kleeberg napisał(a):Jednorazowe opaski zaciskowe ....są z plastiku.
Natomiast opaski metalowe... można używać wielokrotnie.
Tak myślę
Rysio napisał(a):maciek1956 napisał(a):...przeglądy robione w odpowiednim czasie, a nawet z wyprzedzeniem
Zdecydowanie z wyprzedzeniem szczególnie jeśli zostawiamy samochód w serwisie gdzie nie mamy znajomości (szczerych). Przegląd na kilka dni przed wyjazdem może skutkować banalnymi awariami w trasie jak choćby odkręcenie się korka czy filtra oleju, pęknięciu całkiem nowego a jednak felernego fabrycznie paska klinowego czy rozrządu albo brakiem klimy bo ruszony zaworek okazał się szczelny tylko na kilka dni i nasz czynnik poszedł w atmosferę. Zdarzały się też awarie nowych tarcz hamulcowych (pogięcie jakiś trefnych założonych nawet przez serwis bo woleliśmy tańsze), rozszczelnienia instalacji wodnych bo mechanik założył po raz drugi jednorazowy cybant itp, itd ...
Szerokości
kleeberg napisał(a):Rysio napisał(a): jednorazowy cybant ...
Nie bardzo skumałem
Cóż to za "cynkwajs jest"???
Rysio napisał(a):kleeberg napisał(a):Rysio napisał(a): jednorazowy cybant ...
Nie bardzo skumałem
Takie cosie, tyle że teraz w samochodach stosuje się podobne tyle że nie skręcane a zagniatane specjalnymi kleszczami. Niektórzy próbują je zakładać wielokrotnie
Edit: Adikos, linka mam wklejonego od goroli
podszywacz napisał(a):Rysio napisał(a):kleeberg napisał(a):Rysio napisał(a): jednorazowy cybant ...
Nie bardzo skumałem
Takie cosie, tyle że teraz w samochodach stosuje się podobne tyle że nie skręcane a zagniatane specjalnymi kleszczami. Niektórzy próbują je zakładać wielokrotnie
Edit: Adikos, linka mam wklejonego od goroli
Określenie cybant jaki znam to pręt wygięty w "c" z nagwintowanymi końcami. Stosowany np. jako uchwyt masztu przy uchwycie antenowym do komina. A to co w linku to zwykła opaska zaciskowa
podszywacz napisał(a):(gdzie ja znajdę sprawny kompresor w Kraku )
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi