Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Przyciemnione szyby

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 31.05.2010 14:00

Koniecznie pamiętaj o :
Obrazek

:lol:
Bartas
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bartas » 31.05.2010 14:06

ehh jak nie uda mi sie pozyczyc innego samochodu to poswiece moje szyby ;(
dziekuje za pomoc
mar00ha_
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) mar00ha_ » 31.05.2010 16:41

Haweł napisał(a):Z takimi szybkami z przodu,to nawet nie wjezdzaj do Austrii,zaraz przy granicy Cie dojada,albo policja,albo celna...

Nie jest to reguła. Ja jeździłem parę lat przez Austrię z takimi i nie napotkałem problemu. Nie ma co straszyć. Z drugiej strony też nie ma co na pewniaka jechać.

Obrazek

mar00ha
Haweł
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Haweł » 31.05.2010 18:06

Wiem co pisze,jak mialem PII na ciemnej szybie,tylko tyl,to jak mnie policjant pod Wiedniem zobaczyl,to odprowadzil mnie zwrokiem,az mu za horyzontem zniknalem...kolega mial z przodu smole,zaplacil mandat i zrywal folie w Austrii...na granicy,musialem wysiadac z auta i szyby z tylu otwierac,zeby celniczka zobaczyla wnetrze z tylu...

powitac kolege z autokacika...
piter83pl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) piter83pl » 31.05.2010 18:50

A ja się zastanawiam jak Wasze auta z przednimi przyciemnionymi szybami przechodzą przegląd?
Choć z drugiej strony, jeżeli chodzi o inne kraje to jest przepis mówiący o tym że auto musi spełniać przepisy kraju, w którym jest zarejestrowane. Czyli przegląd ok to powinno być ok, jednak wiadomo że przepis polski jest złamany więc nie ma się o co kłócić. Przecież jak jedziesz autem zarejestrowanym na florydzie to nie musisz mieć przystosowanych świateł do PL czy EU.
Pozdrawiam
Bartas
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bartas » 31.05.2010 19:51

ogolnie przyjezdzajac samochodem z uk musisz zaklejac reflektory tasma izolacyjna zeby nie oslepialy ludzi z przeciwka jadacych. przynajmniej tak bylo a teraz tego nie widac
ita
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ita » 31.05.2010 20:52

piter83pl napisał(a):A ja się zastanawiam jak Wasze auta z przednimi przyciemnionymi szybami przechodzą przegląd?
Choć z drugiej strony, jeżeli chodzi o inne kraje to jest przepis mówiący o tym że auto musi spełniać przepisy kraju, w którym jest zarejestrowane. Czyli przegląd ok to powinno być ok, jednak wiadomo że przepis polski jest złamany więc nie ma się o co kłócić. Przecież jak jedziesz autem zarejestrowanym na florydzie to nie musisz mieć przystosowanych świateł do PL czy EU.
Pozdrawiam

no właśnie, znajomy diagnosta za żadne skarby nie podbije przeglądu jeśli szyba nie ma odpowiedniej przepuszczalności światła. Zwykła kontrola policji - patrzą gdzie robiony przegląd i nieprzyjemności murowane
mar00ha_
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) mar00ha_ » 31.05.2010 22:34

piter83pl napisał(a):A ja się zastanawiam jak Wasze auta z przednimi przyciemnionymi szybami przechodzą przegląd?

Żaden to powód do chwały, ale... Przeglądy robiłem latem w bezdeszczowe dni. Całkowicie opuszczone przednie szyby nie wzbudzały podejrzeń. ;)

mar00ha
jurekk
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) jurekk » 01.06.2010 13:09

Bartas napisał(a):albo cala austrie z opuszczonymi szybami przejade :lol:

Uważaj - możesz zapłacić mandat za... powolną jazdę "autobaną" :roll: :D
Miłosz_S
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Miłosz_S » 01.06.2010 14:38

Zastanawiam się czy foliowanie szyb jest bezpieczne w razie wypadku i konieczności wybicia szyby.
Bartas
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bartas » 01.06.2010 15:11

ale pomysl, ze nikt Ci pod blokiem nie podchodzi i nic nie wybije ;] przy wypadku tez nic na twarz nie leci. a przy wypadku maja odpowiednie sprzety do tego zeby sie do mnie dostac tfu tfu
parrot
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) parrot » 01.06.2010 17:09

el_guapo napisał(a):
eXtreme napisał(a):Nie no folia i roletki co jeszcze można zrobić firanki wstawić? :)

Żaluzje :?
W czym masz problem? I tak tych rolet z zewnątrz nie widać - zmysł estetyki nie zostanie wystawiony na test.

Firanki w aucie potrafią być super rozwiązaniem - mam jedno śliczne, znajome autko, które takie ma na wyposażeniu - do tego elektrycznie rozsuwane - mowie Wam - ODJAZD :twisted: :twisted: Szybki też ma przyciemnione.

Obrazek

No i przy okazji zagadka - co to za autko ;) :P
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 01.06.2010 17:31

parrot napisał(a):.. No i przy okazji zagadka - co to za autko ;) :P

Łada?
No nie.. a może Pobieda?
hm... coś mi to przypomina..
:mrgreen:
jasio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jasio » 01.06.2010 17:31

Kurcze fajne te zasłonki i jak to dziecko szybko kręci głowa :lol:
parrot
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) parrot » 01.06.2010 20:38

Janniko, Ty jesteś poza konkursem :twisted: :P
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone