tylko w krajach unijnych będzie wymagany nasz druk z polskiego lecznictwa chociaż mówi się ,ze Chorwacja też odstapi od przepisów i potraktuje nas jak swoich
Leon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leon » 07.04.2004 21:42

Kinia gratuluje,
jako ciezarowka :lol: zapomni o duzich ilosciach wina, niedaj Boze cos sie stanie i wszistko sie zwali na niedobre chorwacke wyno :wink:
Po druge choc prawdom jest to co pisze Bozena popieram pomisl dodatkowego ubezpieczenia na podruz. Co najwarzniejsze wybieraj miejsce gdzie od morza od domu bendziesz miala blisko i nie zbit stromo (jezeli wybierzesz apartament w Pisak, Mimice, Stanici, Medići za drogom urodzisz chodzanc z Plazy do kwatery). Wybierz miejsce gdzie morze jest czyste ( w tym sie nie sugerowac opiniom wlasciciely kwater). Omijaj baseny publiczne i plaze piaszcziste. Jezeli bendziesz miala problem a znajdziesz sie w okolici Splitu zazwon do mnie
Midas
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Midas » 08.04.2004 08:41

W `97 też jechałem do CRO z żoną ,córką i.....brzuchem.Komplikacji nie było ,uważać bardzo trzeba było na słońca,zawsze szukaliśmy zacienionych miejsc.Na wszelki wypadek było ubezpieczenie. :arrow:
Stela
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stela » 08.04.2004 10:16

Hej Kiniu
Gratulacje dla Was :D
W którym tygodniu ciąży będziesz jadąc do Cro? Myślę, że to dosyć istotne.
Pozdrawiam Wielkanocnie 8)
Iwona
ala58
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) ala58 » 14.04.2004 13:13

My też rozważamy podróż do Chorwacji (początek maja).Mój lekarz prowadzacy (a jest ordynatorem patologii ciąży) nie wiedzi żadnych p/wskazań i twierdzi,że jak się ma coś złego stać to i tak to się stanie.Nieważne czy to bedzie Chorwacja,Polska ,czy Grecja.Jestem w 4 miesiacu ciąży i mam nadzieję,że jest to właśnie najlepszy czas na podróże w ciąży.
A czy macie może jakieś polecone apartamenty w okolicach Istrii,Zadaru lub Krk?
szon
Odkrywca
Dziękuję bardzo :)

Nieprzeczytany postnapisał(a) szon » 12.05.2004 17:56

Dziękuję Wam wszystkim za rady i życzenia :D My także mamy nadzieję, że wszystko będzie dobrze, nic się nie stanie i spędzimy cudne 2 tygodnie! :hut: A będę wtedy w 19 i 20 tyg. ciąży:)
Jedziemy do Seget Vranjica k. Trogiru, plażę mamy już sprawdzoną, kamienisto - betonową, czystą i blisko apartamentu. A poza tym - wiele życzliwych ludzi, którzy chętni są do pomocy.
A za rok znów pojedziemy, tyko że nie z początkiem lata, a jesieni, już we trójkę :D
Bardzo się cieszę, że FORUM znów działa.
Pozdrawiam
Kinia
Ostatnio edytowano 14.05.2004 05:50 przez szon, łącznie edytowano 1 raz
szon
Odkrywca
Dziękuję bardzo :)

Nieprzeczytany postnapisał(a) szon » 12.05.2004 18:02

Jeszcze raz dzięki :)
Ostatnio edytowano 12.05.2004 18:10 przez szon, łącznie edytowano 1 raz

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone