Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Przez Wiedeń, Nessebar, Stambuł, Meteory, Ateny do Athani..

Wycieczki objazdowe to świetny sposób na zwiedzenie kilku miejsc w jednym terminie. Można podróżować przez kilka krajów lub zobaczyć kilka miast w jednym państwie. Dla wielu osób wycieczki objazdowe są najlepszym sposobem na poznawanie świata. Zdecydowanie warto z nich korzystać.
renatalato
Cromaniak
Re: Przez Wiedeń, Nessebar, Stambuł, Meteory, Ateny do Athan

Nieprzeczytany postnapisał(a) renatalato » 01.03.2018 21:51

Tak długo się zasiedziałam na tej plaży, bo ciepło mi tam było :oczko_usmiech: , miło i przyjemnie.
Widok na Gialos 8) z góry :D

29.jpg

30.jpg

31.jpg

32.jpg

33.jpg
Beata W.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Beata W. » 01.03.2018 23:19

No to wcale się nie dziwię, że się zasiedziałaś :lol:
renatalato
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) renatalato » 02.03.2018 20:07

Beata W. napisał(a):No to wcale się nie dziwię, że się zasiedziałaś :lol:

Przydałaby się teraz jakaś teleportacja :oczko_usmiech:

Chciałam też zobaczyć coś po drugiej stronie wyspy.
Nidri to miejscowość wypoczynkowa - stąd niewiele tutaj do zwiedzania, trochę sklepików, tawern i kawiarni. Miasto skupione jest wokół przystani Akti Aristoteli Onassi.

34.jpg

35.jpg

36.jpg

37.jpg

38.jpg

39.jpg

40.jpg

41.jpg

42.jpg

43.jpg

44.jpg
renatalato
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) renatalato » 02.03.2018 20:22

No tak powiem szczerze, jakoś mnie Nidri na kolana nie rzuciło :|

45.jpg

46.jpg

47.jpg

48.jpg

49.jpg

Siadamy na obiadek, miejsce bardzo przyjemne i widoczek fajny. Po obiedzie pojedziemy do Vasiliki :)
1.jpg
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 02.03.2018 22:18

renatalato napisał(a):No tak powiem szczerze, jakoś mnie Nidri na kolana nie rzuciło :| ...
Niestety Lefkada to w sumie ze spektakularnych miasteczek czy wiosek pełnych białych domków i niebieskich okiennic oraz uroczych uliczek to nie słynie ... głównie plaże.
W Nidri własnie mieszkałam.
krakusowa
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakusowa » 03.03.2018 09:13

renatalato napisał(a):Tak długo się zasiedziałam na tej plaży

No wreszcie :oczko_usmiech: ile można siedzieć na plaży :hearts:
renatalato napisał(a): bo ciepło mi tam było :oczko_usmiech: , miło i przyjemnie.

Od samych zdjęć robi się miło i przyjemnie :hearts: a co dopiero w realu :roll:
Jesteś usprawiedliwiona :D
renatalato napisał(a):No tak powiem szczerze, jakoś mnie Nidri na kolana nie rzuciło :| ...

Z tego co pokazujesz to faktycznie... szału nie ma :|
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 03.03.2018 13:10

Szkoda, że na wyspie nie ma ładnych i uroczych miasteczek..bo wieczorami jednak trzeba mieć się gdzie ruszyć...
Buber
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Buber » 04.03.2018 11:02

Widzę że Gialos ostro obsadzone ... :D .
Nidri rzeczywiście nieciekawe, ale tętniące życiem, a widok łódek stacjonujących w zatoce Vliho, zawsze przepiękny ...

piekara114 napisał(a):Szkoda, że na wyspie nie ma ładnych i uroczych miasteczek..bo wieczorami jednak trzeba mieć się gdzie ruszyć...

Lefkada to rzeczywiście wyspa pod względem "zabytkowo - klimatycznym" bez wyrazu ...
No ale te plaże i krajobrazy - w sam raz na byczenie się bez ciśnienia, ze trzeba coś zobaczyć.
A wieczorami warto wyskoczyć, do wspaniałych knajpek w interiorze - Rachi i Al toni.
renatalato
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) renatalato » 04.03.2018 13:58

gusia-s napisał(a):
Niestety Lefkada to w sumie ze spektakularnych miasteczek czy wiosek pełnych białych domków i niebieskich okiennic oraz uroczych uliczek to nie słynie ... głównie plaże.
W Nidri własnie mieszkałam.

Białych domków i niebieskich okiennic, tego mi właśnie brakowało :? i choć na Lefkadę przyjechaliśmy już tylko na leniuchowanie, to jednak same plaże to jednak trochę dla nas za mało 8), szczególnie że nie wszystkie które widzieliśmy nas zachwyciły :roll: :)
renatalato
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) renatalato » 04.03.2018 14:02

krakusowa napisał(a):
renatalato napisał(a):Tak długo się zasiedziałam na tej plaży

No wreszcie :oczko_usmiech: ile można siedzieć na plaży :hearts:
renatalato napisał(a): bo ciepło mi tam było :oczko_usmiech: , miło i przyjemnie.

Od samych zdjęć robi się miło i przyjemnie :hearts: a co dopiero w realu :roll:
Jesteś usprawiedliwiona :D

Można Aniu, można siedzieć pod parasolem, czytać książkę i jak za gorąco pić mrożoną kawę :hearts: :oczko_usmiech:
renatalato
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) renatalato » 04.03.2018 14:33

piekara114 napisał(a):Szkoda, że na wyspie nie ma ładnych i uroczych miasteczek..bo wieczorami jednak trzeba mieć się gdzie ruszyć...

No cóż, wieczorami mogliśmy podziwiać zachody słońca...

7.jpg

100.jpg

na własnym tarasie, przy dobrej książce i pysznych owocach :oczko_usmiech:

13.jpg
renatalato
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) renatalato » 04.03.2018 14:45

Buber napisał(a):Widzę że Gialos ostro obsadzone ... :D .
Nidri rzeczywiście nieciekawe, ale tętniące życiem, a widok łódek stacjonujących w zatoce Vliho, zawsze przepiękny ...

Lefkada to rzeczywiście wyspa pod względem "zabytkowo - klimatycznym" bez wyrazu ...
No ale te plaże i krajobrazy - w sam raz na byczenie się bez ciśnienia, ze trzeba coś zobaczyć.
A wieczorami warto wyskoczyć, do wspaniałych knajpek w interiorze - Rachi i Al toni.

Na Gialos jeździ coraz więcej turystów, bo zjazd jest fajny, woda super, krajobrazy piękne i jeszcze ceny przyciągają :wink:
Nidri, no cóż...te łódeczki i jachciki w zatoce są cudne :)

Knajpki na Lefkadzie bywają różne, o nich jeszcze trochę napiszę :lol: , ale widoczki muszę przyznać malownicze :D
renatalato
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) renatalato » 04.03.2018 20:34

Co jak co, ale kawę frappe mają bardzo dobrą, szczególnie wtedy gdy temperatura powietrza dochodzi do 40 stopni :oczko_usmiech: , soczek z pomarańczy też mają pyszny :lol:

53.jpg

W drogę, na plaże w Vasiliki :)
52.jpg

50.jpg

51.jpg

Całkiem nieźle się prezentuje, szczególnie te kolorowe deski :)
54.jpg

55.jpg

56.jpg
renatalato
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) renatalato » 04.03.2018 22:18

Vasiliki to fajna miejscowość na południu wyspy, trochę wietrzna z ładną zatoką ulubioną przez miłośników windsurfingu.

57.jpg

58.jpg

59.jpg

60.jpg

61.jpg
renatalato
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) renatalato » 07.03.2018 20:31

Spacerkiem po plaży Vasiliki...

62.jpg

Pewien Włoch szykuje sobie obozowisko :)
63.jpg

64.jpg

65.jpg

66.jpg

67.jpg

68.jpg

69.jpg

70.jpg
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe

Przez Wiedeń, Nessebar, Stambuł, Meteory, Ateny do Athani.. - strona 1...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies