Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Przylatujemy do Zadaru, co dalej?

Miejsce na najczęstsze pytania i rady dla osób początkujących i zapoznających sie z realiami wyjazdu do HR. Jeśli jedziesz pierwszy raz, nie wiesz co zabrać, jaką trasę wybrać ... to tutaj szukaj pomocy.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
keyt
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) keyt » 03.07.2012 14:12

Z chłopakiem wykupilismy lot do zadaru i teraz mamy problem którą miejscowość wybrać??? Zależy nam na miejscu, z którym jest w miarę dobre połączenie (nie mamy auta!!!) i gdzie nie będzie problemu, aby znaleźć w ciemno lokum. Szukamy miejscowości, w której nie będzie tłumu turystów, ale z drugiej strony, gdzie będą jakieś bary, puby, restauracje. Myśleliśmy o miejscowości Pag (ale jak się tam dostać?), Biograd. Koleżanka bardzo poleca nam Uglijan, ale wydaje mi się, ze tam to tylko leżak i książka, a jak nie mamy auta ze sobą to nic więcej nie zobaczymy... sama już nie wiem. Od tygodnia czytam forum i dalej mętlik. :) POMÓŻCIE!!! :)
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 03.07.2012 14:26

Autobusni kolodvor.

Jeżdżą do Splitu, a więc na pewno zatrzymują się w Primosten czy w Rogoznicy.

Później będziecie mieć możliwość zwiedzenia Splitu, Szybenika i Trogiru, a i same miejscowości mogą dostarczyć sporo rozrywki.

Ewentualnie bliżej, na przykład Pakostane, skąd blisko do Szybenika.
Może Sv. Filip i Jakov?

Ale ja polecałbym jednak te dwie pierwsze.

Pozdrawiam
keyt
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) keyt » 03.07.2012 14:44

Dzięki weldon!!! Rogoźnica mi się spodobała :D Myślisz, że lepsza będzie rezerwacja miejsca przez jakąś stronkę czy w ciemno spokojnie można próbować?
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 03.07.2012 14:47

To jest spora miejscowość. Dwa razy byłem tam w ciemno.
Raz we wrześniu, raz na przełomie lipca i sierpnia.
Mz nie powinniście mieć problemu z lokum.
Z
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Z » 03.07.2012 16:31

Jedżcie do Daria do Vodic

Powrót do Chorwackie ABC

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone