Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

przybliżona wycena kosztów urlopu dla 2 osób plus 2 dzieciak

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mesyjasz
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) mesyjasz » 02.06.2007 09:46

Prosze spróbujcie okreslic jaki moze byc koszt minimalny przejazdu własnym transportem do primosten na 7 dni(na miejscu) dla dwóch osób doroslych oraz dwójki dzieciakow
ile trzeba miec na zywnosc,(spanie 90 E ap/dzien),koszty paliwa(diesel ..nie wiem ile na miejscu kosztuje paliwo)
Orientacyjnie oczywiscie
jestem z podkarpacia
Użytkownik usunięty
Re: przybliżona wycena kosztów urlopu dla 2 osób plus 2 dzie

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.06.2007 10:02

mesyjasz napisał(a):Prosze spróbujcie okreslic jaki moze byc koszt minimalny przejazdu własnym transportem do primosten na 7 dni(na miejscu) dla dwóch osób doroslych oraz dwójki dzieciakow
ile trzeba miec na zywnosc,(spanie 90 E ap/dzien),koszty paliwa(diesel ..nie wiem ile na miejscu kosztuje paliwo)
Orientacyjnie oczywiscie
jestem z podkarpacia

Trudno określic ile Ci "pójdzie" na paliwo bo...nie znam Twojego średniego spalania na 100 km. Ale to akurat możesz sam sobie wyliczyc na podstawie cen paliw:
http://www.motofakty.pl/artykul/ceny_pa ... ropie.html
te ceny są z lekką "górką" więc dobre do obliczania kosztów. Zawsze to lepiej wyliczyc z "górką" niż poźniej dopłacac :wink: Trasa Mielec-Primosten to ok 1200 km z hakiem (zależnym od tego jaką trasą będziesz jechał) Trase przeglądnij na: http://www.viamichelin.com/viamichelin/ ... mePage.htm Natomiast ceny utrzymania na miejscu (żywnośc, życie itp pierdoły) to już niestety jest sprawa indywidualna - każdy wydaje tyle na ile go stac :wink: Nie wiem czy sie pomyliłeś ale jak na mój gust app. za 90 ojro (2+2) to rozbój w biały dzień :lol:
Pozdrav :papa:
Tomek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomek » 02.06.2007 10:06

mesyjasz napisał(a):Prosze spróbujcie okreslic jaki moze byc koszt minimalny przejazdu własnym transportem do primosten na 7 dni(na miejscu) dla dwóch osób doroslych oraz dwójki dzieciakow
Orientacyjnie oczywiscie
jestem z podkarpacia

Jeśli chodzi o wyżywienie to sporo zależy od tego czy zamierzasz stołować się na mieście czy nastawić się na własne wyżywienie - skorzystaj z wyszukiwarki -> "przykładowe ceny".
Jeśli chodzi o przejazd to skorzystaj np ze strony Michelina, wstaw średnie zużycie i otrzymasz wynik. Z grubsza jeśli przyjmiesz koszt paliwa na 1 Euro będziesz miał przybliżenie.
Koszty autostrad w Chorwacji znajdziesz np na HAK.
Pzdr
Tomek
Bolo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bolo » 02.06.2007 12:09

Piotrek_B napisał(a): Nie wiem czy sie pomyliłeś ale jak na mój gust app. za 90 ojro (2+2) to rozbój w biały dzień :lol:
Pozdrav :papa:

Chyba, że app wyposażony jest w klimatyzację z osobnymi nawiewami na każde łóżko, lodówką pełną drinków do wykorzystania bezpłatnie i codziennię uzupełnianą a na tarasie z widokiem na morze i prywatna przystań z jachtem tańczą tancerki egzotyczne.
Sorki za tekst to nie są drwiny ale faktycznie cena mocno przesadzona. :wink:
mesyjasz
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) mesyjasz » 02.06.2007 20:29

ceny na apartami-hrvatska sa wlasnie takie troche nie przystającego do tego co koldzy i koleżanki piszecie
Szukam czegoś na Primosten
Jak macie jakieś typy na 100% dla 4 dorosłychi dwójki malychów to będę zobowiązany za informację na adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
:(
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.06.2007 20:42

mesyjasz napisał(a):ceny na apartami-hrvatska sa wlasnie takie troche nie przystającego do tego co koldzy i koleżanki piszecie
Jak macie jakieś typy na 100% dla 4 dorosłychi dwójki malychów to będę zobowiązany za informację na adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

Bo na stronach "netowych" masz tylko częśc oferty (i to mniejszą) Nie wszyscy Chorwaci się ogłaszają na apartmani-hrvatska. A skoro mowisz o Primosten - to zobacz sam, że na tej stronie ogłasza się tylko 14 osób - a w rzeczywistości jest ich nieco wiecej. Nie myślałes żeby jechac w ciemno ? Dużo osób, które mówią tu o cenach (tych z kategori przyjaznych dla portfela) wali do HR w ciemno. I tobie też to polecam, większy wybór na miejscu + zawsze coś możesz ponegocjowac
Ryszard_K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ryszard_K » 02.06.2007 21:15

icon_sad.gif

nawet gdybym miał na 200% nie znaczy że bedzie wolne.
Pierwszy raz (i ostatni) do CRO jechałem z Biura ( do Primosten właśnie)
Następne wyprawy byłe wyłącznie "w ciemno" i to polecam.
Widzisz co kupujesz i masz możliwość targu
Bahama
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bahama » 02.06.2007 21:27

mesyjasz napisał(a):ceny na apartami-hrvatska sa wlasnie takie troche nie przystającego do tego co koldzy i koleżanki piszecie

Proszę wejść na np. www.interhome.pl i wpisać Primosten, ceny - połowa tego co kolega w poście pisze...
JasioJasio
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) JasioJasio » 02.06.2007 22:20

Wiecie co, ludzi to totalne lenistwo ogarnia.
mesyjasz na viamichelin.com skalkulują ci drogę razem z opłatami i paliwem, wiesz ile płacisz za noclegi a za przeproszeniem zadek zawracasz.
Ludzie! Czy wszystko muszą za Was inni robić!?
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 03.06.2007 06:56

Jasio, ja sobie już filtr na te światłe topiki i posty założyłem. Tak jak nowi userzy mają w du.ie to że można poszukać tak i ja mam w du.ie jak ktoś pyta o to co było 1000 razy wałkowane. Spotkamy się po sezonie na tym forum wtedy będzie normalniej bo po co kur.ami sypać :wink:

mesyjasz, 5 tyś euro powinno na wszystko wystarczyć :D no chyba że ten diesel dużo pali :lol:
mesyjasz
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) mesyjasz » 03.06.2007 18:18

Rysio napisał(a):Jasio, ja sobie już filtr na te światłe topiki i posty założyłem. Tak jak nowi userzy mają w du.ie to że można poszukać tak i ja mam w du.ie jak ktoś pyta o to co było 1000 razy wałkowane. Spotkamy się po sezonie na tym forum wtedy będzie normalniej bo po co kur.ami sypać :wink:

mesyjasz, 5 tyś euro powinno na wszystko wystarczyć :D no chyba że ten diesel dużo pali :lol:

człowieku troche wyrozumiałosci
widze ze nie wszyscy sa przyjaznie nastawieni do nowych członków
sugeruje zamknąc dostep do tej strony dla newbe i pozostawic tylko "wypaslakom" typu Rysio czy jak mu tam
Moze kolega poda mi swój adres to obstawie dobry obiad i porozmiawiamy o kulturze jezyka i takie tam......

:evil: :evil:
Ostatnio edytowano 03.06.2007 18:23 przez mesyjasz, łącznie edytowano 1 raz
mesyjasz
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) mesyjasz » 03.06.2007 18:19

pozostałym dziekuje za wskazówki

bo zdaje sie ze własnie głónie po to jest to forum
:P
krzysio21
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzysio21 » 03.06.2007 19:20

A tak na marginesie to jednak musisz przyznać że jesteś z rodziny leniwców skoro nawet pytasz o koszt wypoczynku 8O .Popatrz na swoje posty...... ani me ani be ani kukuryku i jeszcz obraza że ktoś zwróci delikatni uwagę .Forum jest oczywiście dla pomocy ale naprawdę potrzebującym :wink: :lol:
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 04.06.2007 08:28

mesyjasz napisał(a):
Rysio napisał(a):Jasio, ja sobie już filtr na te światłe topiki i posty założyłem. Tak jak nowi userzy mają w du.ie to że można poszukać tak i ja mam w du.ie jak ktoś pyta o to co było 1000 razy wałkowane. Spotkamy się po sezonie na tym forum wtedy będzie normalniej bo po co kur.ami sypać :wink:

człowieku troche wyrozumiałosci
widze ze nie wszyscy sa przyjaznie nastawieni do nowych członków
sugeruje zamknąc dostep do tej strony dla newbe i pozostawic tylko "wypaslakom" typu Rysio czy jak mu tam
Moze kolega poda mi swój adres to obstawie dobry obiad i porozmiawiamy o kulturze jezyka i takie tam......

:evil: :evil:

Człowieku :D no jak nie jak tak :!: Policz sobie bo rachunek jest prosty :D Kwaterkę masz za 90 Euro za dobę czyli drogo jak jasna cholera (ja płaciłem o 10 więcej za 3 rodziny z dziećmi). Należy więc przypuszczać, że wszystko na Twoim urlopie będzie high life :D Wino :?: bez problemu kupisz w knajpce flaszkę za 100 E a w cały wieczór można z żonką spokojnie 2 flaszeczki obrócić. Kolacja :?: First Class Fish to wydatek rzędu 270 -350 a spotkałem i 500 Kn/kg + dodatki i masz 100 E jak drut. Dolicz rejs na Kornati jakimś wypasionym stateczkiem, wynajęcie skutera wodnego na godzinkę dziennie w ramach atrakcji, souveniry dla dzieci jakiś fish picnic, może krótki kurs nurkowania, wodospady Krka 8)

Zadając pytanie, spróbuj sobie na nie wcześniej sam odpowiedzieć. Nie podałeś niczego istotnego, więc jak ktokolwiek, kto nie zna Twojego stylu życia ma określić ile będzie Cię urlop kosztował :?:

Ps. Jak stawiasz obiad z francuskim szampanem i czarnym kawiorem, oczywiście dla mnie i żony, to możemy się spotkać i pogadać nie tylko na temat kultury języka ale również o takich tam ...... :wink:
JasioJasio
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) JasioJasio » 04.06.2007 09:19

Kawior jest niedobry :)

mesyjasz a przyznaj się pan, sprawdziłeś czy ktoś nie pisał już na forum takiego posta zanim napisałes swój? Na pewno nie. Gdybyś sprawdził, to czytałbyś to co juzna ten temat zostało napisane do dzisiaj.
Forum jest po to min zeby pomagać ale to nie znaczy, że bedziemy po raz stutysięczny pisać to samo.
Zapytaj jeszcze po ile paliwo w UE, jaką drogę i czy brać euro czy kuny i mamy komplet pytań od leniwców.
Następna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone