Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

przydrożne grille za Splitem

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
G1T
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) G1T » 07.05.2012 20:07

witam, czy ktoś z forumowiczów wie, czy za Splitem, w okolicach miejscowości Omis są podobne restauracje/knajpy z podobnymi grillami ze zdjęcia i serwujące mięso?

Obrazek
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 08.05.2012 07:58

Rozglądałem się za tym w zeszłym roku od Splitu do Dubrovnika ......nie znalazłem. :evil:

To cudo napewno jest w Vodichach ......a na Istrii to na każdym zakręcie prawie.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 08.05.2012 09:17

maniust napisał(a):Rozglądałem się za tym w zeszłym roku od Splitu do Dubrovnika ......nie znalazłem. :evil:

To cudo napewno jest w Vodichach ......a na Istrii to na każdym zakręcie prawie.

Nie ma pewnie dlatego, że Jadranka od Splitu do Dubrovnika zakręcona i miejscami wąska {bez poboczy).
maro22
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) maro22 » 09.05.2012 18:11

A co w tych "grilach" jest nadzwyczajnego ? Wygląda to paskudnie...
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 09.05.2012 18:25

maro22 napisał(a):A co w tych "grilach" jest nadzwyczajnego ? Wygląda to paskudnie...

Wszystko oceniasz po wyglądzie?
Ciekawe spojrzenie na życie! Powodzenia!
Maruś-Man
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Maruś-Man » 09.05.2012 18:37

Witam .Ja w minionych 2 latach nie widziałem w tym rejonie takowych . Sam chętnie bym coś z takiego rusztu zjadł . Może w tym roku się uda . Pozdrawiam . Janusz
maro22
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) maro22 » 09.05.2012 20:26

maniust napisał(a):Wszystko oceniasz po wyglądzie? Ciekawe spojrzenie na życie! Powodzenia!

Oceniam subiektywnie jako całość to co widzę na zdjęciu i stwierdzam (też subiektywnie) że pod względem zawartości ale przede wszystkim lokalizacji jest to paskudne. Ale nie oceniając tylko po wyglądzie założyłem, że może jest w tych "grilach" coś pozytywnego o czym nie wiem i dla tego zadałem pytanie "co jest w tych grilach nadzwyczajnego". Miło mi, że na podstawie jednego zadanego przeze mnie pytania uznałeś moje spojrzenie na życie za ciekawe :wink:
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 09.05.2012 20:56

maro22 napisał(a):Ale nie oceniając tylko po wyglądzie założyłem, że może jest w tych "grilach" coś pozytywnego o czym nie wiem i dla tego zadałem pytanie "co jest w tych grilach nadzwyczajnego".

Takie pyszności ..........
Może nie każdy przepada za takim mięsem , ale dobrze zrobiony smakował za każdym razem wyśmienicie.
Jadłem raz na Istrii w 2009 i dwa razy w Vodichach w 2010.
Spróbuj , polecam.....

Obrazek
Arek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 10.05.2012 06:45

maniust napisał(a): i dwa razy w Vodichach w 2010.

Jadłem tam trzykrotnie, robią naprawdę dobrze żarło, przy czym zdecydowanie bardziej polecam odojaka niż janjetinę :)
G1T
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) G1T » 10.05.2012 10:23

a może coś między Splitem a Trogirem się znajdzie?
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 10.05.2012 11:05

maniust napisał(a):
maro22 napisał(a):Ale nie oceniając tylko po wyglądzie założyłem, że może jest w tych "grilach" coś pozytywnego o czym nie wiem i dla tego zadałem pytanie "co jest w tych grilach nadzwyczajnego".

Takie pyszności ..........
Może nie każdy przepada za takim mięsem , ale dobrze zrobiony smakował za każdym razem wyśmienicie.
Jadłem raz na Istrii w 2009 i dwa razy w Vodichach w 2010.
Spróbuj , polecam.....

Obrazek

Widzę Maniust, że nie tylko Ty lubisz takie dania. Kolega pozwoli, że dodałbym do tego na koniec zimne karlovaćko lub drinka w szerokiej szklance polish vodka + sprit lub tonic. Tak de facto to wypiłbym dwa drinki. Pozdrawiam :D
G1T
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) G1T » 10.05.2012 11:34

Za Zadarem można było zjeść np. taki półmisek mięsa:
Obrazek

Półmisek był dla 4 osób, najadło się 5 w tym dziecko i jeszcze kawałki mięsa zostały. Półmisek mięsa kosztował coś koło 200-250kn.
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 10.05.2012 16:36

G1T napisał(a):a może coś między Splitem a Trogirem się znajdzie?

Tu akurat nie podpowiem , ten odcinek mam braki , Jadrankę zjechałem od Zadaru do Trogiru i od Splitu do Dubrovika.

....czarno to widzę , ale powodzenia.

Najbliżej widziałem to ........w Vodicach.

Wierz mi , zawsze jak jechałem Jadranką to polowałem na te żarcie ..... :lol:
Iggy
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Iggy » 10.05.2012 17:31

G1T napisał(a):a może coś między Splitem a Trogirem się znajdzie?

W zeszłym roku niczego takiego nie widziałem :-(
Sjemko
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sjemko » 11.05.2012 18:16

W zeszłym tygodniu nie widziałem w tamtych okolicach takiego grilla. Nie wiem czy później, w pełni sezonu coś będzie :roll:
Następna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone