Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Przyjazd na kamping w nocy

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mmilek
Plażowicz
Przyjazd na kamping w nocy

Nieprzeczytany postnapisał(a) mmilek » 07.07.2011 06:39

Witam.

Czy jest jakiś problem z przyjazdem na kamping w nocy ? Planujemy wyjechac do Cro, ale bedziemy najprawdopodobniej pozno wieczorem lub w nocy, planujemy sie przespac pod malym namiotem jedna noc i od rana szukac kwatery. Czy to dobry pomysl ? Ktos tak robil ?

Pozdr

MM
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 07.07.2011 06:56

W nocy wątpliwe by ktokolwiek był na recepcji campu.
Ja jakoś nigdy nikogo nie widziałem i recepcje pozamykane.

Campy z reguły są otwarte i każdy może sobie wejść i wyjść.
Jedynie obcy nie może wjechać samochodem w nocy na camp , bo z reguły są szlabany.
Ja bym spróbował rozbić namiot , rano meldując na recepcji że spaliście jedną noc i płacicie.
erci
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) erci » 07.07.2011 07:07

A nie lepiej przespać się gdzieś po drodze? Zależy którędy jedziesz... Może Balaton albo Plitwice i z rana w dalszą część drogi.
Arek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 07.07.2011 07:19

maniust napisał(a):Ja bym spróbował rozbić namiot , rano meldując na recepcji że spaliście jedną noc i płacicie.

Dokładnie tak.

Kiedyś późno dojechaliśmy do Jelsy, rozbiliśmy się na kampingu Grebišće, przespaliśmy noc i rano przy odjeździe zameldowaliśmy się regulując należność.
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 07.07.2011 07:37

Pozostaje kwestia która w nocy to będzie, bo jeśli przyjedziesz o 2 w nocy i zaczniesz parkować samochód (niekiedy nie jest prosto) to ktoś się może wk... i wezwać policję albo ochronę campu.

Miałem taką scysję z narąbanymi pepikami (wszyscy łącznie z kierowcą), którzy uparli się że po dyskotece zaparkują w swoim miejscu. Po kilku minutach świecenia światłami po namiocie i w obawie że za chwilę ktoś przejedzie mi przez namiot, a tym samym po nas wylazłem i stwierdziłem krótko, że albo sami zgaszą samochód i zostawią do rana tak jak stoi albo zrobię to za nich tyle że wtedy z ponownym odpaleniem będą mieli kłopot. Ku...ca na mojej twarzy musiała być spora, bo wyłączyli samochód bez jakiejkolwiek dyskusji. Rano kilku sąsiadów dziękowało mi za nocną interwencję, bo chyba mieli cykora zwrócić uwagę grupce 5-ciu młodziaków.
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 07.07.2011 09:30

mmilek napisał(a):Witam.

Czy jest jakiś problem z przyjazdem na kamping w nocy ? Planujemy wyjechac do Cro, ale bedziemy najprawdopodobniej pozno wieczorem lub w nocy, planujemy sie przespac pod malym namiotem jedna noc i od rana szukac kwatery. Czy to dobry pomysl ? Ktos tak robil ?

Pozdr

MM

Rozne campy, rozne zasady

Na jedne wcale w nocy nie wejdziesz, an inne kaza sie rozlozyc blisko recepcji, spisza Cie i rano dopelnisz formalnosci jak otworza recepcje
lulmar
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) lulmar » 07.07.2011 09:42

Jak się cieszę, że podróżuję nocą ;-)

Raczej na pewno na większe campy się nie wjedzie po 22/23. Przyczyna prosta - obowiązuje cisza nocna. Nie da się pogodzić naszego własnego pragnienia zaznania ciszy i spokoju z zakłócaniem go innym podczas naszego rozbijania namiotu, czy ustawiania przyczepy.

Oczywiście od tej reguły są zapewne wyjątki - bo mniejsze prywatne campy są bardziej elastyczne. Co można odczytywać także jako: chętnie pójdziemy na rękę klientom, którzy zamierzają zapłacić kasę nawet jak to oznacza pokazanie, że ma się w d... tych co już płaca.

Jak widać na niektórych pozwalają się rozbić koło recepcji - to chyba dobra opcja. Wilk syty i owca cała ale pomysł przyjazdy w nocy na camping jako taki nie uważam za dobry..
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 07.07.2011 10:34

lulmar napisał(a):Jak się cieszę, że podróżuję nocą ;-)

Raczej na pewno na większe campy się nie wjedzie po 22/23. Przyczyna prosta - obowiązuje cisza nocna. Nie da się pogodzić naszego własnego pragnienia zaznania ciszy i spokoju z zakłócaniem go innym podczas naszego rozbijania namiotu, czy ustawiania przyczepy.

Oczywiście od tej reguły są zapewne wyjątki - bo mniejsze prywatne campy są bardziej elastyczne. Co można odczytywać także jako: chętnie pójdziemy na rękę klientom, którzy zamierzają zapłacić kasę nawet jak to oznacza pokazanie, że ma się w d... tych co już płaca.

Jak widać na niektórych pozwalają się rozbić koło recepcji - to chyba dobra opcja. Wilk syty i owca cała ale pomysł przyjazdy w nocy na camping jako taki nie uważam za dobry..

My tez. Rok temu rozbijalismy sie kolo 23 jak bylo juz ciemno. Kilka lat temu we Wloszech w poznych godzinach zwykle dopiero na 2-3 campie pozwalano nam sie rozbic. W tej chwili zmienilismy styl wyjazdow i tak wczesnym popoludniem zajezdzamy na campy
F-uncia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) F-uncia » 07.07.2011 11:14

My tak na Istrii nocowaliśmy w Umagu, mieliśmy w Słowenii nocować, ale nic sensownego nie mogliśmy znaleźć. Na kampie byliśmy coś koło 24 i nie chcieli nas wpuścić, ale że byłam w ciąży to ich uprosiłam i w końcu nas wpuścili i pozwolili rozbić namiot. Swoją drogą nie polecam rozbijać 2+2 po ciemku ;) Szwagier ma Quechue w wersji Air to nawet drugiej sypialni nie rozbili :)
W tym roku na wszelki wypadek biorę iglo trójkę jak bym musiała jednak spać gdzieś jedną noc.
Sylwia1224
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sylwia1224 » 08.07.2011 13:48

My byliśmy na kampie Baśko Polje w Baśka Voda około 23:00. na szczęście recepcja była jeszcze otwarta.
Też nie polecam rozbijać namiotu o tej porze.... nie chcieliśmy przeszkadzać innym więc postawiliśmy aby stał, resztę dokończyliśmy rano.
zbifal
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) zbifal » 12.07.2011 10:33

Rok temu na Basko Polje jak wróciliśmy z wycieczki do Dubrownika była godzina 11:30 to musieliśmy zostawić samochody pod recepcją. Moim zdaniem najlepiej rozbijać namiot rano. Masz wtedy pewność, że nie będziesz smarzył się na słońcu.
AniaJ.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AniaJ. » 12.07.2011 16:45

Nam niestety zdarza się dotrzeć nocą, lub raczej późnym wieczorem na camp.
Są takie, gdzie w ogóle nie ma problemu, ale na niektóre nie można wjechać, bo recepcja nieczynna i np wjazd zamknięty (np na Bijar na Cresie recepcja czynna do 23, udało nam się być tuż przed - ten kto się spóźnił czekał przed wjazdem na camp do rana). Lepiej się wcześniej zorientować, jak jest na konkretnym campingu.

Inna sprawa to to, że kiepsko szuka się miejsca po ciemku i równie kiepsko rozbija namiot...

My też staramy się jak najkrócej przeszkadzać innym i rozbijamy tylko tak, aby stał, a młotek zostawiamy na rano :wink:
medic
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) medic » 29.01.2012 21:32

mmilek napisał(a):Witam.

Właśnie mam ten sam dylemat...
Przyjadę rano do Rijeki - zwiedzanie a na wieczór na KRK na Camping
na 1 nocleg.
Teraz pytanie do bywalców... o której obsługa zamyka recepcje 18 -19 -20 godz ? do której muszę dojechać na Camping ?

Wiem że co Camp to inne warunki - będę na Camp PUSCA - KRK
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 29.01.2012 22:31

Nie mam pojęcia jak z innymi campami i ich przepisami, ale tak wyszło i sie zdarzyło zajechaliśmy na camp około 23 w nocy i musieliśmy rozłożyć 2 duże namioty, ani nie było jakiego niezadowolenia, ani problem z wjazdem mimo szlabanu bo na recepcji ktoś był.
Jednak dużo lepszym wyjściem jest nocleg tranzytowy w Chorwacji w strategicznych regionach naszej podróży. Np okolice Plitvic czy Krka miejscowości są przygotowane na turystów na jedną noc i niema ze znalezieniem noclegu żadnego problemu sam z takowych od jakiegoś czasu korzystam.
Swoją droga gdzie autor? :?
Arek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 30.01.2012 08:07

medic napisał(a):Właśnie mam ten sam dylemat...
Przyjadę rano do Rijeki - zwiedzanie a na wieczór na KRK na Camping
na 1 nocleg.
Teraz pytanie do bywalców... o której obsługa zamyka recepcje 18 -19 -20 godz ? do której muszę dojechać na Camping ?

Wiem że co Camp to inne warunki - będę na Camp PUSCA - KRK

A po co się pchasz na wyspę na jeden nocleg ??
Tuż za Rijeką jest miejscowość Kostrena (nazwy kampu niestety nie pamiętam, ale spróbuję odnaleźć), nocowaliśmy tam w 2001 roku jedną noc. Rano się zwinęliśmy i pojechaliśmy dalej, podobnie pozostali.
Następna strona

Powrót do Kempingi