W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Proszę o konkretna informację czy mogę tam poruszać sie samochodem osobowym (ford galaksy). W wielu watkach jet,że warto itp...bardzo chcemy, ale mam obawy, czy nasz samochód da rady? a jeśli nie, czy jest na miejscu wypożyczalnia rowerów/ czy radzicie pieszo zwiedzać?
moim zdaniem dacie radę samochodem, przejechaliśmy go Reno Megane I w kombiku; warto w tym względzie obejrzeć filmy: klik klik
na piechotę obejście go wzdłuż i w szerz to kilkunasto kilometrowa wedrówka (oczywiście przy założeniu, że zostawiamy auto na dzikim parkingu przed szlabanem do płatności)
Dzięki serdeczne za odpowiedź. Nie biorę pod uwagę opcji,żeby tam nie być...zależy mi,żeby zobaczyć jak najwięcej/ ale w wielu watkach piszą ,że samochód do mycia, piach itp...więc bałam się czy bez napędu 4x4 damy rady....ale po Twojej odpowiedzi pewnie zaryzykujemy;-)
Mam pytanie, czy na przylądek Kamenjak jest sens jechać plażować z dziećmi (10 i 7lat)? Są jakieś miejsce z miarę łagodnym zejściem aby chwilę poplażować z dziecmi?
obiadek napisał(a):Mam pytanie, czy na przylądek Kamenjak jest sens jechać plażować z dziećmi (10 i 7lat)? Są jakieś miejsce z miarę łagodnym zejściem aby chwilę poplażować z dziecmi?
Jest tam w sumie chyba kilkanaście plaż. My rozłożyliśmy się na dłużej w uvala Njive, jak najbardziej nadaje się na plażowanie z dziećmi. Kilka zdjęć z tej plaży wrzuciłam w relacji, tutaj link do właściwego posta.