Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Przyjazny camp-Kvarner.

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Fender
Croentuzjasta
Przyjazny camp-Kvarner.

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fender » 04.06.2006 08:59

Pozdrawiam !!!
Chcę popedzić choć na tydzień do ciepłej Croatii,dlatego nie za daleko-Dalmacja odpada.Tylko nie mówcie że nie warto,bo warto !!!Żonka ma opory ale "pracuję" nad żonką wytrwale.Byłem w Basce na Krk i w Omisiu w Dalmacji.Może ktoś ma sprawdzone jakieś ładne i malownicze miejsce ???
Kir
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kir » 05.06.2006 20:19

Ja jakieś 8 razy byłem z rodziną na kempie Punta Sibulina ok 6km na północny zachód od miejscowości Starigrad-Paklenica. Kemp jest trochę zaniedbany i traktowany jako rodzinny mimo że jest długi na ok 400m wzdłuż morza. Jest jak na Chorwację dość tani, cały pokryty lasem piniowym. najsłabszym elementem kempu jest plaża - trochę betonowa, z większymi i mniejszymi żirowymi zatoczkami. Na plazy prysznice. Obok kampu sklep typu dyscount.
Widoki za to sa ładne - na przeciwko plazy są 2 małe wysepki, sa oddalone ok 1000m od brzegu i niektórzy pływali tam na pontonach, dalej za nimi widać okolice Rażanac-a, w kierunku południowo-zachodnim Pag,
gdy płyniesz do brzegu to widzisz wysokie na ponad 1000m góry Welebit. W miejscowości jest też wejście w góry, gdzie wiele razy chodziłem, więc warto wziąść buty do górskiej wędrówki
A jak Ci malo gór to zaraz za Starigradem Paklenicą są słynne wąwozy.
Kemp leży przy samej jardance tu:
http://maps.google.com/?ll=44.337724,15.343781&spn=0.073667,0.137672&t=k&om=1
Ostatnio tam mieszkałem w 2002 roku i było ok, choć widac że kemp wymaga pewnego odswieżenia. Acha: wada kempu jest to że do myscia używa się wody odsalanej bo w szczycie sezonu brakuje słodkiej wody w okolicy. Ale są bezpłatne źródełka wody pitnej na kempie

Powrót do Kempingi