Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Przyciemnione szyby

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
el_guapo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) el_guapo » 28.06.2010 11:45

Bocian napisał(a):
Hollywood napisał(a):Przyciemniane szyby z przodu mają tylko bandyci, buraki i Ukraincy. W cywilizowanej części Europy nie widziałem białego człowieka z takim gównem
na szkle:)

Słabe...

Nie karmić TROLA :lol:
Bartas
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bartas » 28.06.2010 13:04

ja nie bede ryzykowal, zerwalem bezproblemowo. to maja byc wakacje a nie strach. tak jak mowilem kupilem juz takie auto wiec.... zadna strata, choc slonce mocniej swieci :)
pozdrawiam, za 5 dni wyjazd
Hollywood
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Hollywood » 28.06.2010 16:00

el_guapo napisał(a):
Bocian napisał(a):
Hollywood napisał(a):Przyciemniane szyby z przodu mają tylko bandyci, buraki i Ukraincy. W cywilizowanej części Europy nie widziałem białego człowieka z takim gównem

Słabe...

Mam nadzieję el_guano , że przy uciesze policji austriackie albo innej, będziesz własnymi pazurkami szybki skrobał :lol: :lol: :lol:
BigDaniel
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) BigDaniel » 28.06.2010 17:17

Ja w zeszłym roku miałem dwie kontrole policji w Austri, to chyba dlatego że Polak BMW jechał :D wszystkie szyby były przyciemnione, i żadnych problemów nie miałem. W tym roku jadę innym autem i też mam wszystkie szyby przyciemnione :D
Bartas
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bartas » 28.06.2010 18:04

ehhh
el_guapo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) el_guapo » 28.06.2010 18:26

Hollywood napisał(a):
el_guapo napisał(a):
Bocian napisał(a):

Słabe...

Mam nadzieję el_guano , że przy uciesze policji austriackie albo innej, będziesz własnymi pazurkami szybki skrobał :lol: :lol: :lol:

Bez twoich zmartwień ja i inni wypowiadający się w tym wątku dadzą sobie radę - spokojna twoja rozczochrana. Gdybyś faktycznie czytał uważnie, a nie tylko trollował wiedziałbyś że akurat ja nie mam się czego bać, a i o skrobaniu nie może być mowy. Poza tym auto właśnie wróciło z HR mijając po drodze AUT i jej krwiożerczych policmanów. :roll:
Wyświadcz sobie i innym przysługę i odpocznij na jakiś czas od forum :idea:
daros
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) daros » 30.09.2010 14:01

A w Rosji każde lepsiejsze auto ma przyciemnione wszystkie !! szyby... tłumaczą że nie lubią siedzieć w akwarium :D :D :D

A z drugiej strony jest to pewna niesprawiedliwość. Niektóre samochody wychodzą z przyciemnionymi szybami z fabryki i są dopuszczone do ruchu ... Miałem kiedyś magiczne BMW M5 z przyciemnionymi szybami fabrycznie...
koledr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) koledr » 30.09.2010 15:27

"daros" fobrycznie może mają ale 30% szyby przednie boczne nie mogą być bardziej przyciemnione. Tak naprawde poprawia to komfort podróżowania w dzień ale w nocy jednak przyciemniony przód mocno ogranicza widoczność, dlatego też ja zdecydowałem się na przyciemnienie tyłu i myślę że to wystarczy, ale oczywiście wszystko zależy od kierowcy :)
kozak
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kozak » 30.09.2010 16:02

@ BigDaniel
Nie wiem co twój wpis wniósł do tematu .... miałeś szczęście i tyle.
Co można przyciemniać już napisano i może warto zakończyć temat bo zaraz ktoś przewrotnie napisze, że 20lat jeździ autem i ani razu nie miał kontroli wieć .. po co prawo jazdy, po co płacić ubezpieczenie ... a może można jeździć po wódce... brrrr
Pozdrawiam tych z nie i z przyciemnionymi.
Pozdrawiam też Jasia o zawsze ma coś rzeczowego do powiedzenia po porannej lekturze.
AMEN
jasio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jasio » 30.09.2010 19:50

kozak napisał(a):Pozdrawiam też Jasia
AMEN

Jeśli to do mnie to dzięki i też pozdrawiam :papa:
krzysi3k
Globtroter
Przyciemnione szyby w samochodzie

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzysi3k » 23.07.2011 17:49

Mam pytanie ... może ktoś ma doświadczenie ? W zeszłym roku kupiłem samochód (sedan), w którym poprzednik przyciemnił folią szyby - tylną i tylne drzwi boczne dość mocno a przednie drzwi słabiej. U nas jeżdżę już kilka miesięcy, w tym przegląd rejestracyjny i problemu nie miałem. Pytanie jak w krajach tranzytowych w drodze do Chorwacji ? Niby mógłbym zerwać folie z przednich ale jest z tym sporo zabawy, zwłaszcza z usuwaniem kleju :roll: . Olać temat czy rwać folię ? Jechać mam zamiar zgodnie z przepisami ... bo mocy nie za dużo i komplet pasażerów z bagażami w środku . :lol:
jimmi
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jimmi » 23.07.2011 18:45

Spoko. Musiałbyś trafić na upierdliwego policjanta. Szkoda folii zwłaszcza ze przy tym słoneczku co cię czeka to się przydadzą. Osobiście nie słyszałem i na tym forum też żeby ktoś miał problemy z tego powodu. Pytasz o kraje tranzytowe a jedziesz nocą czy w dzień? Bo nocą to chyba już wogóle nie ma sprawy
krzysi3k
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzysi3k » 23.07.2011 18:51

jimmi napisał(a):Spoko. Musiałbyś trafić na upierdliwego policjanta. Szkoda folii zwłaszcza ze przy tym słoneczku co cię czeka to się przydadzą. Osobiście nie słyszałem i na tym forum też żeby ktoś miał problemy z tego powodu. Pytasz o kraje tranzytowe a jedziesz nocą czy w dzień? Bo nocą to chyba już wogóle nie ma sprawy

Jadę na dwa razy w dzień. Wrocław->Slunji , wyjazd ok. 5 rano a na drugi dzień Slunji -> Omiś.
andrzej.k
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andrzej.k » 23.07.2011 18:54

nie wiem jak w innych krajach europy ale..

jak zwykle nimce sa upierdliwe pod tym wzgledem :?

w 2-giej pracy pracuje razem z grekami ktorzy maja przednie szyby wyklejone delikatnie i jak maja kontrole to placa mandat i kaza im zerwac z przednich bocznych szyb folie.
olewaja to i jeszdza z opuszczonymi szybami

w niemczech zabronione jest, tylko tyl mozna
krzysi3k
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzysi3k » 23.07.2011 19:08

andrzej.k napisał(a):nie wiem jak w innych krajach europy ale..

jak zwykle nimce sa upierdliwe pod tym wzgledem :?

w 2-giej pracy pracuje razem z grekami ktorzy maja przednie szyby wyklejone delikatnie i jak maja kontrole to placa mandat i kaza im zerwac z przednich bocznych szyb folie.
olewaja to i jeszdza z opuszczonymi szybami

w niemczech zabronione jest, tylko tyl mozna

przez Niemcy nie jadę ;) ... Czechy, Austria, Słowenia. To, że jest to nielegalne to wiem :cry: . U nas to pół biedy, zerwę na miejscu i już ale "w obcych stronach" raz, że problem językowy ... dwa, kwota ewentualnego mandatu :oops:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone