Ewa Góra napisał(a):Ale czy jest sens kupowania takiej maski made in China ??Moim zdaniem to wyrzucenie kasy. Jak chcesz cos poogladac ponizej poziomu wody mozesz pomyslec o zaiwestowaniu w lepszy sprzet. Cena zestawu maska+rurka+pletwy to wydatek ca 280-300 pln. Ceny Nautica.
Nie przesadzasz Ewa z maską, rurką i płatwami za 3 stówy? Ja mam swój zestaw z Auchan za 70 zł, nurkuję z nim w Cro od kilku lat i nigdy, jeszcze raz powtarzam nigdy, nie dostała mi się woda do oczu, ani do ust. Nie sądzę żebym wyrzucił kasę (z zestawem za 300 zł nurkowałbym tyle samo). Na początek taki sprzęt zupełnie wystarczy.
Maska z rurką i płetwami za 300 zł to może będzie kolejny krok, jak dojdę do wniosku, że należy zająć się nurkowaniem poważniej.
Co do porad miru71 odnośnie masek za 170 zł, przed zakupem w Auchanie maski za 30 zł, zrobiłem dokładnie to samo: wciągnąłem powietrze, itp. itd. Wszystko było w porządku i pasowała jak ulał. Szklana szybka i silikonowa część przy twarzy. Mam ją już długo i jestem zadowolony. Pożyczyłem raz maskę profesjonalną od kolegi (taką za kilka stów), różnicę odczuwasz w komforcie dopiero po dobrych kilku godzinach ciągłego nurkowania. Jeżeli masz zamiar spędzać na nurkowaniu 10 - 12 godzin dziennie to żeczywiście profesjonalna maska będzie wygodniejsza.