liski napisał(a):Na trasie dwupasmowej(Katowice-Wisła) ok.50 km przed Cieszynem jest miejscowość ZORY znana z wyjatkowego zagęszczenia supermarketów,stacji benzynowych i SRTASZNIE NADGORLIWEJ DROGÓWKI do nie udało sie na radar to wypatrzyli te moje przyciemnione przednie szyby oczywiscie mieli ze sobą aparat do pomiaru przepuszczalności swiatła i kazali mi na poczekaniu zdrapac folię albo zabiorą mi dowód i jeszcze mandat 100 zł chcieli wlepić tłumaczac dobrotliwie ze to przedewszystkim dla mojego bezpieczeństwa bo w razie wypadku jak mnie strażak uratujejeśli nie stłucze szyby .
Mandat mi na piekne oczy odpuscili ale zabrali dowód rejestracyjny ,wiec lepiej kup sobie nozyk do tapet i butelkę rozpuszczalnika i rozpraw sie z ta folią bo jak wyjechać za granicę bez dokumentów?
Miłego drapania
Pozdrawiam
Bocian napisał(a):To skurwiele z tej drogówki... Tak się przyczepiać do ludzi...
Bocian napisał(a):... i kupowania przez idiotów paliwa od TIRowców...
darek1 napisał(a):Bocian napisał(a):To skurwiele z tej drogówki... Tak się przyczepiać do ludzi...
Państwo to miedzy innymi policja. policja to ład i porzadek Panie Bocian. Dziwię się, że Pan tak wyraża się o przedstawicielach służb porzadkowych. Na zachodzie policjant cieszy się szacunkiem, u nas kazdy go lży bo nie daje zakombinować czy naruszyć prawo. Wstyd i jeszcze raz wstyd, że mamy takich obywateli. Cóż tu dziwić się niejednokrotnie obcokrajowcom, że uważają polaków za bydło. Szanować powinniśmy sami siebie. To my polacy kształtujemy opinię o sobie. No ale skoro mamy takie przypadki braku szacunku do władzy to proszę wybaczyć ale dalej się nie wypowiem, chociaż z mundurem związany jestem na codzień i się go nie wstydzę. Pozdrawiam
darek1 napisał(a):[ Większość osób na forum potrafi zrozumieć moje przesłania na forum, a Pan nie.
Bocian napisał(a):A na dodatek, pracują raptem 15 lat i maja po 4 kilo zeta albo i więcej, emerytury...
darek1 napisał(a):Panie Binkowski. Funkcjunariuszy MO jest już bardzo mało. Wiekszość przyjmowała sie już do Policji. Jeśli nie szanuje sie prawa to mamy takie przypadki, a nie inne w Polsce poczynając od polityków na robotnikach kończąc. Policja jest taka jakie jest społeczeństowo. Jak jest wychowana przez rodziców i szkołę młodzież to takich mamy przedstawicieli władzy. Zacznijmy od siebie i przestańmy do cholery oceniać innych. Jaka kultura narodu taka i Policja. To, że policjant jest pijany na słuzbie to świadczy o nas, o społeczeństwie. W końcu policjanci to my czyli dzeci robotników, chłopów czy inteligencji. Nie bogaczy bo ci dzieci nie wysyłają córek i synów do policji czy innych służ mundurowych. Widział ktoś dzieci polityków, biznesmenów, lekarzy czy prawników żołnierzy. Ja nie. Obrońcami narodu sa dzieci niższych klas społecznych. Czy tak winno być - NIE.
binkowskig napisał(a):darek1 napisał(a):Panie Binkowski. Funkcjunariuszy MO jest już bardzo mało. Wiekszość przyjmowała sie już do Policji. Jeśli nie szanuje sie prawa to mamy takie przypadki, a nie inne w Polsce poczynając od polityków na robotnikach kończąc. Policja jest taka jakie jest społeczeństowo. Jak jest wychowana przez rodziców i szkołę młodzież to takich mamy przedstawicieli władzy. Zacznijmy od siebie i przestańmy do cholery oceniać innych. Jaka kultura narodu taka i Policja. To, że policjant jest pijany na słuzbie to świadczy o nas, o społeczeństwie. W końcu policjanci to my czyli dzeci robotników, chłopów czy inteligencji. Nie bogaczy bo ci dzieci nie wysyłają córek i synów do policji czy innych służ mundurowych. Widział ktoś dzieci polityków, biznesmenów, lekarzy czy prawników żołnierzy. Ja nie. Obrońcami narodu sa dzieci niższych klas społecznych. Czy tak winno być - NIE.
Nie zrozumieliśmy się. Teraz jest Policja, ludzie już inni ale przywary te same, jak kiedyś. Przykład powinien iść od góry a jest tak jak jest. Codziennie widzę tych obrońców prawa u siebie w pracy, jak notorycznie łamią przepisy , które sami od innych z taką gorliwością egzekwują. Przykład z wczoraj: teren oznakowany kopertą, zakaz postoju, strefa zagrożenia pożarowego a na kopercie stoi auto...czyje? Oczywiście trudno uogólniać i o wszystkich tak mówić ale....
Bocian napisał(a):Siedzą po krzakach albo śpią w radiowozach. Średnia pensja wyższa od średniej krajowej...
darek1 napisał(a):[
. Dlatego wszyscy winni reagować na naruszenia prawa tak jak to jest w USA czy Eurpie Zachodniej. Tam społeczeństwo wprost informuje policję o złych czynach. .
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi