Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Przystanek Woodstock, Kostrzyn n/Odrą

W Polsce znajduje się największy ceglany zamek świata - pokrzyżacki zamek w Malborku. Radom ma znacznie większą powierzchnię niż stolica Francji – Paryż. Pierwszą polską książkę kucharską, która zachowała się do dnia dzisiejszego wydano w 1698 roku. Polska posiada drugi najstarszy uniwersytet w Europie - Uniwersytet Jagielloński został założony przez króla Kazimierza Wielkiego w 1364 roku. Polska konstytucja była pierwszą w Europie i drugą na świecie - powstała zaraz po konstytucji Stanów Zjednoczonych.
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 28.06.2012 11:17

mutiaq napisał(a):Skoro słuchałaś Fasolek i Kukulskiej, jesteśmy w podobnym wieku ;)

30+, ale to plus to takie baaaaaaaaaaardzo malusie :lol: :wink: .
mutiaq
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mutiaq » 28.06.2012 13:28

No, to prawie ;) ja trochę mniej.
Ale do 30tki bliżej niż dalej ;)
Baszka
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Baszka » 28.06.2012 15:55

majeczka napisał(a):...szczerze mówiąc robicie wielkie zamieszanie. W ubiegłym roku z trudem mogliśmy przejechać główną arterię. W tym mam nadzieję, że z podobnymi ekscesami, się jednak nie spotkam :wink:

W 2009 roku z Kostrzyna wyjeżdżaliśmy 4 h xD wszyscy powyłączali silniki i raz na 10-15 min przepychali auta o jakieś paredziesiąt metrów :P
W 2011 wjazd zajął nam jakieś 3 h, z wyjazdem było o dziwo nieźle.
W każdym razie, z korkami trzeba się liczyć ;)
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 28.06.2012 17:53

Proszę, proszę samochodami na woodstock się Państwo rozbijają :lol: :wink: .

My zawsze pociągiem. Dojazd jeszcze jako tako. Ale powrót - masakra. Dostać się do pociągu to była sztuka 8) .
Pudelek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pudelek » 28.06.2012 22:21

tam zawsze pociągiem, zawsze pierwszym podstawianym, często impreza jest lepsza niż na polu :D

wyjazd - od dwóch lat staram się do kogoś dopiąć na auto - człowiek zmęczony po niemal tygodniu i nie ma już ochoty walczyć o miejsce stojące i przepychać się do kibla ;) tym bardziej, że kolej jakby z każdym rokiem chciała bardziej, aby ludzie poczuli się śledziowato :D

w tamtym roku wyjeżdzałem chyba z 2-3 godziny, ale byli tacy co i 6. Gdyby policja zajęła się tym, do czego ją tam przysłali, czyli kierowaniem ruchu, korki można było znacząco skrócić... a tak wyjechanie z podporządkowanej graniczyło z cudem...

wszyscy powyłączali silniki i raz na 10-15 min przepychali auta o jakieś paredziesiąt metrów

przysłuchując się w tamtym roku rozmowie dwóch inteligentnych policjantów, oni uznali, że przepychanie się aut było głównym powodem korków w Kostrzynie :D nie ilość samochodów, nie brak reakcji z ich strony, ale właśnie pchanie 8)
mutiaq
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mutiaq » 29.06.2012 11:15

HHhahahahah! :D No to musiało dobrze wyglądać z tym pchaniem :D
No my też autem byliśmy, bo braliśmy młodszego brata męża, to w pociągu chyba na smyczy musiałby być, żeby się nie zgubić :P ;) ;)
mutiaq
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mutiaq » 16.07.2012 11:10

Woodstock już niedługo, więc jeżeli ktoś się wybiera i ma ochotę na Croplowe piwko na miejscu, można pisać do mnie na mutiaq[małpa]interia.pl
My jedziemy 1 sierpnia, planujemy być na miejscu koło godziny 16.
Wracamy w niedzielę, po śniadaniu.
Pozdrawiam!
8)
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 16.07.2012 11:19

Zaglądam co jakiś czas do tematu i mimo tego, że sama się nie wybieram, to z chęcią zobaczę Waszą relację po powrocie :)

Bawcie się dobrze i wracajcie cało ;)
tomasz781
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomasz781 » 16.07.2012 11:30

Dzisiaj jechałem przez pole Łódstokowe i już scenę przywieźli.Kriszna tez zaczyna się rozkładać ogólnie widać ,że coś ruszyło konkretnie.Jest nawet kilka namiotów ze dwa chyba :) .Co do pociągów ciekawe jak w tym roku to rozwiążą bo dworzec jest zamknięty.jak i którędy będzie się można dostać i wydostać z peronu nie wiem.Dobrze ,że mam blisko jakieś 1,5km.
Pudelek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pudelek » 16.07.2012 11:33

ponoć zamknięty ma być tylko budynek dworcowy, perony normalnie chyba muszą funkcjonować. Ludzie mają wysiadać na peronach i od razu na ulicę :P z drugiej strony już widzę jak będzie zwielokrotniony burdel przy próbie kupienia biletu powrotnego..
tomasz781
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomasz781 » 16.07.2012 11:37

Może coś wymyślą ale na pewno będzie dym jak co roku zwykle. :D .Trzeba zrobić zapasy i czekamy.Oj bedzie się działo
Pudelek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pudelek » 16.07.2012 11:43

zapasy to raczej robię czegoś innego niż biletów... :P choć jeśli prohibicja będzie wprowadzana tak jak ostatnio, to jeszcze we wtorek zrobię je na miejscu ;)
tomasz781
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomasz781 » 16.07.2012 11:52

U mnie wstępnie zapasy poczynione.2 litry rogacicy 2 litry białego 2 litry czerwonego i 3 literki rakiji.Może wystarczy na dwa dni. :lol:
mutiaq
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mutiaq » 16.07.2012 19:59

Z tymi biletami to można tak zrobić, że będą rozkłady niebawem i można od razu powrotny kupić (przy zakupie biletu w tamtą stronę).
Poza tym co roku jest "buda" pkp z biletami na Woodstocku i tam też można kupić. (Pomijam oczywiście kolejki ;)

Roxi napisał(a):Zaglądam co jakiś czas do tematu i mimo tego, że sama się nie wybieram, to z chęcią zobaczę Waszą relację po powrocie icon_smile.gif

Bawcie się dobrze i wracajcie cało icon_wink.gif

Roxi szkoda, że nie jedziecie,byłoby super :)
Relacji przynajmniej z mojej strony nie będzie ;)
ale jakieś zdjęcia, które będą się nadawały do pokazania - pokażę ;)
A może jednak skusilibyście się na taki wyjazd? :)

tomasz781 napisał(a):
U mnie wstępnie zapasy poczynione.2 litry rogacicy 2 litry białego 2 litry czerwonego i 3 literki rakiji.Może wystarczy na dwa dni. icon_lol.gif

No taka rakija to sama przyjemność ;)
My niestety nie mamy żadnych CROzapasów, także jedynie smakołyki z polskich monopoli wchodzą w grę.

Jeszcze 15 dni :D :D
Pudelek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pudelek » 16.07.2012 20:11

mutiaq napisał(a):Z tymi biletami to można tak zrobić, że będą rozkłady niebawem i można od razu powrotny kupić (przy zakupie biletu w tamtą stronę).

to mało praktyczne, bo nigdy nie wiem, czy będę wracał pociągiem czy do kogoś autem. Raz zresztą bilet powrotny zgubiłem, co okazało się już na dworcu w momencie wyjazdu :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Polska

Przystanek Woodstock, Kostrzyn n/Odrą - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies