napisał(a) yeti33 » 02.09.2009 06:11
Ja porownywalam bardziej zycie w hotelu niz w apartamencie. Na apartamenty tez kilka lat z rzedu jezdzilismy (zanim kupilismy przyczepę). Uwazam ,że cenowo po wszystkich przeliczeniach (wiecej zużytego paliwa. oplaty drogowe) mieszkanie w przyczepie - swojej , nie wypożyczonej- i tak wychodzi troche taniej. Zawsze mielismy camping nad samym morzem. Zaznaczam, że na duze campy nie jezdzimy, więc przewaznie było tuż przy plaży.Mozna po calych dniach chodzic w strojach kapielowych.Powiesz, że w apartamentach równiez. Moze i tak ale te ktore bedziesz mial nad samym morzem beda o wiele , wiele drozsze niz nocleg na campie. Z rozlozeniem przyczepy tez nie było problemu, gdyz zawsze ktos był chętny do pomocy.Ludzie na campach sa przewaznie bardzo otwarci i pomocni. Jezeli Ci chodzi o to ze zwiedzanie z przyczepa nie jest latwe to sie mylisz. Wszedzie juz są parkingi , gdzie mozna spokojnie sie zatrzymac, a jeśli jestes juz na miejscu zwiedzasz samochodem. Zmiana miejsca na kwaterach nie byla zbyt przyjemna.To ciagłę pakowanie i rozpakowywanie tobolow i szukanie gdzie co jest draznilo mnie.. W przyczepie mam wszystko ze sobą i na swoim miejscu.
Ale campera i tak kupimy.
Czy w apartamencie trzeba wstawać o określonej porze
Tak samo z włóczeniem się, "lanczem" czy kolacją
Zmienianie miejsca--może trochę jest z tym problemu, głównie w sezonie
Zwiedzam co mi się podoba, dlaczego z przyczepą ma być lepiej
Czy camper jest wygodniejszy przy zwiedzaniu--chyba nie, przy przenoszeniu "stałym" tak.
Ogólnie to myślę o powrocie na campy, po wielu latach nieobecności), ale Twoje argumenty mnie nie przekonują
Przyczepa, czy camper to jest dylemat, co wybrać
Przyczepa, nawet wypasiona, to tańsze rozwiązanie, ale czy zawsze wygodniejsze. Niektórzy namawiają mnie właśnie na przyczepę, bo niby o pomoc łatwo przy ustawianiu, bo zwiedzać okolicę łatwiej, bo... Ale camper mi się marzy
[/quote]